Problem s rodicmi

Príspevok v téme: Problem s rodicmi
MisoUK

Chcel by som sa spytat ako by ste riesili moju situaciu. Uz 7 rokov zijeme aj s manzelkou v Anglicku, moj problem je v tom ze rodicia preferuju mojho mladsieho brata a vsetko sa toci okolo joho osoby. Este ked sme neboli zosobaseny mal som moznost vyhodne kupit byt ale rodicia mi nechceli is rucit s tym ze "co ked prijdu o svoju strechu nad hlavou", ale ked mal tuto moznost moj stredny brat tak tomu uz s vybavovanim pozicky pomohli. Tak isto ich nezaujima ako zijeme tu v anglick, chceli sme im to tu pokazovat, nasu pracu a pamiatky, ale za celych 7 rokov co sme to tu neboli ani raz a to sme sa ich pytali uz milion krat a stale sa na nieco vyhovaraju. A najviac ma dopalili vcera ked sme s nimi hovorili cez Skype, v tom istom case volala bratova priatelka cez Skype, tak nas rychlo zrusili lebo rychlo chceli vediet ze co potrebuje. Som s nich velmi nestastny a neviem ako dalej, zda sa ze nic nepomaha a proste moj mladsi brat je ich milacik, kdezto ja som si na vsetko musel zarobit sa a jemu stale pomahaju. Niekedy sa citim ako keby ani neboli moji rodicia a volaju nam cez skype len preto lebo musia ale inak o mna zaujem nemaju.

kafe

Mišo, ty si dospelý alebo si ešte stále 13-ročné decko? Takúto tvoju "situáciu" by som ja vôbec neriešila. Tvoji rodičia sa môžu správať tak, ako chcú ONI a ako ONI považujú za správne. Ak by ma ich správanie zraňovalo, poviem im, čo mi vadí, ako vnímam situáciu ja a potom ich ignorujem.
To čo spravili s hypotékou sa ti zdá nefér, ale proste po rokoch zmenili názor a bratovi pomohli. Komu inému by mali pomôcť, ak nie svojmu decku? Tiež nezabúdaj, že tvoj brat je blízko, a ak rodičia budú potrebovať pomoc, nedajbože opateru, budeš lietať z Anglicka každý týždeň TY alebo TVOJ BRAT? Ty žiješ stále ako malé decko - žiarliš na brata - a pritom by si sa už mal viac venovať/tešiť zo svojej vlastnej rodiny/domova a nechať svojich rodičov, nech si robia čo chcú - majú na to právo. Ja NEhovorím, že to čo robia je správne, len že môžu robiť veci tak, ako to považujú za správne ONI a nie TY.

Jefitto

Tak im nevolaj ani ty... a vybavené. Prestať sa o nich zaujímať, a uvidíš, ako dolezú, keĎ zostarnú, budú si srať do plienok a slintať na košeľu... potom im to môžeš škodoradostne odplatiť

sweater*

mozno sa citia dotknuty ze si odysiel za hranice a oni tu zostali, vies ako to myslim aj ked s nimi volavas aj sa ich snazis volat, udrziavas kontakt, mozno to beru ako zradu, chapes.. chovali sa takto k tebe aj predtym? ked si zil este na slovensku? inak rozumiem tvojim pocitom ale zato sa nevin, je to od nich velmi nefer ze sa takto k tebe stavaju..

adikush28

Ahoj..
No to ako píšeš..to sa podobá mojej situácii.Miji rodičia dali mladšej sestre všetko(dokonca jej pomáhajú s dcérov).Mojho malého nepotrebujú navštíviť a vidieť..na Vianoce nemerajú správnym metrom atd.Ale zvykla som si.Majú odpustené,ale ja pamätám.Neboj,príde chvíľa,ked si to uvedomia čo vlastne spôsobili.Uplne Ta chápem,ale nevešaj hlavu a zahod smútok.Teš sa z vlastnej rodiny a ich nerieš.Skús sa neozvať na dlhšiu dobu ako zareagujú.To pomôže.Mám to overené:)Držím palčeky.