realny človek sa do tejto hry nedovola. V štatute hry, ktorý som si preštudoval je napísané, že produkcia rozhoduje o tom, koho prepojí do štúdia.
Pri komunikácii s televíziou TV8 som bol odkazovaný na štatút hry a že pravidlá ich audiotexovej hry sú v ňom jednoznačne popísané.
Nečudujem sa že takéto hry založené na podvode niekto prevádzkuje. Veď je to pekný zárobok. Čudujem sa prečo to ešte nieje zakázané.
Takto v rýchlosti ma napádajú ma dva dôvody prečo.
1. Zákonodarcovia majú z prevádzky týchto hier nejaký prospech. Či už cestou lobingu alebo cestou finančnej motivacie,
2. Zákonodarcovia takéto hry nepozerajú a teda nevedie o tom že takéto podvody legálne fungujú.
Prikláňam sa k prvej možnosti.
Veď prečo ešte fungujú úžernícke pôžičky ako provident homekredit a ďalšie? Všetci so štipkou rozumu vedia že je to podvod.Pasca pre gemblerov a ľudí, ktorí súrne potrebujú penieze a nepripúšťajú si, že požičaním si v nebankovke roztáčajú špirálu, ktorá končí na úplnom dne.
Pokiaľ budú mať z podvodov prospech ľudia, ktorí tvoria zákony, budú zákony napísané tak, aby sa dalo podvádzať.