Ahojte, chcela by som sa opýtať, či keď ste boli v tretom ročníku na praxy, každý týždeň 2 až 3krát a na konci roka, jeden súvislý mesiac, či ste mali, alebo sa vám vo výpomoci prihodilo, že ste boli z nejakým mužom a mali ste prikázané mu ošetriť dolné prirodzenie. Otázka je či i to patrí do náplne keď praxujete na zdravotníckych, alebo to tam majú nejako obmedzené?
Prax Stredná odborná škola zdravotnícka
vysavac: umm... lekar a chirurgia, asi ano aj ked myslim, ze by nemal operovat ked sa to este len uci, skor sledovat ucitelov alebo starsich lekarov a realne vykony asi az ked si zvoli specializaciu. U tych sestier podobne akurat o stupen nizsie. Ani ten lekar pocas gymnazialnych cias asi nemusel v praxi nic na pacientoch riesit. Vekom je uz aj rozhladenejsi a vie lepsie do coho ide. Ono je to vlastne vsade z nejakeho ( mne zahadneho ) dovodu skovavane, ak nieco robia v tv s pacientami prakticky nikdy nic podobne tam neni ukazane, takze odkial to vlastne clovek ma vediet ked mu to nik nepovie. Mozno je to podobne tomu ked napr. ide niekto na veterinu s tym, ze chce pomahat zvieratam a tam od neho zrazu chcu aby utratil trebarz psa.
A kde je tu nejaka urazka? Nenasla som ziadnu.
Lumik, a ty si myslis, ze ked je niekto prakticky lekar a v podstate nepotrebuje operovat, tak by nemal pocas studia mediciny absolvovat skusku a prax z chirurgie?
ale tiez si myslim ze by to mala radsej vzdat... to ak v nasich nemocniciach budu taketo sestricky tak s panombohom... to radsej skapat doma:D
prax je bohuzial taka, myslim, ze nie vsetkym babam je to jedno ale su do toho postupne vmanipulovane. Tiez by som rad vedel ci mozu odmietnut vsetko, hlavne ked tan nepracuju a su len na praxi, aj ked asi to bude tazke hlavne z psychickeho hladiska, kedze tam bude tlak ostatneho personalu ( aj ked mozno zrovna natrafis na dobru dusu kotra to pochopi ), ucitelov, spoluziakov.. Mozno by bolo dobre keby to bolo tak, ze tieto veci budu robit az ludia so specializaciou ktory to budu chcet dalej studovat na vyske, a budu lepsie vediet do coho idu, pripadne ti co studuju za sanitara. Predsa len ked chce byt niekto napr. zdrav sestra u zubara nebude to asi v praci potrebovat.
Aspoň neurážajte, dobre???
mala premyslat skor
byt sestrou neznamena pobehovat po cistej chodbe s podnosom s cistymi nastrojmi, byt zdravotna asistentka je este ovela nizsie ako sestra, to sa k odbornym vykonom nedostane, lebo na ne nebude kvalifikovana. Bude umyvat prirodzenia, vynasat misy, odvsivovat, prebalovat pokadene babky a podobne.
hehehe
to si jej nemala hovorit:D teraz na konci tretiaku aby prestupovala?:D
majkyyy, vsak mne az vlasy na hlave vstavaju, ked vidim, co je tato slecinka za material...
A co bude robit, ked bude musiet cerviky bezdomovcovi z ran vyberat? To este bude s laskou spominat na "dolne prirodzenia" :-DDD