Ahojte, chcela som sa spytat, ako zvladate zivot s depresiou, ci dokazete normalne chodit do prace, alebo marodujete, ste koli tomu na invalidnom..
Zivot s depresiou
natalia22: no aj mamina teraz po ukončení maródky je vlastne nezamestnaná (lebo firma, kde robila zatiaľ skončila, kým bola vypísaná) a tiež sa bojí toho - hľadať si prácu, nastúpiť do nového zamestnania, nový kolektív. Tvrdí, že sa cíti byť úplne neschopná, že aj keby niekam nastúpila, tak určite bude vo všetko ľavá.. ale neboj sa, začiatky sú vždy ťažké, určite by si sa aj ty postupne aklimatizovala :) snaž sa aj teraz chodiť medzi ľudí, s malým niekam na prechádzky a bolo by dobre navštevovať aj psychológa. Hovorím len zo skúseností, čo pozorujem teda mamu :) aj keď viem, že pre človeka v depresii sú koľkokrát slová od ostatných ľudí úplne zbytočné. Každopádne držím päste, nech sa z toho čím skôr dostaneš.
dakujem za odpovede, pytam sa koli sebe samozrejme, uz par mesiacov s tym bojujem, uzivam 20. den AD, zatial necitim ziadne zmeny k lepsiemu, som s malym dietatom na MD a vobec si neviem predstavit, ako nastupim raz do prace s touto chorobou,ako pojdem medzi ludi, ked som akoby odpojena od vsetkeho, od pocitov, nezaujem o ludi, nic ma nebavi, nic neprezivam, len tie blbe pocity stale..
Život s depresiou nepochopí ten, kto ju nezažil alebo nežil s niekým, kto ju mal. Toť moja skúsenosť. Pri dobrých liekoch sa dá pracovať. No niekedy nepomôžu hneď a nájsť správnu kombináciu a množstvo občas trvá.
Pýtaš sa kvôli sebe, či?
Natalia, život s depresiou je neznesiteľný a veľmi veľmi ťažký. Našťastie antidepresíva dokážu tú neskutočnú bolesť zmierniť a ak je dobrá kombinácia liekov, tak utrpenie aj úplne odstrániť. Mne na základe ťažkej klinickej depresie priznali invalidný dôchodok na 55 %.
majkyy111 len sa smej.. asi nevieš, o čom taká ozajstná depresia je..
natalia22: moja mama bola kvôli nej rok doma a uznali jej aj 45% invalidný dôchodok.
vysavac... ty si na 1 milion percent tpch:D ale ty nevies kto som ja:D
Ziskat invalidny dochodok iba na depresiu je...dost nepravdepodobne asi. Iba ak tazka psychoticka depresivna porucha ma sancu.
marodovat alebo na invalidnom dochodku kvoli depke?:D