Pijem príliš veľa vody?

Jefitto

5 litrov vody by ťa zabilo, ak by si to vypila na ex... Ale za celý deň je to vpohode. budeš viac cikať a potiť sa... ale je to vpoho

ahoj :)

No, ja sa držím väčšinou tých dvoch litrov, maximálne do troch. Mám 40 kíl, tak 5 by bolo na mňa dosť veľa...:;))

andulka444

treba počúvať signaly svojho tela to si dokáže riadiť potrebu vody ktorá bude u rôznych ludí individualna. dôležité je piť potroche a velmi často nezaťažuje to organizmus a bunky sa môžu pohodlne čistiť od odpadových látok. pozor na sladené a farbené nápoje a chlorovú vodu. striedajte minerálky a ovocné čaje
a zvlášť ked je horúco tých 5 litrov človek v pohode zvládne

RNG

Nuz ja si pamatam este pred masovym prichodom klimatizacie v horucich letnych dnoch v tovarnach, kde teplota casto presiahla 40stupnov celzia rozdavali sloane pilulky proti hyponatremii, lebo ludia pili viac, potili sa viac, takze potrebovali extra soli, aby sa im v krvi prilis neznizili elektrolyty a nezacali eletricke nervove signaly prenasane za pomoci tychto elektrolytov zlyhavat. Prvy znak je slabost, malatnost, neskor moze prist aj bezvedomie a ked sa to nenapravi, dokonca aj smrt.

xdanielax

preto je vhodne v tychto horucavach, alebo pri fyz. zatazi, kedy viac pijeme cast tekutin prijimat vo forme mineralnych vod, kt. su slane.
Je dobre pit, ked clovek neciti smad, tak by to malo byt.
A ked dotycna ani nema problem s tym, ze beha casto na wcko tak zrejme nepije nadmerne ale primerane teplote, kt. je vonku.

vodicka178

No podľa mňa, je 5L vody na deň v takomto teple tak akurát, pretože nebolí ma hlava, nepociťujem dehydratáciu ani hyponatrémiu. Takže nepijem ani málo ani veľa. A keď teplo prejde, prejdem aj ja do normálu 2,2,5-3L vody denne. Ďakujem Vám za všetky vaše názory, zatiaľ!!!.

luciano

Ano Ovecka, ten kto váži 50 kg, nemal by vypiť za deň viac ako 2 litre vody, pretože hrozí hyponatrémia - to nízka plazmatická koncentrácia sodíka v tele. Ak vypije vody viac, tak človeku príde špatne, bolí ho hlava a má nauzeu. Ako prvá pomoc je dobré zjesť veľa slaného jedla, čím sa sodík doplní.

0vecka

2 luciano to nieje max mnozstvo vody ktore je mozne vypit.... ak ma niekto 50 kg tak su to 2l a ked vypije 4 tka je ponom alebo co?

luciano

Pozor, aj z vody sa dá zomrieť ! Keď sa jej vypije príliš veľa, vzniká tzv. Hyponatrémia, ktorá môže viesť k edému pľúc, edému mozgu a až k smrti. Maximálne množstvo vody za deň, ktoré je možné vypiť je okolo 0,04 litra na 1 kg. váhy.