Mám 16 rokov,175 cm a 49 kíl.Pred 2 mesiacmi som začala držať prísnu diétu,jedla som 2 nízkotučné jogurty a vypila som asi 1,5 l vody za deň.Po 2 mesiacoch som výrazne schudla 11 kíl,ostatní sa ma pýtali,či nemám anorexiu,že som tak rýchlo schudla.Ja som to samozrejme popierala.Ale moje chudnutie má má aj svoje následky.Zmizla mi menštruácia a začala som fajčiť.Posledných pár dní sa snažím pribrať,zjem aj 4000 kalorii denne,no nepribrala som ani gram.Co mam robit,aby som pribrala?
ako pribrať??
Skús možno nutridrinky, prípadne peritol sirup a pravidelne jesť, inak ti neporadím, ani ja neviem pribrať... B12 ani droždie mi nepomohli.
no začni jesť vela vela proteinov čiže maso plnotučne vyrobky ide hlavne o to čo zješ dopraj si toho hodne necvič prehnane ked tak prechádzky alebo posilovacie cviky alebo ked chceš pošlem ti niaky vzorovy jedalniček aj ja som mala podobny problem no pomalyčky som to nabrala
Schudnúť 11 kg za dva mesiace je choré! A dva jogurty zs deň. tiež.Prvé čo by si mala urobiť prestať fajčiť a to hneď ak chceš pribrať. Ja mám 163 cm a 49 kg a veľmi sa snažím o každé kilo. Ja som však nikdy nechudla, mám s nízkou váhou problém odjakživa. A kosti mi trčia, tak nechcem vidieť ako vypadáš Ty.
Takže v prvom rade skonči s fajčením. To máš prvý krok. Každý kto prestane fajčiť priberie. Jedz často po menších množstvách všetko /chipsy to ale nemusia byť - nie sú zdravé/. Do stravy zahrň veľa bielkovín.
Sleduj potraviny a ich kalorický obsah. Ja denne zjem 9000 kj- 2149,6 kcal a pomaly priberám. Takže si skús zadeliť do stravy viac bielkovín, ak nie si alergická tak mliečne. Môžeš skúsiť napr. Nutrilon /mlieko pre bábätká/, skús B vitamíny napr. Pangamín /pivné kvasnice/ dostaneš v lekárni. Výborné sú aj Nutridrinky- prípravky pre vychudnutých, pre ľudí zo zníženým príjmom živín, alebo zvýšeným výdajom energie. Sú ochutené. Kedysi, keď som mohla mlieko som vyskúšala a mne chutili. Dostať ich v lekárni, ale ak by si išla za lekárom, napr. gastroenterológom, tak Ti ich môže dať na recept. Mne ich chcel tiež napísať, len ja mám alergiu na mlieko, tak ich nemôžem a z Čiech si kupujem prípravok,ktorý je vyrobený z hrachovej bielkoviny. A skús k tomu cvičiť- posilovať, ale mierne. najviac dva razy do týždňa po polhodinke. Určite to nepreháňať. Cvičiť je dobré kvôli tomu, keď sa Ti nedarí pribrať tuk, tak trochu nabrať na svaloch, ale trochu - nie ako kulturista.
Držím Ti palce, a daj vedieť, či sa Ti to podarí.
No skús poslať fotku tvojej postavy, lebo to je tazko povedať :) niektoré dievčatá s tvojou výškou by ti iba závideli napr...
no ja mam 45kil na 160cm a pribrala som tym ze som jedla plno cokolady a chipsov a cil si to zdravo urdziavam i ked obcas si dam sladkost ale neprehanam to