len pre vegetariánov-vegánov - ostatný nepochopia

Deria

ci sa cez to prenesies, musis vediet len ty sama, v tom ti nikto neporadi. a nase skusenosti su nepodstatne, je to fakt individualne. ale ved ked ste zacali spolu chodit, vedela si, ze nie je vegetarian, vtedy ti to nevadilo? nie je problem niekde inde?

Dadula56

arman, to je fajn, ze to tak beries. Ja to beriem tak, ze predtym, nez splnim poziadavky partnera tak posudim ich racionalnost. Z lasky sa da robit vela veci, ale nemali by obmedzovat. Co si myslim, ze poziadavka/prosba o nevarenie si svojho jedla vo vlastnej kuchyni je. Nemyslim si, ze je prejav nelasky priprava masitych pokrmov v spolocnej kuchyni. Uhorka je jedna vec, tvori mozno 1% stravy, kdezto maso v jedalnicku bezneho cloveka je zastupene tak 25-50%. Behat zakazdym inam ide v prvom rade do penazi, velmi obmedzuje a je nemozne to splnit pri cloveku, ktory ma potrebu jest tepelne upravene maso 4x tyzdenne na obed a rozne na ranajky/veceru vo forme uz pripravenych polotovarov.

lost

GoFruit,

To by som bol zvedavy na takyto test:

zohnat 20 ludi, 10 vegetarianov a 10 masofanatikov a porovnavat dych..

kolko by si uhadla :)

neber to v zlom, respektujem ak niekto nechce jest nieco, ved preco nie, ja nejem jahody, je to slobodna volba, ale velmi by ma zaujimalo, ci fakt maju vegetariani tak dobry nos, ze to ucitia..

arman

Dadula, predtym stoji "ak je v tom laska"
nevystrihuj to z kontextu tak ako to chces pocut. :-)

keby som miloval zenu, a nechce jest napriklad uhorky, smrdi jej to, proste to vysostne neznasa, tak by som sa vykaslal na cele uhorky, lebo ona mi je prednejsia. Ta laska. Kaslat na cele uhorky...
Nic o zakazovani som tam nepisal. Fakt tam nic take nieje. Cely prispevok je len o tolerancii a laske.

Dadula56

nolli a keby si kupoval maso, vajicka z biochovov?Je to aj kvalitnejsie maso, zvierata nezili v takych zlych podmienkach ako ked su chovane masovo a boli usmrtene bezbolestne. Citila by si sa tak lepsie?Ide o samotny akt usmrtenia zvierata alebo o podmienky chovu?

lost

Mat tak vase problemy, ozvi sa ked budes mat problem "moj priatel je alergicky na muku" .. potom ti tento (veg-neveg) problem bude pripadat ako malina..

nolli

ďakujem všetkým zúčasteným..v prvom rade musím zdôrazniť - áno som vegetariánkou hlavne z humánych dôvodov..a mňa bolí, keď o tom všetkom vie čo sa dialo s tým čo práve konzumuje. žijeme spolu- varím len vegetariánsku stravu - nesťažuje sa. občas varí aj on to svoje, ale ja sa toho nezúčastnujem. áno mojim hlavným problémom je tolerancia!! nedokážem sa ani zúčastnovať napr. grilovačky.. on ma do ničoho nenúti - toleruje, neviem ako sa to mám naučiť aj ja..

GoFruit

nolli hlavne si ujasnite ako chcete stravovat deti, a hlavne vlastne je to jedno, lebo ak ty nebudes chciet aby jedli maso, oni ho budu jest ked budu vidiet ze ho je ich otec. Hlavne synovia budu napodobnovat otca.
Ja som vitarianka, manzel vegetarian. Syn sa strasne hrabe za vsetkym co muz je. Mne to samozrejme vadi a je kvoli tomu vela hadok.
Ale mozno ty budes chciet sama davat detom maso...
A ako je to u nas? Ked som bola cista vitarianka a aj zvnutra som bola cista, vadil mi manzelov dych, ktory sice nesmrdel ale skratka vitarian to citi inac...
Ale inac je to v pohode, myslim, ze medzi vegetarianom a vsezravcom zas az taky rozdiel nie je. No mne by napriklad vadilo, keby muz jedol maso doma a pripravoval ho doma, to mi nastastie nehrozi.
vela stastia, hlavne ty musis vediet co ti vadi a co nie a nemysli si ze prestane, lebo prave naopak sa to moze prehlbovat