Prosím Vás, už ma ide poraziť. Od novembra mám také problémy, najprv sa mi urobili nejaké kožné vyrážky, dotoho ma začalo zvlaštne kde tu svrbieť, kožná ma hned odbila že je to svrab - to som tu už niekde písala, no po liečbe svrabu (ktorý nik iný nedostal) znova začalo to svrbenie, potom prestalo, potom opať a tak dookola,medzitým sa mi stalo, že ma po hociakom jedle prehnalo, čo som si myslela, že je len rýchle trávenie, potom mi začalo byvať veľmi zle, znova sa mi objavili vyražky, až mi zistili Lambliu, no vraj ojedinele. Dostala som na 7dní entizol, potom mi bolo mesiac super a potom postupne sa mi zas začali robiť nejaké výražky, niekde sa mi len tak urobí bodka ako pich ihly alebo hocikde inde, to ma tak 5minut svrbí potom prestane a znova mi je zle, prehana ma hockedy, včera ma tiež prehnalo, no bolo to ako hlien, na 3x samý hlien. Dokonca aj dcérke sa robili najprv také flaky a od apríla sa jej robili také ako pupence- to vraj alergia, no teraz za posledné 3týždne sa jej urobil 2x taký tvrdší flak cca 1cm a to jej vždy do 3-4dní zmizne. Bola som jej zaniesť čerstvú stolicu, nevyšla jej lamblia, no neviem, či 1x stačilo, Dr. povedala, že to stačí. Ja sa chystám v pondelok tiež so stolicou, vtedy mi to zistili zo žalud.šťavy. Len si myslím, že tie antibiotika by sa mali užívať dlhšie....Máte s tým skúsenosť? Lebo príznaky mám tie isté, isto to bude zas ta Lamblia, teda dúfam, že nie iné parazity.... Prosím o vašu skúsenosť. Ď.
Lamblia - giardia poradte mi!
Viac na to najdes napr na
en.wikipedia.org. Kedze je infekcia casto vo vode, v bazenoch atd, je mozne sa znovu a znovu nakazit.
Protozoa/prvok ma nielen pohyblivu formu, ale aj cystu, ktora je ovela tazsie znicitelna, preto treba brat protiparaziticke dlhsie.,
Poskodenie criev moze clovek pocitovat aj dlhy cas po zniceni tohoto parazita.
je dost mozne, ze to bola nedostatocna liecba, entizol je treba brat aspon 10dni co som sa docitala, neprerusene, lebo oni sa velmi rychlo domnozia, ak nie su vyhubene. je to trochu beh na dlhe trate, drzim prsty