Neustále škriabanie

Príspevok v téme: Neustále škriabanie
DzanaFX

Ahojte, mám Parson Russel Terriera, odmalička sa škriabe okolo uší a očí, nikdy jej neprišli na to čo jej je,...Raz jej dali antialergické granule, ale nepomohlo to, potom rôzne šampóny,,Ale vlastne, aj tak nikto nevie čo jej je, či je to alergia, stravu som skúšala striedať, tak fakt neviem kde je príčina...hmmm?

Marcopolo

Mam podobný problém veterinár povedal, že je to geneticky problém a že sa to nedá liečiť. Psík mal krk a hlavu až do krvi, že ľudia sa nás štítili. Teraz nemôžem povedať, že je to super, ale psík sa už tak netrápi a aj rany a chrasty vyzerajú podstatne inač.

Jessi_1111

Možno ju to svrbí a preto sa tak škriabe. Skúste výmenu zverolekára(veterinára).
Nič v zlom, ale asi naozaj, ako vraví/hovorí Deria, príčinu dobrý veterinár proste musí odhaliť. Choďte sa spýtať ešte raz k tomu vášmu, a keď nič tak prejdite k inému a ak to nebude možné, prejsť, z vašich dôvodov, tak môže ísť o zdravie toho psíka.

Jessi_1111

Možno ju to svrbí a preto sa tak škriabe. Skúste výmenu zverolekára(veterinára).
Nič v zlom, ale asi naozaj, ako vraví/hovorí Deria, príčinu dobrý veterinár proste musí odhaliť. Choďte sa spýtať ešte raz k tomu vášmu, a keď nič tak prejdite k inému a ak to nebude možné, prejsť, z vašich dôvodov, tak môže ísť o zdravie toho psíka.

Deria

DzanaFX, prekvapuje ma tvoja reakcia, pretoze som vobec nemala v umysle spochybnovat to, ze sa o svojho psa dostatocne nestaras. Ak to tak vyznelo, tak sa ospravedlnujem. Skor som pochybovala o tom, ci mas dobreho veta, pretoze po tak dlhotrvajucom probleme neurobil testy na alergiu ale naordinoval protialergicke granule a sampony. No a chudak pes je kazdy, ktory ma problemy so svrbenim pokozky, (mali sme uz dvoch takych)bez ohladu na to, ci sa mu snazis pomoct alebo nie, cize tak to bolo myslene a nie inak!

DzanaFX

Obojok nemá, mala to dakedy až do krvi, ukľudnilo sa to, ale ostala jej tam sucá koža...Tak mi povedali, že má svraba, čo bol blud, zbytočné peniaze...Tak ja už neviem ozaj...:-)

xdanielax

tak to nic nie je, ved aj ja sa obcas poskriabem a co? :-)

aj moja sa poskrabe a beriem to v pohode, mozno jej zrovna zavadzia obojok, alebo nieco. Pokial to nie je ze vkuse, nema vyrazku alebo co, tak sa neboj. K veterinarovi chodis, tak hadam by odhalil, keby to bolo nieco vazne.

DzanaFX

Deria, teraz sa neškriabe, ale mala obdobia, keď si poškriabala uši do krvi a buď taká láskavá, nehovor že chudák, pes, lebo už vidím, ako ma označuješ za zlú paničku, ten pes ma za 3 roky vyšiel asi na 600eur s dvoma operáciami a kopou antibiotikami...Tak si také poznámky odpusť, je to moje slniečko ten psík, keby som na ňu kašľala, neriešila by som to tu.

Daniela pozeral jej do uší, aj kvapky sme jej dávali, ale nemala tam nič, aj jej čistím ušká kvapkami...Má ich čisté, doktor povedal, že ukážkové...

Nemyslite si, že ten pes len chodí a sa škriabe od rána do večera, iba niekedy ju chytí škriabať si uši...Ale je pravdou, že odkedy osm sa vysťahovala z domu, dosť sa to utlmilo,je to už mesiac....a Škriabala sa možno 3x.

Prepáčte, ak som bola hnusná, alebo niečo, len som sa chcela obrániť. :-)

xdanielax

a nema zapalene usi? Aj moja sa skrabala a problem bol s usami. Nespinia sa jej viac, alebo tak? najblizsie nech jej nakuknu aj do usi, ked pojdes.

Deria

no take jednoduche to zas nie je - skonstatovat, ze zo stravy to nie je. poznam osobu, ktorej pes nesmel ziadne mäso okrem koniny! skusala si aj to? okrem toho, pes oze byt na rozne veci alergicky, napr. na pokosenu travu, parazity, ci inu blbost. bez testov je tazke najst pricinu. chudak pes, dufam, ze sa nebude zbytok svojho zivota musiet skrabat....? ma ten problem sustavne alebo len v urcitom obdobi?