Je normálne, keď školiteľ napíše do posudku bak. práce čosi takéto?
Nestáva sa často, že sa v jednej osobe spojí skvelá matematická erudícia, fyzikálna poctivosť rozboru situácie, samostatnosť a schopnosť spísať výsledky svojich výpočtov jasne a logicky. (.bakalárnik.) patrí medzi tieto zriedkavé prípady. Vždy presne ,,sedliackym rozumom" rozumel, čo a prečo počíta a súčasne to robil spoľahlivo, ,,nesedliacky" elegantne a s nadhľadom zvládnutým remeslom. Sám sa (z mojej knihy :-) naučil z diferenciálnej geometrie všetko, čo na skúmanie tejto problematiky potreboval a zo spôsobu akým to použil vidno, že je s rezervou nad vecou. Má zmysel pre elegantnú matematiku, na druhej strane sa ale nikdy neuspokojil len s elegantným formálnym výpočtom, vždy dôkladne rozobral, o čo tam ide fyzikálne. A keď treba, neodradia ho ani rozsiahle otravné výpočty (stačí si pozrieť tie ,,Doplňujúce výpočty") či numerické riešenie integrálov.
Navyše aj jeho písomný prejav je profesionálny a kultivovaný, text sa číta veľmi dobre, čitateľ sa dozvie aj spústu detailov, ale pre stromy sa nikdy nestráca les.
Nie je to už cez? Pretože ja som rád, že som bol schopný to ako tak dať dokopy.
Nestrieľa si zo mňa náhodou?
Nestretli ste sa niekto iný s takýmto čudným javom? Nechcel by som totiž doplatiť na nejaké čudné hry.