Dobrý deň,chcem sa spýtať trpím socialnou fobiou a panickou poruchou som uz 4 mesiace PN,moj stav je stale neuspokojivy bojim sa vychadzat z domu,ist medzi ludi atd.doteraz som mala na odporucanie psychiatricky neobmedzene vychadzky,lebo vraj len cvikom sa z toho dostanem a pred tyzdnom som bola u praktickej lekarky,kt.mi neobmedzene vychadzky zrusila na podnet posudkoveho lekara.Mám nárok pri tychto diagnozach na neobmedzene vychadzky????Von vychadzam zatial len v sprievode s manzelom,kt,pracuje do 16.hod a to uz mam po vychadzkach.Možete mi prosim poradit kto ma s tymto skusenosti???
Výchadzky počas PN
S tym som sa este nestretla. Pokial viem, psychicky chori ludia mavaju neobmedzene vychadzky aj z toho dovodu, ze sa neda predvidat, kedy sa budu citit lepsie, aby mohli ist von. Tazko mozgu prikazat, ze medzi 12.00-14.00 ma byt fit natolko, ze moze ist medzi ludi...
Na Tvojom mieste by som poslala manzela za posudkovou lekarkou (zisti si, ku komu patris) do Socialnej poistovne, aby sa jej na to opytal.
chod za psychiatrickou ona moze dat navrh na neobmedzene vychadzky, pri panickej poruche treba fakt ist von, lebo ak budes doma bude to len horsie, viem o com hovorim :(