Samý stres v mladom veku!

Príspevok v téme: Samý stres v mladom veku!
Bonbónik

Zdravím, pokúsim sa stručne opísať moju situáciu. Mám 15 rokov, mama je psychicky chorá (skladúvava odpadky vo vreciach, pet fľaše, nevarí, neupratuje, neinteresuje sa...)
Mám aj mladšiu sestru. Tá bohužiaľ zdedila rovnaký syndróm. Na všetko som sama.
Pred tým nás kvoli mame vyhodili z 8 bytov.
Lenže neposlúcha ma. Je ako malé decko. Celé noci nespím aby som upratovala, nemám čas na učenie a kamarátov a stále sa rozčuľujem. Dá mi poháre do špajze a nie tam kde má, trhá mi z rúk odpad, nepočúvne ma keď jej poviem aby si šla ľahnúť, ja všeto zariadim. Ide ma z nej roztrhnúť. Bola u nás stará mama tá však po 2 dňoch psychicky nevydržala (k odchodu ma začala škrtiť aby si vybila zlosť)a ušla. Na všetko som ostala sama. Nechcem ju mlátiť, nechcem po nej kričať predsa je len po operácií (vyberali jej ten tumor z hlavy, ktorý zapríčinil všetky tieto jej nedostatky).

Beriem dvoje antidepresíva ale ani vyššia dávka nepomáha. Som pod obrovským stresom. Včera ma takmer schytil infarkt a takmer som odpadla. Musím si dávať medzi upratovaním prestávky inak je mi skutočne príšerne. Bolesti hlavy, pravidelné závraty, divné zvuky v ušiach, pocity oslabenia....ach...
Akurát má prísť o 17:00 majiteľ aby sa pozrel na stav bytu.

Prosím poznáte dobré recepty na ukľudnenie? Budem vďačná. Ďakujem.

mifka

A ešte bonbonik,snaž sa odreagovať od stresu,lebo ťa to položí na lopatky a ochorieš. Skús prechádzky,al.dobrú kamar.aby si na chvíľu zabudla na starosti s mamou. Určite to začnite riešiť...

mifka

Nemala by si byť na všetko sama a brať v tv.veku antidepr.to je tiež zaťažujúce. Veľa dievčat baví upratovanie a ty si sa k tomu postavila super. Aj ja by som chcela takú dcéru,čo rada uprace a je čistotná. ale starostl.o mamu musíš kompenzovať niečím tebe príjemným a čo sa hodí k tv.veku,napr.priateľstvá,moda,hudba,tanec,smiech,filmy,šport,turist.,plávanie,fotograf...máš aj vlastný život a snaž sa ho žiť. O mamine sa rad s lekárom a ak vám chýb.peniaze,tak s uradom soc.vecí a rod. Nájde sa riešenie,zapoj do toho mamu a spolu to zvládnete. Držím palce.

Bonbónik

Áno, presne MESSI sa volá táto choroba. Máme psychologičku, kedže mamina sa rozviedla s otcom.

Mala v mozgovej časti nádor 15 rokov a ten mohol byť spúšťačom...

Ja by som sa chcela len spýtať či keď sa obrátim na ňu s touto prosbou a o domácnosť bude postarané (rada upratujem :o)) nebudem musieť ísť so sestrou do detského domova? S tým, že by mamina chodievala pravidelne na sedenia?

Pretože práve tohto sa bojím. Nechcem ísť do detského domova!

Ďakujem za odpoveď.

supaciakoza

tvoja mamina ma psychicku chorobu vola sa to MESSI ...pozerala som o tom dokument...su to chory ludia ktory za to nemozu ale potrebuju odpadky a stare veci,maju pocit ze tie veci sa este na nieco hodia preto sa ich boja vyhodit,,viem je to sialene ale je to psychicka porucha,mala by ist k psychiatrovi...viem ze nepojde ale to je jedine riesenie

Maoam

obrat sa co najrychlejsie na Urad socialnych veci a rodiny, opis pravdivo celu situaciu, musia tebe aj sestre pomoct, kedze ste neplnolete.