Dobrý den, chcela by som sa informovat od kedy sú ovčie kiahne infekčné - od výsypu, alebo od nakazenia - kedy to vlastne nakazený ešte ani nevie? Mám dvojmesačné bábo(vraj by malo mať imunitu zo mňa, ale na to sa spoliehať veľmi nechcem) a momentálne som počula, že v našom okolí mali viacerí ovčie kiahne - tak neviem, či sa máme vyhýbať len nakazeným, alebo aj tým, čo boli v kontakte s nakazeným.
A ešte sa chcem opýtať, či sú veľmi nebezpečné kiahne pre také bábo, či vznikajú nejaké komplikácie atď. Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
ovčie kiahne
tiez som bola s 5 mes. babaom v kontakte s kiahnami, tak som sa pytala... infekcne su uz aj par dni pred vysypom, a le babo do bol roka ma este imunitu od matky-teda protilatky z tela matky, vraj deticky do polroka neochoreju...dufam teda ze je to tak
Tvoje babatko nepotrebuje zatial spolocnost, doprajte si vela vzduchu a volila by som pri dietatku pritomnost len tych najblizsich. O kiahnach som uz vsetko zabudla, ale cez nejaky vyhladavac prip. na tejto www v casti "Choroby" info urcite najdes.