Nechcem brať HAK

Príspevok v téme: Nechcem brať HAK
DzanaFX

Ahojte, ja som strašne proti HAK, lenže mi nezabrala iná liečba a už som sa aj informovala u iných lekárov, či fakt nie je iné východisko a všade mi povedali to isté, že najlepšia je pre mňa hormonálna liečba...Mám tu na stole recept na Diane 35 a nechcem to vybrať :´-(

Lenže som chorá a keby som to neliečila, tak by to dobre nedopadlo, nejde o žiadne akné ani nič podobné, ide o moje vaječníky, ktoré nefungujú..:´-( je toho viac...

Nela41

Fúh no to sú naozaj vážne problémy. Ja si myslím, že by si ju určite mala skúsiť užívať. Ja som takisto proti jej užívaní najmä mladými dievčatami, keď vidím ako všetky moje kamošky užívajú tabletky príde mi to od nich nezodpovedné a hlúpe ale v tomto prípade ak ti doktorka a nie len jedna povedala, že je to jediná šanca asi by som to nebrala na ľahkú váhu. Ja mám nepravidelný cyklus a tiež som brala Duphaston tiež mi nezabral teraz som brala Lutenyl akurát prešlo 10 dní a menštruácia stále nikde takže aj ja mám problémy a to len 19 rokov :( aspoň ovulujem tak to jediné ma drží pri dobrej nálade. No ale naspäť k tebe aj tak by si musela byť liečená hormónmi a teraz je antikoncepcia robená s menšími dávkami hormónov ako niektoré hormonálne liečivá.

DzanaFX

No takže androgén mám zvýšený na raz toľko, asi už aj viac, vaječníky nefungujú, neovulujem, len tvoria ten androgén, som neplodná, zas na druhej strane prolaktín mám znížený. Mám syndróm PCO pravdepodobne. Nezabral mi duphaston, čož je antiandrogénna liečba. K telesným zmenám by som sa až tak nechcela vyjadrovať, hanbím sa :-. Jedine, ak že mám akné a vypadávajú mi vlasy. Menštruáciu som nemala už pol roka, pokiaľ nepočítam vyvolávačky a ten duphaaston, ktorý ju umelo vyvoláva. Duphaston som brala dva mesiace.

Carie

A co sa tej HAK tak strasne bojis? Vyvadzas jak keby ta nutili jest cyankali. Ja som brala HAK aspon 10 rokov a som tu, ziva a zdrava. Ale ked to nechces brat, tak to neber no, vsak nikto ta nenuti. Je to tvoje zdravie a je len na tebe ako sa o neho postaras.

Nela41

Je to svinstvo to áno ale že by až také .. a keď nenapíšeš čo máš za zdravotný problém tak vôbec nechápem čo za radu čakáš. Tak ich neber alebo ich ber no

Jefitto

Každý liek, ale to sa týka iba liekov z lekárne... daj čo ti je, presnú diagnozu a ja skusim pozrieť do zdravie z božej lekarne a var dačo nájdeme ;)

Anaya

Ak je to ochorenie vážne tak, čo iné chceš vymyslieť?
Každý liek, hocijaký liek, ti na jednej strane pomôže niečo vyliečiť , ale na druhej strane v niečom ti môže uškodiť.
Ty vieš, o aké ochorenie u teba ide, tak si zváž pre a proti a podľa toho sa rozhodni, čo je menšie zlo.