Alergia na teplo alebo potničky ?

Príspevok v téme: Alergia na teplo alebo potničky ?
Anonymko1234

Ahoj, mám 19 a nedávno som si všimol že ak sa spotím alebo som dlhšie na slnku, tak ma všetko začne svrbieť(nič strašné)
a urobia sa mi červené pupáčiky, hlavne na rukách a v oblasti trupu červené fľaky. Vždy je to také isté, zatiaľ sa to nijak (chvalabohu)nezhoršilo.
A vždy v priebehu cca. 1 hodiny je všetko OK.
Ak som na slnku a oblievam sa vodou je všetko normálne...dostal som rady, že sú to potničky alebo alergia na teplo.

Ide leto a dosť mi to vadí, keďže si nemôžem dať dolu ani tričko, minulé leto bolo všetko fajn.

TEPLO

ahoj prosim poradte mi ked pridem zp simy do tepla urobia sa mi niekedi cervene flaky na tvari ..ale len tak ked sedim a alebo sa postavim tak sa mi to urobi prosim co mam robit dakujem ...

Anonymko1234

xena333 - a nedá sa to aspoň nejako obmedziť alebo ja neviem čo, lebo z "ničoho nič" ma akosi neuspokojuje :D.
Každopádne veľmi pekne ďakujem.

xena333

Ahoj ja mam toto leto presne to isté, čo som zistila a webe, je to reakcia na prehriatie organizmu a prejavuje sa to presne takto. Nikdy som to doteraz nemala a teraz po každej fyzickej aktivite mám celé ruky, brucho a chrbát, trocha aj líca posiate červenými fľakmi so svrbivými pupáčikmi. Odporúčam schladiť sa a osprchovať a po hodinke- dvoch, ako píšeš to zmizne úplne.
Vraj táto alergia vznikne z ničoho nič a z ničoho nič zmizne.