Ryšavá farba + henna

Príspevok v téme: Ryšavá farba + henna
N_

Viem, že príspevky na tému henna je tu neúrekom. Chcela by som sa Vás spýtať, či máte nejaké skúsenosti s aplikáciou henny na chemicky farbené vlasy?. Svoju pôvodnú farbu mám takú plavú hnedú, farbené ich mám na ryšavo a teraz by som chcela skúsiť hennu s nejakým ryšavým odtieňom. Ryšavá farba sa mi páčia chcela by som zvýrazniť ten odtieň a aby mi to tie vyrastené vlasy nejak jemne stónovalo (chcem aby to neboj tak veľký skok). Len, neviem si predstaviť konečný výsledok. Myslíte, že by mi tú ryšavú zafarbilo do červena?

Ďakujem za rady

Zeleno ocko

Ahojte. Ja si chcem hennou farbiť vlasy prvýkrát a to na chemicky nefarbné vlasy. Chcela by som ryšavú a to na tmavohnedé. Myslíte si, že sa tá farba chytí? Ďakujem za odpoveď

SIKOVNICA

Ahojte.
Tiež mám vlasy tmavo hnedé a už niekoľko rokov si ich farbím na ryšavo :) dlho som farbila len chemickými farbami...a potom som to začala kombinovať...jeden mesiac chemická ryšavá hlavne kvôli zosvetleniu odrastených vlastov a potom daľšie dva mesiace henna...čistá alebo medená...ale rozhodne klasická prášková, žiadne papriky a podobne...lebo tam by som videla problém, že nedrží odtieň dostatočne dlho alebo mi mohlo dojsť k nejakej neželanej farebnej reakcii :)
Inak si myslím, že 4 týždne sú až až na to aby hennovanie a farbenie nemali súvis a k žiadnemu neželanému výsledku nedošlo...
teraz som napríklad pol roka len hennovala a je pravda, že na odrastených vlastoch je výsledok menej výratný...ale je to také milo plynulé :) a to mám vlasy do pol chrbta a odrastených tých 6cm...
Akurát sa rozhodujem, či to znova chemicky zosvetlím a alebo sa nechám tak :)
Takže ´ryšavkám´ hennu vrelo odporúčam...chce to trocha cviku, ale je skvelá :)
Ale hennu originál rastlinnú...žiadne henna farby, krémy, ani nič podobné :)

aliza

ja by som fest chcela tiez rysave vlasy. ale mam spinavu blond, co sa mi v lete vytaha do zlta. tak sa bojim, ze farba by mi chytila moc vyrazne. ale tuto henu som uz viac krat obzerala :) len sa bojim, ako by to dopadlo.

anairda

mám bledohnedé vlasy, už viac ako 3 roky farbím chemickou ryšavou, no z času na čas si dám ryšavú hennu (takže zelené vlasy sú len fáma:), keď už mám pocit, že vlasy potrebujú oddych. kupujem si hennu odtieň paprika, nechám pôsobiť 55min a musím povedať, že krásnejší odtieň farby už nie je:)výrazná, lesklá a celkom prirodzená. lenže po prvom umytí sa vymyjú odrasty, po 4.umytí už nie je náznak žiadnej henny.
ale pre zvýraznenie farby (aspoň na krátky čas), potešenie množstva očí na ulici odporúčam :3

L_

Viete mi niektorá poradiť prosím? Môže sa skombinovať krémová a prášková ryšavá farba od výrobcu Henné Color Paris? Krémovú by som chcela na odrasty, pretože tá prášková to veľmi neprekryje. A práškovú na dĺžky.

meri.m

Ahoj, tiež som kedysi prešla na hennu z ryšavej syntetickej farby, lebo som mala zničené vlasy, a chytá mi pekne, aj keď nie je až taká výrazná ako umelé odtiene. Ale zase sa ani nevymýva do podivnej oranžovohnedej, čo som zažila so syntetickou farbou. Zelené vlasy z henny sú asi skôr urban legend, neviem o reálnom prípade, že by sa to niekomu stalo. Rizikom by možno bolo farbiť si vlasy hennou hneď po chemickom odfarbení, keď by zreagovala s hennou ešte chémia z farby. Po mesiaci a pol určite nie je šanca. :) Na chemicky farbené časti vlasov môže ale henna chytať intenzívnejšie, ak majú narušenú štruktúru.

brazilcanka

ja som odfarbena na rysavo, akurat ze moja povodna farba je tmava hneda. chemicky odfarbene mam asi 3 mesiace a naposledny chemicky farbene na rysavo boli mesiac pred prvym hennovanim. zmiesala som medennu hennu s hnedou pol na pol a chytilo to total rysavo. o dva dni som si dala len hnedu hennu a chytilo to na tmavsiu rysavu :D najvacsi problem je ze mi henna nechyta na odrasty absolutne ani naznak. tak som si dala gastanovu hennu aby tie odrasty neboli tak vididelne. teraz mam vlasy tmavsie cerveno hnedo medenne, pekna farba..ale odrasty su stale hnede...a s rysavou som sa rozlucila radsej. ale tebe by mohlo chytit aj na odrasty kedze mas povodnu farbu bledo hnedu

zulah

kazdopadne si pre istotu skus dat hennu len na jeden pramienok a nechaj si ho tak aspon na 4 hodiny..aby si videla ci sa ti nahodou nesfarbi na zeleno, kedze si farbila chemiou :)

N_

Už mám cca jeden a pol mesačný odstup od chemického farbenia. A dočítala som sa, že taký odstup by mal byť ok. Lenže na mojich kučeravých vlasoch sa to podpísalo. Takže chcela by som ich zároveň takto skvalitniť a udržať si ten odtieň keby sa dalo :).

Nela41

Ono sa neodporúča farbiť vlasy hennou po chemickom farbení niekoľko mesiacov, takže neviem či by ti to nespravilo na hlave nejakú šarapatu :D