Extrakcia dolných osmičiek - chirurgicky

Príspevok v téme: Extrakcia dolných osmičiek - chirurgicky
Zubčasu

Dobrý deň, už vo februári som mal podstúpiť tento zákrok, ale zo strachu som sa na to nedal dodnes. Samozrejme mám už dosť veľké problémy s tým. Po tom, čo som čítal, že niekomu pri takomto zákroku zlomili sánku alebo im ten zub museli vysekávať z kosti, mám strach ešte väčší. Je pravda, že to je až také strašné??

JJR

Včera mi ťahali hornú osmičku. Strach bol veľký, ale nakoniec zbytočný. Najviac bolela injekcia...
Po nej som už len vnímal nejaké tlaky a bol von. Po vyprchaní účinku injekcie som nemal žiadne bolesti, ani to nenapuchlo. Až mi je to divné, klop, klop. O mesiac idem na ďalšiu...

ELLI14

Ahojte, ja som podstúpila extrakciu pravej dolnej osmičky pred dvoma dňami u stomatochirurga, lebo sa mi zapálilo ďasno okolo a po týždni štráfovania sa to nehojilo. Okrem toho ja som mala medzi koreňmi vedený kanál trojklanného nervu, takže pri sekaní zuba hrozilo jeho poškodenie a následné ochrnutie dolnej sánky :) Pán doktor mi pichol tri injekcie a šlo sa na to, no predtým mi povedal, že to pôjde s istými komplikáciami. Zub sekal dlátkom, ale nevedel ho vytiahnuť, tak musel chirurgicky odstrániť zub aj s časťou kosti - doslova to vypílil a potom zašil ranu. Necítila som bolesť, ale tlak a rôzne hrôzostrašné zvuky, trvalo to 45 minút a ešte som si domov aj odšoférovala 30 km. No keď vyšli injekcie, tak som sa skoro od bolesti zbláznila, zabral mi Aulin od bolesti, ešte som opuchnutá, neotvorím ústa, ale bolesť ustupuje. Užívam dvoje ATB Entizol a Augmentin. Je to treba podstúpiť čo najskôr a neodkladať to, držím palce.

Slecna A.

a ja som nikdy nepocula zas o zlomenej sanke...Ked uz trhat osmicky, tak u specialistu. Kde ste boli vy? Mne to robili v BA, pri Racianskom myte, je tam specialny stomatochirurg. Okrem toho, ze som nic necitila a nemala ziadne bolesti, to bolo aj cenovo velmi v pohode...

Zubčasu

Rausch- Tak to rád počujem, ja som mal na ten zákrok ísť už pred rokom, a stále som sa na to nedal. Samozrejme mávam kŕče do hlavy, do ucha, pobolievajú ma sem tam lícne kosti. Raz to bolí, potom týždeň v pohode, nič sa nedeje. A potom zase, zápal ďasien a už to ide. Ak to takto pôjde tak je to na zváženie, lebo doktor hovoril, že z toho môžu byť ešte aj nejaké následky, že mi to môžu narobiť zle na iné zuby. Tak neviem. Vypadá, že ty si jeden z tých lepších prípadov, niektorí písali horory. Dokonca som počul, že niektorím zlomili aj sánku pri zázkroku, alebo polrok nemohli poriadne ani jesť. To neni motivujúce pred zákrokom. Na druhej strane, možno by to dopadlo super a zákrok by nebol. Len ten strach. A tiež si nechcem len tak vytrhnúť tie zuby, v tak mladom veku. Mám len 20 rokov.

Rausch

ja som už tretí deň po extrakcii pravej dolnej osmičky, samotný zákrok trval chvíľku, najneprijemnejšie z toho bolo pichnutie lokalnej anestézy, a samotný zakrok šiel v celku rýchlo aj keď sa zubárka asi poriadne zapotila pri jej vyťahovaní, mala som ju tak nepekne mimo a musela to navprv cele obrusiť potom sa ho snažila rozkývať potom aj kladivkom skúšala a nakoniec sa ťahalo, celkom taký nepríjemný pocit, nič síce nebolo cítiť ale tie zvuky boli nepríjemné! Pani doktorku musím pochváliť bola milá, trpezlivá a o všetkom ma informovala čo ide robiť. Hneď v ten deň som už mohla jesť čo som z toho bola riadne prekvapená aj som normalne rozprávala, žiadne obmedzenie v otváraní úst, no na ďalší deň to už riadne opuchlo, dnes to je menšie to steká ten opuch dole a praskajú mi žilky takže sa mi tvorí malá(zatiaľ) modrinka, som zvedavá po koľkých doch to odpuchne úplne, beriem Atb, používam protizápalovú ústnu vodu a prvé dva dni som užívala Aulin proti bolesti!:) ostatným ktorých to ešte len čaká prajem rýchle odpuchnutie a realne sa nie je čoho báť, vobec to nie je nič strašné!;)

Pan

No čaute, ja som po extrakcií 4 osmičiek asi rok. Všekty mi robili zvlášť, asi po mesiaci. Prvého som sa strašne bála, neskutočne moc. Prišla som tam, dal mi injekciu, počkal kým mi to zaučinkuje, potom mi niečo v ustach niečo robil a bolo to, normalne som tomu neverila, hned ako som prisla domov som si davala ibalginy, dalo sa to prežiť . Druhy, treti, to iste ako prvý. Štvrty, dolny, bol fakt hrozný, musel mi to vyekavať kladivkom a vrtať aby to šlo, asi polhodinu sa tam s tym trapil, dal mi potom atb, nato, aby sa mi to nezapalilo, ja som to nebrala, lebo som mala na druhy den meniny, a chcela som si pripiť, ale naštastie sa to vyliečilo :)

DCCKA12

cawte dnes som bola trhať hornu pravu osmičku ktoru som mala v dasne bolo ju vidiet iba na rengene injekcia doooosť bolela potom asi 10min kym strplo mi okolie a potom robil si svoju pracu vcetko som vnimala uz viem ako co sa robi mozem ho nahradit heh najprv mi to akoby narezaval taky to bol pocit akoby s lyžicou do jahodovej zmrznutej drene ste škrabali najhorsie bolo sekanie kladivom to som citila na vsetkch zuboch tie otrasy aj na opacnej kde to umrtvene nebolo jak keby mi po vsetkych trepal s tym kladivom potom vybral zasil...taka pohoda velmi velky zub 3korene mal..ale pohodka uzasny doktor sikovny rychlo komunikoval so mnou odporucam dr.Poništ uplne zasny este tri osmičky už teraz sa tešim...posielam pekny pozdrav s ladom v ruke prilozenim na lici:))..v pripade otazok mi nap n fb:julia emma nalevankova cmuuk

masasko

Ahoj, mne tento zákrok robili asi pre 5 miesiacmi, tiež 2 dolne osmičky naraz. Nebolo to take hrozné, samotna "operácia" trvala krátko, dlhšie trvali prípravy doktora a čakanie kým zaučínkuje injekcia, do kopy 2 zuby so všetkým asi 1 hodinka. Mňa osobne to vôbec nebolelo, nič som necítila, potom samozrejme, že to opuchlo a bolelo, ale nebolo to zas až take strašné, lekár mi sám odporučil zobrať si do hodiny ibalgin. Najvačší problém bol s jedením, ale keď máš doma mixér a slamku, tak aj to sa dá :)

bakeron

Ahoj, ja som bola na zákroku minulý týždeň robili hornú aj dolnú osmičku. Dali mi antibiotika a na bolesť ibalgin. Nebolo to také zlé dalo sa to vydržať. Len zvuk toho, keď to vysekával bol nepríjemný, ale nič som necítila. Je to ok len mne sa urobili afty tak tie ma trápia asi najviac ale dezinfikujem ústnou vodou tak to pomaly mizne :) Držím palce a neboj sa budeš mať pokoj neodkladaj to ...