Chcel by som sa spytat ako by ste riesili moju situaciu. Uz 7 rokov zijeme aj s manzelkou v Anglicku, moj problem je v tom ze rodicia preferuju mojho mladsieho brata a vsetko sa toci okolo joho osoby. Este ked sme neboli zosobaseny mal som moznost vyhodne kupit byt ale rodicia mi nechceli is rucit s tym ze "co ked prijdu o svoju strechu nad hlavou", ale ked mal tuto moznost moj stredny brat tak tomu uz s vybavovanim pozicky pomohli. Tak isto ich nezaujima ako zijeme tu v anglick, chceli sme im to tu pokazovat, nasu pracu a pamiatky, ale za celych 7 rokov co sme to tu neboli ani raz a to sme sa ich pytali uz milion krat a stale sa na nieco vyhovaraju. A najviac ma dopalili vcera ked sme s nimi hovorili cez Skype, v tom istom case volala bratova priatelka cez Skype, tak nas rychlo zrusili lebo rychlo chceli vediet ze co potrebuje. Som s nich velmi nestastny a neviem ako dalej, zda sa ze nic nepomaha a proste moj mladsi brat je ich milacik, kdezto ja som si na vsetko musel zarobit sa a jemu stale pomahaju. Niekedy sa citim ako keby ani neboli moji rodicia a volaju nam cez skype len preto lebo musia ale inak o mna zaujem nemaju.
Problem s rodicmi
Mišo, ty si dospelý alebo si ešte stále 13-ročné decko? Takúto tvoju "situáciu" by som ja vôbec neriešila. Tvoji rodičia sa môžu správať tak, ako chcú ONI a ako ONI považujú za správne. Ak by ma ich správanie zraňovalo, poviem im, čo mi vadí, ako vnímam situáciu ja a potom ich ignorujem.
To čo spravili s hypotékou sa ti zdá nefér, ale proste po rokoch zmenili názor a bratovi pomohli. Komu inému by mali pomôcť, ak nie svojmu decku? Tiež nezabúdaj, že tvoj brat je blízko, a ak rodičia budú potrebovať pomoc, nedajbože opateru, budeš lietať z Anglicka každý týždeň TY alebo TVOJ BRAT? Ty žiješ stále ako malé decko - žiarliš na brata - a pritom by si sa už mal viac venovať/tešiť zo svojej vlastnej rodiny/domova a nechať svojich rodičov, nech si robia čo chcú - majú na to právo. Ja NEhovorím, že to čo robia je správne, len že môžu robiť veci tak, ako to považujú za správne ONI a nie TY.
Hej, ja stále hovorím, že nikomu sa do riti pchať netreba... nikomu myslím naozaj nikomu.
no podla mna je to aj vasa chyba ak oni nemaju cas tak predsa aj vy mozete nemat cas a hotovo....
Tak im nevolaj ani ty... a vybavené. Prestať sa o nich zaujímať, a uvidíš, ako dolezú, keĎ zostarnú, budú si srať do plienok a slintať na košeľu... potom im to môžeš škodoradostne odplatiť
mozno sa citia dotknuty ze si odysiel za hranice a oni tu zostali, vies ako to myslim aj ked s nimi volavas aj sa ich snazis volat, udrziavas kontakt, mozno to beru ako zradu, chapes.. chovali sa takto k tebe aj predtym? ked si zil este na slovensku? inak rozumiem tvojim pocitom ale zato sa nevin, je to od nich velmi nefer ze sa takto k tebe stavaju..
Ahoj..
No to ako píšeš..to sa podobá mojej situácii.Miji rodičia dali mladšej sestre všetko(dokonca jej pomáhajú s dcérov).Mojho malého nepotrebujú navštíviť a vidieť..na Vianoce nemerajú správnym metrom atd.Ale zvykla som si.Majú odpustené,ale ja pamätám.Neboj,príde chvíľa,ked si to uvedomia čo vlastne spôsobili.Uplne Ta chápem,ale nevešaj hlavu a zahod smútok.Teš sa z vlastnej rodiny a ich nerieš.Skús sa neozvať na dlhšiu dobu ako zareagujú.To pomôže.Mám to overené:)Držím palčeky.