Varikokela - Operovať alebo nie?

Príspevok v téme: Varikokela - Operovať alebo nie?
Hitman07

Zdravím všetkých.

Poprosil by som o radu niekoho,kto už s týmto ochorením resp. s operáciou má skúsenosti.
Zistili mi pred rokom varikokelu a doktor sa vyjadril,že na základe kvality spermií by som mal ísť na operáciu. Čo som čítal na internete,tak sa presne nevie,či operácia tejto vady zlepší kvalitu spermií a či neprinesie ďalšie komplikácie,čo ma dosť značne odrádza od tohoto zákroku,zvlášť na Slovensku,kde slovenskí lekári majú všetko na háku a v tejto republike byť chorý je kliatba,lebo Vám nikto poriadne nepomôže. Preto by som rád počul názor niekoho,kto má to isté alebo kto mal a jeho riešenie. Cvičením tak 2-3 krát do týždňa,nedvíham ťažké váhy,ale mám strach,že to môže viesť k neplodnosti alebo popri tom cvičení aj k pruhu.

Ďakujem dopredu za Vaše rady a názory.

PS: Nič ma nebolí,semmeník nieje nejak extra giganticky zväčšený a doteraz (do 20) som ani nevedel,že to mám. Len sa teda bojím toho vplyvu na ten šport.

DPeťo3333457

Našli mi varikokelu ako vedľajší nález v 16tich dovtedy som ani netušil že niečo take je alebo existuje, úplne bez problémov az kým som nepodstupíl operáciu na ktoru som samozrejme nebol upozorneny že sa to môže aj po operácii vrátiť alebo nemusí pomôcť vôbec.. Od operácie pociťujem tahave bolesti a mám to tam stále .. Takze sa môžem poďakovať nasemu zdravotníctvu že som takto dopadol.. Keby som vedel vtedy zo co teraz alebo by ma aspon niekto upozornil operáciu by som určite nepodstupíl

Jefitto

Jaj tak to už je potom iná reč, ak máš aj bolesti. Ja bolesti nemám žiadne a ani to necítim na dotyk. Takže neviem, ako si to tá doktorka vymyslela

pitlo

Ja som si to dal operovat len koli bolestiam..... Ty si to mozno ani nevsimas no ono sa to stale zvacsuje a nakoniec pridu aj bolesti.... Treba sa dohodnut s lekarom v ako je to stadiu... Aj tak myslim ze je vhodne si to operovat nie kazdy ma po operacii nejake problemy... ja som nemal

igor666

Ja som s tym nesiel. Videl som aj pripady kedy pacient bol na tom horsie po operacii ako pred. Niekedy sa prejavi hydrokela po nej atd. Tiez to mam ale moj nazor je ze kazda operacia je rizikova. A gulky by som nechal tak. Keby som zil v inom state asi by som siel. Serie to aj mna a je to neprijemne ten tahavy pocit. Ale napr. dost pomaha schladenie tej gulky kde mas varikokelu schladit to mas ako krcove zili. Ak si mal spermiograf velmi zly tak je to na zvazenie ale za mna hovorim nie.