Co mam robit ak ma slovne napada byvala kamaratka.Mam pocit ze je psychicky narusena,preto som aj ukoncila priatelstvo, no ona sa vzdy po nejakom case ozve a v smskach ma uraza, nadava do k...a pod.pri tom ma 2 male deti, viem ze dokonca pije,je nespolahliva a viem ze je schopna fyzicky ublizit,lebo svojho priatela napadla niekolko krat a dost tazko zranila,no on sa to bal nahlasit co bude potom,teraz spolu neziju,deti ma ona a taktiez uraza dodnes dalsie baby a slovne napada a vulgarne krici na ulici. Mna dnes opat slovne napadla aj priatela tak som ju sla udat,no pochybujem ze z toho nieco bude a neviem co robit,mam strach vyjst z bytu zije v nasom vchode.Poradte co sa da robit,kde sa mam obratit?Viem ze s tymto mi policia asi velmi nepomoze, u nas funguju taketo veci az ked by mi fyzicky ublizila ale viem ze ak by ma napadla nemuselo by to skoncit dobre,som zufala.
Uraza a obtazuje ma psychicky chora osoba, co mam robit?
Krátené:
(1) Policajný zbor plní tieto úlohy:
a) spolupôsobí pri ochrane základných práv a slobôd, najmä pri ochrane života, zdravia, osobnej slobody a bezpečnosti osôb a pri ochrane majetku,
b) odhaľuje trestné činy a zisťuje ich páchateľov,
i) spolupôsobí pri zabezpečovaní verejného poriadku; ak bol porušený, robí opatrenia na jeho obnovenie,
k) odhaľuje priestupky a zisťuje ich páchateľov, a ak tak ustanovuje osobitný zákon, priestupky aj objasňuje2) a prejednáva,
(2) Policajný zbor plní úlohy štátnej správy3) a iné úlohy, 4) ak tak ustanovujú osobitné predpisy.
(3) Policajný zbor plní úlohy na úseku prevencie v rozsahu pôsobnosti ustanovenej zákonom.
P.s- z uvedeneho vyplyva, ze po oznameni policia je povinna tvoj "problem" riesit uz teraz !!! a nie vtedy, ked ta ta osoba cimsi prizabije :o)))
Inak nemas pravdu v tom, ze policia kona napr. len v pripade fyzickeho ublizenia na zdravi, atd...
ulohy policie su presne definovane v zakone o policajnom zbore atď...
inak priestupky proti spolunazivaniu obcanov atd atd prejednavaju obvodne urady
no a podnet mozes podat kedykolvek, to znamena aj pri vyhrazkach atd atd...
resp. na policiu, ta je v zmysle zakona povinna to riesit, resp. postupit
Uvadzas, ze bola kamaratka...
preto sa pytam, co je medzi vami
si jeje nieco dlzna? Peniaze, nejaky majetok, alebo si jeje v niecom ublizila?
preco sa "takto" na teba nalepila?
preco sa takto k tebe sprava?
no cosi za tym musi byt viac, naviac ked byvate spolocne v jednom vchode,
ci??
Existuje aj takzvane psychicke tyranie a to uz policia riesit musi.
Ignoruj ju, časom prestane pre teba existovať. Ak ne, daj jej po papuli. Blokmi si jej hovory na mobile.
Daj jej po papuli
Myslím, že by si mala zájsť za právnikom. Každý má právo na bezpečie.
chcem dodat ze dokazala ublizit aj sama seba a zvalila to na svojho teraz uz ex..dost tazko si ublizila,bola osetrena na chirurgii,bola privolana policia a stale je medzi normalnymi ludmi..pred cudzimi vyzera uplne normalne ale ked ju spoznate ako ja tak vam pride naopak velmi zla,neprijemna,a ten jej pohlad je odstrasujuci..