alkoholizmus..

Príspevok v téme: alkoholizmus..
sim

Dobry den..potrebujem pomoc..
moja mama je alkoholicka.. pije uz asi 15 rokov.. liecila sa, zrecidivovala a tak sa to opakovalo stale.. ma problem najst si zamestnanie, prednedavnom sa vratila z liecenia.. nechcem pisat viac konkretnych veci, bojim sa, ze by to nahodou niekedy v buducnosti nasla, kedze na tuto stranku mrkne raz za cas aj ona..
Dnes ma poslala na nakup.. volala mi asi 15x nech sa ponahlam domov. uz som tusila, ze nieco nie je v poriadku.. ked som sa vratila sedela bez duse, mala slzy v ociach, videla som na nej, ze zas upadava do depresie.. nuz, to je jedno..bojim sa, ze ma vypite znovu, je ospala, taka akoby spomalena, zvlastna.. za tych par rokov hned vycitim, ked nieco nie je v poriadku.. nehovorim, ze si vypila, pretoze neviem, nenasla som ziadnu flasku ani nic.. ale triezva nie je urcite.. neviem teraz ci si nedala len nejake antidepresiva..v kazdom pripade, neviem co mam robit.. akukolvek pomoc psychologa, terapeuta,psychiatra odmieta.. ja som v koncoch.. som roztrasena, neviem co bude dalej.. starej mame volat uz nechcem, pomohla nam az az a neviem, ci by takuto spravu este raz zvladla.. cakam co bude dalej, pevne verim, ze nejakym sposobom pride na ine myslienky a bude dobre.. ale takato nebola odkedy sa z liecenia vratila.. rozpravat sa so mnou odmieta o comkolvek co sa tyka jej zavislosti.. fakt som v koncoch a neviem absolutne netusim, co mam robit.... to uz jej fakt nie je pomoci..?..

sybilla

drzim palce problem je to velky.Ak mama bola par krat na lieceni a recidivuje sama to nezvladne a ty sa budes iba trapit budes ju podozrievat budes ju ospravedlnovat budes sa bat a prestanes mat realny pohlad na vec.Problem s alkoholom ma mama a nie ty.Ak je inteligentna ako pises musi pochopit ze ty si jej dieta a nie partner aak ta ma iba troch rada a zalezi jej na tebe tak nech cim skor vyhlada odbornu pomoc =ak by si polamala nohu tiez by zrejme nechcela po tebe aby si jej tu nohu dala do sadry= a na zaver pre mamu : nie je hanba spadnut ale zostat lezat

Sim

mama je vzdelana, intelogentna zena, samozrejme, ak je triezva, je uplne uzasna. po materialnej stranke mame toho az prebytok..ale po tej druhej. pred liecenim zo zamestnania odisla a teraz je nanervy z toho, ze si nevie najst nove.. bola uz na vela pohovoroch, bohuzial ako mi ona povedala, hladaju si skor mladsich ludi, teda, davaju im prednost. ma sice este nejake pohovory pred sebou, aj som jej vravela, ze ona sa doma dlho nezohreje, ze sa o nu budu trhat, ze ma dlhorocnu prax a tak dalej, plno povzbudivych slov.. ale aj tak, uz od rana som na nej videla ako z toho vsetkeho upada do depky..a so mnou, sa bohuzial porozpravat o tom odmieta..

Sim

Mam 19, mam aj mladsieho surodenca ktory je na prvom stupni zak. skoly.. ochvilu ma dojst domov a fakt neviem co mu poviem,ze je mama zase "chora"? alebo, ze je len unavena? ten maly je uz tiez na nervy z toho.. otca mam, ale nasi sa rozviedli uz davno, este ked som chodila do skolky.. otcovi svoje problemy s mamou uz fakt na krk vesat nechcem, prezil si toho uz dost.. a otec mojho nevlastneho surodenca sa onho absolutne nezaujima..

winki

Vyhľadaj odbornú pomoc ty sama, tam ti poradia ako sa k tomu postaviť. Aj keď tvoja mama musí najprv chcieť až potom sa niečo dá robiť.

Maros75

No tazke to mas. Kolko mas rokov? Otca nemas?
Moze byt zavisla aj na liekoch,ale aj alkohol alkoholicke staci uz v malej davke a je v stave ako opisujes. Najlepsie by bolo zavolat zachranku ak bude mimo.Tam sa to uz moze riesit pomocov lekarov. Antabus liek je pre alkoholikov.Zgrca sa po jednom glgu alkoholu.