Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Evolúcia vs zemeguľa

Príspevok v téme: Evolúcia vs zemeguľa
0vecka

Dnes som nad tym rozmyslal... Preco sa stale najdu ludia ktory "neveria" na evoluciu ale to ze Zem je +- gula tak o tom su presvedceni?? pritom pravdepodobnost tychto dvoch dvoch teorií sa blizi k 1 ....

a ako je mozne ze s tymto potom operuju aj niektori cirkevni zamestnanci a zavadzaju ludi ze evolucia je jedno z mnohych vysvetleni pritom sa jedna v podstate o jedine podlozene spustou dvokazov na jednej strane a na druhej niekto kto povie ze nieje z opice a vela ludi sa k nemu prikloni...

nechapem ako je to v 21. storoci mozne

0vecka

2 lost myslim ze pokus ist do romskej osady sa nikdy neskonci dobre ci uz z alebo bez iPadu....jedine tak pozuby ozbrojeny a odhodlany na vsetko :-D

inak jj 90/4 je 22,5 aleos je naklonena zhruba 23,5 ... takze neviem ci je to az take super ale mam cas som v praci tka pogooglim :)

2 lost zem si pameta tusim 20 000 nabozenstiev neverim ze vzdy prisiel mimozmstan :) jedine ze by to bolo ich hobby :)

*iskierka

lost napriklad tymto zazrakom ja celkom verim..niejake liecenie rukami.. preco nie :) :P len zase nie vsetko treba pripisovat bohu, iba to sa mi na tom cele nepozdava... vsak mozno aj existuje..a ak nie boh, tak urcite nejaka energia, sila, alebo nieco tomu podobne... ale nemusi "to Nieco" podla mna zase zakonite ovplyvnovat uplne vsetko, ako to hlasi nabozenstvo :)
vlacili ta po kostoloch? :D asi chceli mat v tom kostole pestru vzorku pritomnych:)

lost

no tak mna tiez tahali po kostoloch kazdu nedelu, no ja som sa tomu snazil vyhybat niekedy :D ani neviem preco, mozno lebo na to isli uplne zle, z povinnosti a strachu, omg..

no ale aj ked nemam dokaz ze napr bol na Zemi nejaky clen z Bozstva, ci hocikto s tym ze rukou liecil, to neznamena ze to nie je fyzicky mozne.. ciste teoreticky, mohol to byt nejaky cloveku podobny mimozenstan s nanotechnologiou (resp brutalkne vyspelou, ked uz sem niekto dojde tak sa to od neho samozrejme ocakava) a prosty clovek co bol vtedy si to vysvetlil ako zazrak/cary..

konieckoncov taky pokus sa da urobit aj dnes, zober ipad 4 do romskej osady a kazdy ze "dig moooree" zazrak..

lost

0vecka, no uprimne neviem :) ale ak by bolo 25 OK tak potom aj 0 musi byt zakonite OK :) 90 / 4 = 22.5 mozno prave pre toto je to take dolezite cislo, neviem to som si len tipol :)

*iskierka

ano spociatku ma to tiez vytacalo..
avsak nie bezni jednoduchi ludia, co v zivote nedrzali v ruke prinajmensom nejaku tu ucebnicu biologie, fyziky (ok zvelicujem:) ale skor tie kazne niektorych fararov (mlady chalanisko, okolo tridstiatky, po vsetkych smeroch inteligentny a rohladeny, no stale vedie monolog typu /bozi trest v podobe sucha, alebo lejakov, prirodnych katastrof je vzdy iba vysledkom bozej moci a jeho hnevu :) este aj zatmenie slnka :D
rovnako vytacame aj my ich. pri silnom presvedceni idu vsetky ostatne dokazy bokom..nikdy sa nestane, ze vsetci budu tahat za jeden koniec...a to mas vsade tak... ci politika, ci ekonomia,vztahy
..dokonca aj v medicine..si vezmi kolko diskusii sa vedie iba o obycajom vitamine C
ty si taky typ ako ja... 2+2=4 vsetko sedi, vsetko je jasne ako facka, lava strana sa rovna pravej, co bolo treba dokazat sa dokazalo, ideme dalej :D

0vecka

2 *iskierka tak aspon vies ako ma to musi vytacat :) mne ale vadi na tom to ze tito ludia sa rozmnozuju a kecaju tieto hovadiny aj ostatnym ... a pritom klamu napr tym ze vedcina vedcov veri v boha a taketo somariny ...

inak co sa evolucie tyka tak ju uznal aj vatikan... takze si myslim ze tu uz nieje o com :) ftip je v tom ze vatikan ju uznal ale jednotlivy knazi nie...

*iskierka

ovecka som na tom rovnako :)
od malicka vedena k nabozenstvu, ale u mna ta viera vzdy trochu zaostavala za rozumom, faktami skutocne podlozenymi. tie hraju u mna prve husle..
cize ja stale iba tapam medzi, myslim ze ani neverim v boha (a uz vobec nie v to, ze stvoril svet atd atd) ale tak ci tak zo zvyku v tu nedelu do kostola s nasimi zabehnem :D
ale uz davno som zistila, ze viest debaty o tom s veriacim nikam nevedu..im je dobre tak...a mne je dobre tak, naco sa oberat o energiu :)
niekto bude svoje uspechy pripisovat viere, Bohu...niekto nahode, niekto vesmiru a hviezdam..hlavne ze sme spokojni:P kazdy po svojom

0vecka

2 *iskierka ja som prave vyrastal v tom nabozenskejsom prostredi... a musim povedat ze mi to cele nikdy nedavalo zmysel najpr detstvo u babky potom zakladna skola tam to este bolo ok ale potom prisla stredna a tam tito ludia vylozene klamali prekrucali a tak.... tam som sa definitivne odpojil...

a pozri evolucia je fakt takze tak to bolo a tam sa neda uz moc diskutovat...

*iskierka

je to aj o tom, čo do teba vštepujú od malička, čím a kým si formovaný
ak niekoho vedú k tomu náboženstvu od detstva, ťažko takého človeka budeš presviedčať o evolúcii
a naopak
ľudia radi veria a myslím, že im to treba nechať.. nesnažiť sa ich presviedčať o svojej pravde..btw..keď sme pri tej pravde, tak nemam rada take debaty o tom, čo je správne, čo nie, kde je pravda atď. lebo však ani neviem, nechápem, čo tou pravdou akože má byť

0vecka

2 anjelik to ze to tu zachvilu bude ako v amerike ... na skolach sa bude ucit kreacionizmus a este neviem co...

pravda je len jedna... to skor pojmy ako dobro a zlo a taketo su relativne...

tu nejde o pastierov oviec ale o to ze ak ma clovek ako druh prezit tak to chce trosku vedy a nie tychto nabozenskych nezmyslov....