Nevlastny otec

Príspevok v téme: Nevlastny otec
monita30

moj syn ma 3 roky.mal 3mesiacov ked sme sa rozisli s jeho otcom,od tej doby ziadny kontakt nemame s nim.Ked mal rok,zacala som vztah s terajsim partnerom,a vsetko ako ma byt,uplne v pohode syn bere partnera za vlastneho otca.kedy mam malemu vysvetlit vsetko,ktory je ten najidealnejsi vek??aby potom nemal nejake dusevne problemy.

facan2

dobry den ja som momentalne nevlastny otec 6 rocnej alici a berie to uplne v poriadku stretava sa aj zo svojim vlastnym otcom a aj somnou a musi si ytvorit puto medzi nevlastnym ocom ktory to potom vysvetli ako to je ja som jej to vysvetlel jednoducho ze ma svojho oca ktori ju miluje ale uz nelubi maminu a hotovo nech ma vola ako chce a povedala ze ma bude volat tatino u mna doma atd takze je to super dieta si vytvori vlastnu mienku a cestu ktorou pojde

vebe

Mas pravdu, ze je teraz este velmi malicky, ale raz vyrastie a veci sa urcite dozvie. Puberta ac ele dospievanie je kom plikovany proces, nikto nevie ako bude tento fakt s otcom vnimat a aky bude mat k tomu postoj, napriek tomu, ze bude mat velmi dobry vztah s clovekom, ktory ho vychovava teda s tvojim partnerom. Moze ti raz vycitat, ze si nebola schopna mu povedat pravdu. Su specialni psychologovia, ktori radia rodicom, co si adptuju deti z detskych domovov, mozno by bolo dobre takeho psychologa najst a poradit sa. To co vyzera teraz dobre a spravne, nemusi byt dobre a spravne za 10 rokov. je to velmi citlivy problem, skus to teda riesit s pomocou cloveka co tuto problematiku ovlada

mate59

najneskor mu to povedať než pojde do školy.Aby sa to nedozvedel v škole od spolužiakov.S adopciou musí biolog.otec súhlasiť.

david_24

Neviem, či je dobré povedať mu pravdu. Keď mu to chceš povedať, tak je najlepšie kontaktovať otca, aby ste sa dohodli, či sa s ním chce kontaktovať a ak nie, tak že mu povieš, že odcestoval do zahraničia(deti sú zvedavé, tak musíš mať pripravené, že v ktorom je štáte, čo tam robí, prečo nechodí za ním atď). Ďalšia vec je, či máš so súčasným partnerom iné dieťa, lebo tu sa tvoj syn môže cítiť potom diskriminovaný.
Podľa mňa by bol najschodnejšie, aby tvoj nový partner malého adoptoval a vystupoval ako jeho otec a aby ste mu to proste nepovedali. Ak mu povieš na rovinu, že sa s ním otec nechce kontaktovať, tak bude mať malý taký životný blok, že až.

monita30

ano,viem,len neviem kedy presne.partnera vnima ako vlastneho otca a bojim sa ze este je velmi malicky na to aby to pocopil a aby neal potom ziadne psychicke bolesti kvoli tomu.mam mu povedat,ze jeho vlastny otec nikdy neprejavil ani zaujem o neho,alebo ked nie,tak co ked zacne obvinovat mna???

Aprílka

Malo by sa to začať vysvetlovať od malička ako to vlastne je, dieťa sa bude vždy pýtať prečo a prečo a prečo. Ale aj tak by sa to dozvedel či už v škôlke alebo v škole. Mal by sa to dozvedeť od matky doma.