Zlomenina a doplnky výživy

Príspevok v téme: Zlomenina a doplnky výživy
Janyna

Prosím radu.Včera mal môj 19R. syn úraz,pri ktorom utrpel komplikovanú zlomeninu stehennej kosti,na čo ho včera operovali.Bolo mi povedané,že tam má nejakú tyč,prišroubovanú ku kosti a o rok to pôjde von .Dnes dostal horúčky a nasadili mu antibiotika.Ja by som chcela poradiť,akými výživovými doplnkami mu môžem pomôcť k lešiemu stavu organizmu a lepšiemu hojeniu.A ešte by som chcela vedieť,či bude mať aj nárok na nejaké kúpele a ktoré sú na to najlepšie a aký je postup pri vybavovaní.Za rady veľmi pekne ďakujem.

RNG

V tom s tebou plne suhlasim. Ale zialbohu, v prirode je hrozne mnozstvo roznych latok, pre nas uzitocnych, ktore sa nenachadzaju v nasej beznej strave. No a tu je dovod na doplnky potravy, a to samozrejme len v pripade potreby.

RNG

Ja tiez nemam rad lekarne a lieky co predavaju. preot sa ich snazim nahradit jedlom, a pripadne doplnkami potravy, ktore su vyrabane dop[lnkarskym priemyslom s tymi istymi kriteriami neskodnosti, ako potravinarsky priemysel. Dokonca tam su uplatnovane ovela prisnejsie, lebo nasa FDA je viacmenej v sluzbach farmacie a potravinove doplnky su proti financnym zaujmom farmacie.

RNG

Preri brani antibiotik sa znici crevna probioticka flora, ktoru treba co najskor obnovit, lebo nam vyraba hromady uzitocnych latok a az 70% obrannych latok.
Ak to nespravis a neberies dost mikrovlaknin a probiotika, riskujes tzv nemocnicne/nocosomialne nakazy, lebo atb nepriamo podporia ich sirenie znicenim nasej prirodzenej probiotickej ochrany.
Dobry mineralovy doplnok musi obsahovat nielen spravne mineraly v spravnych pomeroch, ale aj v spravnej forme na absorbciu a zabudovanie, tiez dostatok potrebnych vitaminov D-3 a K-2 potrebnych na tvorenie kosti a samozrejme aj niektore potrebne aminokyseliny a nukleoticke materialy, co moze clovek dostat napr z 1 gramu spiruliny, co odporucam brat s tymi dobrymi doplnkami na kosti.
Enzymy urychluju hojenie, samozrejme, lebo nielenze zlepsuju travenie a prisun zivin, ale aj odstranovanie poskodenych buniek v oblasti zranenia.
Wpobenzyme je zialbohu dost slaby a hodne drahy enzym, ale lekari ho odporucaju, lebo konecne po vyse 40 rokoch poznali, ze enzymy su na mnohe problemy dobre. Ale kedze nesleduju vyvoj potravinovych doplnkov, su hanebne pozadu. Dnes su na trhu zmesi aj vyse 10 krat tak silne na kapsulu, ako Wobenzyme a za zlomok ceny. Ale predavaju sa ako potravinove doplnky, nie ako liek, co tvrdia o Wobenzyme.
Osobne odporucam najma nattokinazu na zlepsenie cirkulacie a odstranenie krvnych zrazenin a entericky chraneny pancreatin v davkach az 3 x 3000 mg ekvivalent.
Dobe znacky najdes napr pod menom firmy NOW, Pancreatin 4 x 500 mg=2000 mg ekvivalent na kapsulu, alebo rozne ine, pozeraj na obsahy pancreatinu.
Su aj ine enzymaticke zmesy, vytazky z rastlin, fungalne a bakterialne, ako napr od tej istej firmy enzym pod nazvom Digest Platinum. Tieto poznam a pouzivam, ale dobre su aj firmy Swanson, Dr Best a ine, pozeraj samozrejme na obsahy, lebo aj tieto firmy vyrabaju rozne, nielen spickove.

AdamKrt

Janyna Dnes 13:07 - podla toho co citam, tak ten Skeletin by bol vhodny. Ten mu mozes dat aj teraz. Je to na klby plus elasticitu kosti, nech nie su moc tvrde a lamave.

U toho Imune by som bol hodne opatrny. Jedna sa o riasy a ma to detoxikacny ucinok. T.j., ked mu je ze, ze ma zapal NESMIES mu to vtedy davat, lebo pri detoxikacii sa ZHORSUJE stav a ak ked sa telo detoxikuje, dochadza k zlepseniu. Cize to skor by bolo vhodne par tyzdnov, ci mesiacov pred operaciou, nie vsak po nej, lebo by si mohla riskovat zhorsenie stavu. Otazne je, ked sa mu to po par tyzdnoch zacne hojit, ci mu to nasadit, ale skor by som to daval az, ked mu bude uz lepsie, lebo mu to pravdepodobne zhorsi na nejaku dobu stav a pri antibiotikach ma oslabenu imunitu, cize nepotrebujete komplikacie. To asi nejalepsie po par mesiacoch, alebo ked uz bude OK. Zalezi, ako sa bude citit

AdamKrt

3x10 tabliet denne neni vela. Treba si pozriet aj ich SK web. Sam uzivam 3x3, ale LEN AKO PREVENTIVKU a to len 10 dni, potom 20 dni pauza. Takto si telo na to nenavykne a da sa to uzivat nonstop.

Vyssie davky su vhodne, ako liecebne pri rekonvalescencii, po urazoch, operaciach. Pozor, riedi to trochu krv, tak sa treba pytat, ak by uzival nejake lieky na riedenie krvi, ci je to OK. Moze sa po case trochu pustat krv z nosa ak clovek moc tlaci. Nebolo by zle to doplnat este Horcikom - spolupracuje s enzymami. K tomu B6 na lepsie vstrebavanie horcika. Zinok, Selen. D3 je tiez na kosti. Tak isto vitamin A, ale ten je nebezpecny na predavkovanie, cize je lepsie uzivat bezpecny betakaroten z ktoreho si telo vyrobi vitamin A, ked ho potrebuje. Treba si precitat, ktore vitaminy spolupracuju s enzymami a su na pokozku, kosti, regeneraciu, imunitu a vitalitu.

Pozor na vseliake druhy svedskych kvapiek, ktore maju casto kontraindikacie - treba citat letaky.

Janyna

Ďakujem ,kúpila som zatiaľ wobenzym a multivitamín,len to užívanie wobenzymu,3x10 dennne,nie je to veľa? Keďže ani jesť mu nechutí.Ešte mám doma Skeletin a Imune,tak neviem či aj to.A neviem,keď tam má trhavú bolesť,či to nehnisá.Ďakujem za rady.

AdamKrt

Co je blbost ?

Predtym som Alicin neuzival a malo to rovnaky priebeh. Rychlo sa to hojilo s Wobenzymom. Wobenzym uzivam uz vyse 10 rokov a pomohol mi vyrazne pri ziskani imunity a poznam par dalsich ludi, vratane onkologickych pacientov, co im to vyrazne pomohlo. Tym netvrdim, ze je to zazrak nad zazraky.

Znama uzila pred zakrokom u stomatochirurga iba Alicin, sice sa jej to pekne hojilo bez zapalu, ale 10 dni bola i tak v prisernych bolestiach.

Mne samemu sa zdalo po tom zakroku divne, ako rychlo sa regenerovalo a to som uz mal vyskusane na sebe z minulosti, pozitivne ucinky Wobenzymu. Mozno zabrala este k tomu ta doplnkova kombinacia vitaminov, co som zacal uzivat. Kedze to nebol u mna ojedinely pripad, neni to ziadna sugescia, kedze viem, ze som maval imunitu totalne znicenu.

Ale kazdy nech si robi podla seba. Wobenzym je uz par rokov oficialne schvaleny ako liek, uz nie ako doplnok. Skoda, ze u nas sa zatial nepredavaju uz novsie a silnejsie enzymaticke pripravky.