Potrvá ešte dosť dlho, kým sa dostanem k svojej psychiatričke, tož sa najskôr popýtam tu.
V Pezinku mi nasadili liek Abilify, ktorý úspešne potlačil hypomániu, ibaže som poobede bývala dosť unavená a podvečer som si musela pospať. Lekár mi vravel, že dospávam prebdené noci, keď som spala jednu hodinu a bohato mi to stačilo. To je síce pekné, ale už mi to začína liezť na nervy, okrem toho sa s únavou neučí na skúšky práve najlepšie.
Je možné, že po tých cca 2 týždňoch, odkedy Abilify beriem, ešte stále "dospávam", alebo je to vedľajší účinok lieku? V každom prípade si však, predpokladám, budem musieť počkať, kým to odoznie samé.
Aj teraz to ledva píšem, bože, chce sa mi spať. Je vôbec to "dospávanie" reálne?
Prebdené noci, Abilify a únava
Ja užívam Abilify už 3 roky a to dávku 30 mg denne. Abilify neuspáva, skôr nabudzuje. To, že sa ti chce spať nie je spôsobené Abilify, ale zrejme sa jedná o prejav ochorenia.
Aha, blik cvak :-[ Díky, tak v tom prípade by som fakt mohla požiadať o zníženie... len aby ma to zas nehodilo do hypománie. Po tom moc netúžim, hoci je to krásny stav.
Meretseger, 15mg nie je minimalna davka! Existuju aj tablety 10mg, bezne sa podava i 7,5mg a podla novych studii moze byt efektivna i davka 5mg :-D
15mg je minimálna dávka, neviem, či by stačila nižšia. Jo, a Abilify nie je AD, ale AP, teda antipsychotikum :D
Teda k tym liekom co beries.
Mozes sa ho popytat ci by ti nemohol znizit davku.Pripadne nahodil ine AD,ktore nabudzuju.