Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolerioza

ble

nom aj ja mam bolerizou presne je to rok a bereim lieki vzdi 5 dni a potom o 3 mesiacoh idem na krv zevrja mam polovicni stav tej bakterie uz v krvi ale mame taku dokotrku ktora mi povie mas to dam ti lieki a nic viacej a vobec mi nepovedal co je to nic otom neviem poradte mi co to robi?

yamaha

mala som kliesta a teraz sa mi spravili ale 4 hrcky velkosti cca 1cm a trocha bolia...neviem co s tym...moze to byt prejav boleriozi??je pravda ze sa da nakazit az ked je kliest prisaty viac ako 24 hod??

engelka

mala som kliesta a teraz sa mi spravili ale 4 hrcky velkosti cca 1cm a trocha bolia...neviem co s tym...moze to byt prejav boleriozi??je pravda ze sa da nakazit az ked je kliest prisaty viac ako 24 hod??

RNG

Borelioza je spiralovita bakteria(ako korkovrt) ktora si vie zo seba zhodit bunecnu stenu a tak sa stane prakticky neviditelnou pre nas obranny system
Je ich asi 30 druhov, niektore su velmi nebezpecne a daju sa znicit len nebezpecne velkymi davkami roznych antibiotik.
Podla najnovsich vedomosti sa prenasaju nielen kliestom, ale akymkolvek bodavym hmyzom. Poli dokonca najdene aj v slzach a pote, hoci pravdepodobnost prenosu len dotykom je velmi mala.
Bakteria sa rozmnozuje velmi pomaly, preto su na nu kultivacne testy nespolahlive. Vo forme bez bunecnej steny je prakticky nedekovatelna a moze sa sktyt na miesta, kde by sa normalna bakteria nedostala.A byt potichu roky.
Borelioza oslabi telo, takze clovek spravidla dostava ine choroby, ktorych prejavy su vyraznejsie, nez boreliozy. Teda podobne, ako AIDS sposobuje chorobne znizenie imunity.
Z prirodzenych antibiotik dlhodobe branie(kedze nemaju bocne ucinky su na to velmi vhodne)napr olivoveho listu-extrakt,3x1 gram, 15% oleuropein, collostrum 5 gramov(25% imunoglobulin, 10 az 20 gramov uncarie tomentosy(vilcacora, cats claw, una de gato) alebo najucinnejsie na B.b. specialnemu vytazku z nej Samento, 2x10-15 kvapiek.Liecenie starsich pripadov, ked sa borelioza rozliezla po celom tele trva mesiace prinajmensom.

e

dcéra mala silnú reakciu po poštipnutí (červený, napuchnutý 18cm kruh). Má zmysel podať antibiotiká týždeň po poštipnutí alebo až po niekoľkých týždňoch v prípade diagnostikovania boleriózi?

ekologia

Mne boreliozu vyliecili. lezala som 1 mesiac v nemocnici a infuzne som dostavala ceftriaxon - antibiotika. Dolezity je aj klud na lozku. Bolo to pred 4 rokmi a odvtedy mam pokoj aj vysledky negativne. Kliest ma nepostipal, ale zrejme nejaka mucha na ruku, kde som mala velky cerveny flak.

Kachita

Moja kamaratka ma boreliozu, chytila ju od kliesta asi pred 5 rokmi. Nemoze vsak z tela ju dostat von. Odvtedy nosi okuliare, ma problemy so srdcom a dost nepeknu kozu. Klby ju bolievaju, je velmi malatna. Berie veli vela liekov a potratila po snahe mat dieta. Je to velmi narocne, ma vsak obetaveho manzela. Borelioza je tazka diagnoza, pokial nie je liecena vcas. Moja kamaratka to zanedbala z lahkovaznosti a teraz nesie nasledky. Zatial niet nejakeho lieku, co by jej pomohl, lebo antibiotika jej danu boreliozu neodstranili.

borelióza

...rada by som sa spojila s odborníkom na boreliu, pretože môjmu manželovi diagnostikovali Borreliu burgdorferi, vyšetrenia krvy metódou ELISA, liečený v apríli 2005 antibiotikami, do dnešného dňa iba pozorovaný stav, výsledky sú čoraz horšie čiže vysoko pozitívne čo na začiatku liečby neboli...ďakujem za akúkoľvek radu...