Štúdium genetiky

stierka

Monii, keby si vedela, ake vselijake typy maju titul MUDr...o niektorych aj pochybujem, ako sa k nemu dostali :-DDD
Samozrejme prijimacky sa robia z gymnazialneho uciva. Ale mozes si trebars kupit ucebnicu Genetiky, autori Srsen, Srsnova a pozri, ci by sa ti to pacilo. Naprikad genetika populacii je sama matika :-DD
Klinicke zameranie genetiky je naozaj skor urcene pre lekarov. Vies, prirodovedci su skor smerovani k tym laboratornym postupom, ako sa rozne choroby zistuju, farbia chromozomy a vselico ine, kym lekarska genetika je uz zamerana na konkretne prejavy ochoreni, na vysetrenie pribuznych, ale napriklad poskytuju aj konzultacie, co sa tyka napriklad uzivania roznych liekov pocas tehotenstva atd...

Monii

uff, a tam je veľmi potrebná chémia? na lekárskej fakulte to asi bude ťažšie, ale zas to ma láka viac .. len ma to dosť desí, že ja by som mala chodiť na lekársku fakultu, nie som nejak veľmi nadaná a múdra :D

pre ...? - chcela som vedieť niečo také, ako napísala stierka :) a ak sa ťa môžem spýtať, o čom boli prijímačky? zvládnem to z gymnázia ?

stierka

Monii, mozes studovat genetiku na prirodovedeckej fakulte a budes taky ten experimentator v laboratoriu, alebo vystudovat normalne lekarsku fakultu a specializovat sa po skonceni skoly na genetiku a budes robit lekarsku genetiku-to znamena riesit rozne pripady vrodenych ochoreni, pocitat rizika pre buduce deti atd atd...

...?

ahoj :) prirodovedecka fakulta UK - odbor biologia/biochemia - Bc. Následne katedra genetiky magistersky stupen studia.. :) genetika je fajn, mna to tiez bavilo, ale nakoniec som sa predsta rozhodla pre nieco ine :D

akurat som celkom nepochopila tvoju poziadavku, ze ake informacie si hladala na nete a co chces vediet vlastne... :)