Dobrý deň,
starám sa druhý mesiac o svojho dedka, nakoľko bol veľmi zoslabnutý a potreboval už opateru. Dlhšiu dobo ho pozorujem, ako len tak sedí a pozerá do zeme, na postel, na skriňu...včera som si k nemu sadla a opýtala sa ho, čo tam vidí. A on, že mu to "nepasuje". Nerozumela som čo, až som si všimla, že jeho pohyb ruky vyzerá, akoby držal myš od PC. A vtedy ma to napadlo. Opýtala som sa ho, či vidí aj nejaké čísla a on, že áno...a či vidí karty a on, že áno. Tak som si vlastne uvedomila, že on hraje tie svoje milované karty, ale už len vo svojej mysli. On hrával tie karty neustále, niekoľko hodín denne, ledva vychádzal z bytu a nech sme robili čokoľvek, tak sme s ním nepohli. Ešte sme si hovorili, že z toho človek musí scvoknúť. A asi sa tak aj naozaj stalo. Pôjdem zajtra k jeho lekárovi pre radu a nejaké medikamenty, lebo dedko chodí už minimálne. No chcela som sa opýtať vás, či nemáte s tým niekto skúsenosti. Ja som sa mu aj snažila vysvetliť, že to nieje reálne, no nevidím jeho myšlienky, neviem presne čo sa mu odohráva v hlave, tak ani neviem či si to vôbec uvedomuje, či vie rozoznať realitu od fikcie. Ďakujem za akúkoľvek radu. Pekný deň