Zdravím
Potrebovala by som poradiť. Som s priateľom už dva roky a ozaj neviem čo s ním mám robiť. Pred rokom a pol ho vyhodili zo školy, pretože nespravil opakovaný predmet, vravel, že si nájde prácu a spraví školu externe. Prácu si aj našiel, no po čase z firmy odišiel kvôli nezhodám s nadriadeným a minimálnej mzde (tu som stála za ním). Povedal, že pôjde na absolventskú prax, aby naštril na druhý ročník. No tú stále odkladal, lebo prvý semeser ťažká matematika, druhý semester fyzika. Teraz ma volal k sebe, ale keď som mu povedala, že sa má učiť na tú fyziku povedal, že to aj tak nespraví, lebo sa neučil skôr. Postupne mu u mňa rastie dlh, lebo keď niečo potreboval, tak som mu požičala.
Vyčíta mi, že som dala výpoveď a chcem odísť do zahraničia (mám skvelú príležitosť cez rodinu ísť a istú prácu tam, zatiaľ čo doma som mala len prácu za smiešne peniaze v automobilke), že ho tu nechávam samého a čo bude on robiť bez mňa. Ja odchádzam aj kvôli rodinným problémom (alkoholizmus).
Neviem čo s ním mám robiť, ja ho naozaj ľúbim, vo všetkom som ho podporovala a neviem ako ho donútiť, aby sa rozhýbal a nesedel len doma s vyhovaraním sa na školu