bývanie s nestabilnou matkou v jednej domácnosti

Príspevok v téme: bývanie s nestabilnou matkou v jednej domácnosti
azhar

Dobrá deň prajem, touto cestou by som Vás chcela poprosiť o radu, ako vychádzať s mamou, ktorá má nepredvítateľné zmeny nálady. Mamka s otcom už spolu nežijú pod jednou strechou, boli u nás ustavičné hádky a provokácie, ako som neskôr pochopila, z maminej strany. Zrazu s ňou bývam iba ja a ona akoby potrebovala ventilovať zlosť na mne. Robí to spôsobom, že by to vytočilo aj mŕtveho a kvôli tomu sa jej veľa priateľov odvrátilo chrbtom a v zamestnaniach detto. Osobne si myslím že som si vypestovala zlatú trpezlivosť, neodvrávam, čakám kým ju to prejde, ale za cenu že mi šliape po egu, čo ma niekedy začína ničiť. Akoby si nevážila to, že sme zdraví, stále potrebuje do niečoho vŕtať a nikdy neviem keď stlačím kľučku na dverách či ju práve nechytila šajba zlosti. Robí mi scény pred spaním, rozčúli sa vtedy keď sa potrebujem učiť. Neviem ako s ňou zaobchádzať, medzi ľuďmi sa správa ako empatická tolerantná žena, no za dverami domácnosti sa mení na harpiu. Neviem dokedy to vydržím, ale nechcem žiadne radikálne rezy vo vzťahoch. Ako ju unormálniť, resp. ako zmeniť svoj postoj? Máte niekto skúsenosti s niečím podobným? Vopred Vám všetkým ďakujem!

poznam.to

Ahoj, ja som zazivala nieco obdobne, pokym som teda byvala s mamou. Dolezite je, nedivat sa na to povrchne. A hlavne - nevinit sa za to, ako sa tvoja mama chova k tebe. Ma na to svoje dovody. Zazila ocividne v minulosti vela zleho. Mnohi ludia potom pocit istoty hladaju opat len v podobnych situaciach - v napati, kriku, strese a pod. Je to uz zvyk. Tak sa citia dobre. Ja viem, ze je to hnusny pocit. Nevies, co cakat, ked prichadzas domov. Presne proti tomu som "bojovala" i ja. Akurat ze, proti tomu sa bojovat neda. Ty nenesies zodpovednost za svoju mamu. Nesies ju za seba. Ona rovnako - za seba. Mozes k nej byt trpezliva a ohladuplna. Mozes sa skusit porozpravat s nou. V kazdom pripade, neber vinu na seba. Z tvojich slov - ze "ako zmenit postoj" citit, akoby si hladala chybu aj v sebe. Nerob to. Vzdy sa budes z cohosi obvinovat, co si ani nesposobila... Tvoj postoj je dobry. Vedz, ze tvoja mama ma vzdy dovod na to, ako reaguje. Ako napokon vsetci. Ty sa len varuj, aby si v buducnosti nevyhladavala pokoj v podobnych napatych situaciach. Casto to deti robia, ked maju takyto vzor...

jahodka12

ahoj.ja mam doma nieco podobne, ale zrejme v ovela horsom vydani.najlepsia rada aku ti viem touto cestou dat, je: najdi si nejaky ventil, aby si to zlo co do teba dava nedusila v sebe. takito ludia su len zakomplexovane svine,ktore tym ze ponizuju inych dvihaju svoje ego. ty vies aka si a nezabudni na to aj ked ti bude po sty krat tvrdit nieco ine.