PRIZNAKY: -Bolest hlavy
-Tlak v krku
-Nespavost
-Zima,Zle prekrvenie koncatin
-Malatnost
-Zla sustredenost
+ Kto ma podobne symptomy pripojte sa k diskusii!
+ Otazka pre niekoho kto sa vyzna v takychto oblastiach: Je nejaka choroba stitnej zlazy ,ktora je nakazliva??
Ochorenie štítnej žľazy
aké sú správne hodnoty hormónov štítnej žľazy?mám na mysli: TSH,fT4,ATG a TPO.V akom rozmedzí sa majú hýbať?
no nemam presne priznaky ako su uvedene hore a netusim ci moj problem suvisi so stitnou zlazou. zacalo to asi pred tyzdnom, myslela som ze ide o tzv. palenie zahy (uprimne - ani som nevedela co to je a ked si vacsina ludi chytila krk a povedala "pali ma zaha" mylne som usudila ze ide prave o stitnu zlazu... len sa mi prosim nesmejte)pred chvilou som si vsak o tom nieco precitala a uz viem ze to zjavne nebude moj problem, kedze ma "pali" v oblasti stitnej zlazy... je to taky cudny pocit ako keby ste nieco horke jedli ale tu chut necitite v ustach ale v hrdle, aj ked je pravda ze aj na zaludku mam dost zvlastny pocit. u lekara som zatial nebola lebo tieto moje pocity zacali v piatok a stale nejako dufam ze prejdu... zima mi nie je, skor stale teplo, nohy ma sice bolia ale to pripisujem topankam co nosim a tomu kolko v nich chodim a co viem je, ze na stitnej zlaze mam na oboch stranach dve cysty ale internista ma odmietol poslat na endokrinologiu s tym ze to aj tak nic nie je a ze mam prist o pol roka na kontrolu... idem tam buduci tyzden tak asi sa ho aj na toto spytam ked to neprestane. nema niekto podobnu skusenost?
este v kolkych temach chces svoje problemy rozpitvavat? nestaci tu:
www.zdravie.sk
ahojte mam nejae problemy uz asi 2 mesiac a to nasledovne :Noo ja neviem ja mam asi take problemy ze ma bolia akzdy den koncatiny niekedy viac inokedy menej...bud svaly na nohach alebo...prsty alebo chodidla...nejako aj s pametou mam problem skratka ako keby som to nebol ja pametams i dobre ale celkovo v hlave ako vyfuknute a este aj oci jak keby mam pred ocami sumenie...len neviem ci je to stitnou zlazou...lebo ine problemy ako prehltanie busenie srdca...potenie andmerne a tieto veci vobec nemam a ani som nemal...bohvie co mne vlastne je...:(( ale s tlakom v krku,nespavostou alebo zimou, nechutou do jedla netrpim a ani unavu nejako velmi nepocitujem ale aj tak sa pytamci to moze byt stitna zlaza, alebo skro ochorenie neurologickeho charakteru?????
no ono sa tvrdí, že pri zníženej sa priberá, ale ja som ako palička a mám ju riadne zníženú... človek má síce spomalený metabolizmus, ale kým sa vyslovene neprežiera, tak by priberať nemal - tvrdí môj doktor... na poslednej kontrole som dokonca schudla o 2 kilá sme zistili :)
takto v norme mám výsledky ale čo sa týka hormónov,ktoré úžívam už asi rok, lebo ked som mala tieto príznaky som si myslela že mi to treba zas znížiť alebo zvýšiť no bolo to ok, ale ok sa necítim tak neviem
tiny a podla čoho ti zistili,že máš zníženú činosť šž,ked máš výsledky v norme?Vyšetrovali ti aj autoprotilátky?
ako ti zistili znizenu funkciu stitnej zlazy?
inak ja mám zníženú štítnu ž. ale tak nejak sa stým učím existovať, no aj napriek tomu, že mám dobré výsledky mám búšenie srdca, nespavosť, neprekrvovanie končatín či trasenie rúk alebo vnútorný nepokoj, je to strašne nepríjemné a najhoršie je , že mi zrejme z toho aj pulzuje nálada raz mam doslova depresie a inokedy z ničoho nič som až hyperaktívna.
okrem odberu krvi ta može ešte poslať na sono šž,tam ti zistia v akom stave ju máš.Podla výsledkov ti nasadia liečbu a stav sa rýchlo upraví.