Ahojte, prosím o radu ako fungovať s rodičmi, ktorí sa rozhodli žiť od seba. Rozdelenie mojich rodičov prebiehalo svojským spôsobom, mama sa po dlhom čase zdvihla a odišla a otec sa cíti stále ublížene a potrebuje to ventilovať. Ak trávim čas s otcom, mama má z toho problém a otec ma zas presviedča aby som šla bývať k nemu. Ako im mám vysvetliť že nechcem z nich prísť o rozum a chcem mať s nimi harmonický vzťah rodič-dcéra so všetkým čo k tomu patrí? Potrebujem cítiť z ich strany psychickú podporu a motiváciu do života a nie trávenie voľných chvíľ spoločne s jedným z rodičov, pričom jeden kydá na druhého, hrozne ma to unavuje a stavia do pozície že musím držať s jedným z nich, čomu sa chcem maximálne možne vyhnúť. Ľúbim ich oboch, ako im to vysvetliť aby ma nežaťahovali do svojich nevyriešených problémov a úblíženeckých sklonov ako mediátora? Ďakujem za každú skúsenosť a radu!
Ako fungovať s rodičmi, ktorí nežijú spolu?
ak im to vysvetlis tak ako si tu napisala, tak to iste pochopia, zewa ma pravdu, ze je to isty sposob manipulacie
Ak začnú kydať na toho druhého, spýtaj sa: "Oco, tebe by sa páčilo, keby niekto kydal na tvoju mamu? Lebo presne to robíš, ty očierňuješ MOJU MAMU. NEROB TO, veľmi ma to zraňuje. Ak máš problém s mojou mamou, MňA do toho neťahaj, prosím, vybav si to s ňou zoči voči."
Teda dúfam, že tvoji rodičia si svojich rodičov (oboch) vážia.
Toto je dôsledok sebectva rodičov. Využívajú deti ako babku na manipulovanie s tým druhym. Postav ich pri seba a vysvetli, že ich máš rada oboch a vzájomné kydanie na toho druhého tvoj názor nezmení. A nech si svoj vztah láskavo doriesia bez teba. A ked toho nie sú schopni, nech idú na terapiu. Ty za ich život nezodpovedas, tak nech sa už konecne začnú správať ako dospelí.
Ked im to takto povies, zahanbia sa a uvedomia si, akú majú super dceru ;) Len to musíš povedať pred oboma naraz.