cautee.. mam probleem :D u svojho zubara som nebola cca 2-3 roky... teraz ma zacal boliet zuub a neviem ci ma zobere.. je sukromny .. mam ist hned k inemu alebo k tomu staremu ? :) po kolkych rokov lekari vyraduju pacientov z evidencie ?? :) Vdaka :)
Zubár
maca, ja mám jedného vynikájúceho,ale je na Morave,platila by si všetko sama bez poistovne.
POradite mi dobreho chirurgickeho stomatologa dakujem j
a ked sa najjskor objednam na preventivku ?
zoberie ta a hlavu ti neodtrhne, ale tým, že nemáš spravenú preventívnu prehliadku, ošetrenie spojené s kazom zuba budeš hradit v plnej výške bez prispenia zdr.poistovne.
noo tak ja sa zubara nebojim, skor sa mi tam nechce ist lebo som tam nebola dost dlho.. a asi mi vynada ze kde som bola doteraz a bla blaa.. :D a to sa mi pocuvat nechce :( ale tak asi tam budem musiet ist. a este sa bojim toho ze ma vyradil z evidencie hoci tam chodim uz od malicka ... :) ze tam pridem a ma posle kade lahsie :D
Neviem síce, že po koľkých rokoch vyraďujú, ale hneď v pondelok choď k svojmu zubárovi, každý kaz je nebezpečný, ale mal by si mať za 3 roky minimálne 3 prehliadky, maximálne 6 a potom podľa potreby. Zuby sú veľká pliaga, tak sa treba o ne dôkladne starať. Dúfam, že si ich aspoň každý deň aspoň 2 krát do dňa poriadne čistíš. Ak sa kaz podchytí včas, môže sa pekne vyliečiť. Ak nie, zuby sa budú extrahovať. (Vytrhávať). Preto sa nebojte zubárov. A ty sa nebojíš zubára? Lebo niektorí sem pridávajú, že ako hrozne ich bolia zuby, len sa veľmi boja zubára, že čo majú robiť. No tak snáď si nemyslia, že im ich pôjdeme my vyliečiť. Ak bolí zub od prievanu, alebo len tak že je zdravý, pomôže tabletka na bolesť. (Paralen, Ibalgin...) Ak bolí kaz, pomôže tabletka, zaberie, ale po takom mesiaci, -dvoch prestane účinkovať, ale za ten čas sa môže kaz dostať do pokročilejšieho štádia, a keď sa vyberieme k zubárovi môžem nám zub trhať a s veľkými bolesťami, ak sa usadí náhodou zápal na zube alebo ďasne, a potom sa u zubára neukážeme ďalších 5 rokov, radšej trpieť tú hrozitánsku bolesť doma, než vyletieť rovno z kresla? Mám to overené, pred rokom mi dali do zuba liečivú vložku, že sa mám o mesiac ozvať. A prísť tam..samozrejme, že som neišla, lebo vložka mi nespôsobovala žiadne menšie-väčšie problémy, v marci však tak nehorázne začala bolieť....3 týždne som nespávala, strašná bolesť...tabletky?? Beznádejné!! Jediné čo pomohlo, bol studený ľad. V mrazničke som našla špenát mrazený, tak som si ho prikladala na celé líce...hovadina však je, že ma bolel horný zub, a ono to bolelo dole, a myslela som si, že mám nejaké zapálené ďasná alebo také niečo...proste som si to nemyslela...začalo to maslom z chladničky, pokračovalo kvasnicami a špenátom z mrazničky, až to skončilo s mojim ksichtom zalepeným na okne. Vybrala som sa k doktorovi , zubnému lekárovi a bolo neskoro! Zub musel von, bola to strašná bolesť, museli mi dať 2 vatičky do rany, pretože som krvácala a nešlo to zastaviť , tak som tam (u zubára) stála nad umývadlom a pľuvala som veľmi hustú krv, až pokým som neprestala aspoň trochu krvácať. Krv som si riedila vodou. Aspoň trochu ako sa dalo. Doktor povedala, že o deň neskôr a oslepla by som, alebo by sa mi tam niečo poškodilo, alebo hlava , uši , krk, zuby....
Vytrhli mi už celkovo 3 zuby aj s týmto na kazy..odvtedy sa o svoj chrup príkladne starám, používam pastu, kefku, občas asi 2 krát týždňa, používam zubnú niť a takmer každý deň ústnu vodu - L.
Prajem všetkým veľa šťastia, nech Vás v živote čo NAJMENEJ bolia zúbky, starajte sa o ne, choďte 1-2x ročne k zubárovi, a ešte ak vás nebolia zuby, a vidíte nejakú zmenu na nich, krvácajú vám ďasná a podobne, kontaktujte svojho lekára..viem, že v dnešnej dobe tých peňazí nie je až tak veľa nazvyš, ale naše zdravie za to stojí, no nie??
Držte sa a ty okamžite v pondelok hybaj k zubárovi a potom napíš a daj vedieť, že ako si dopadol...:-)