Dobry den, chcel by som sa Vas opytat nasledovne.
Mal som bolest v hrdle uz dlhsiu dobu, nie obrovsku, ale tym, ze to bolo dlho bolo to znepokojujuce.Na mandliach sa mi robili biele gulicky. Tak som isiel ku doktorke, spravila mi vyter z nosa a hrdla. Predpisala antibiotika Augmentin 1g a 7-dnovu liecbu. Ked som prisiel na kontrolu, povedela mi, ze kedze nalez z vyterov bol negativny a citim sa lepsie, mozeme ukoncit liecbu.
Ked som vsak prisiel domov vsimol som si ze vyter z nosa bol naozaj negativny, no vo vytere z hrdla som mal nalez Alfa-hem. streptokoky, Neisseria spp..
Myslim, ze toto doktorka prehliadla, lebo vysledky vyterov boli na dvoch papierikoch, a zrovna vyter z hrdla bol na papieriku, ktory sestricka zalozila zrejme omylom na zlu stranu v karte.
No a teraz otazka: Mal by som sa uspokojit stym, ze som bol lieceny antibiotikom a citim sa lepsie, alebo kedze som mal spominany nalez Alfa-hem. streptokoky, Neisseria spp., mal by som pozadovat spravit vyter aj po liecbe pre uistenie, ze antibiotika zabrali a skutocne dane bakterie uz nemam?
Dakujem za rady.