Dostala som pracovnu ponuku na miesto poistovacky.Chcem sa poradit,informovat ci sa to vobec oplati,ci nie je problem s vyhladavanim klientov?Viete mi niekto poradit?Dakujem
Poistovanie
ja som natrafila na veľmi dobrú poisťováčku,ktorá ma na stretnutí vôbec do ničoho nenútila(v inej poisťovni som to zažila),pekne mi všetko vysvetlila,čo všetko sa môže stať,keď nebudem krytá poistením,či už ja,alebo niekto z mojej rodiny,vypočula som ju,ani som sa vtedy ešte nepoistila,nechala som si to prejsť hlavou a o týždeň som ju navštívila aj s manželom a dali sme sa poistiť v prípade smrti,v prípade invalidity by som bola oslobodená od platenia a navyše som získala ročnú zľavu pri KŽP.Ťažko sa mi píše,lebo píšem s emóciami-po dvoch rokoch mi zomrel manžel na infarkt.Poistka bola písaná na mňa s celkovým poistným v prípade jeho smrti.Do poisťovne som prišla s úmrtným listom a vyplatili mi plnú sumu.Píšem hlavne preto,že nie všetky poisťovne a poisťováci sú zlý,keby som nebola natrafila na tú pani,(ktorá ak tento príspevok číta),som jej veľmi vďačná,pretože aj keď som prišla o manžela,to že sme mali uzavreté poistky jeden na druhého mi pomohlo splatiť úver a ja som vďaka tomu,neprišla o byt.
Vrelo by som poisťovňu,aj pani,ktorá mi pomohla doporučila ďalej.Je to jedna z mnohých,ktorá sa ku klientom správa ľudsky a bez nátlakov.
:) ja pracujem v poistovni a poviem vam je to drina:) nie fyzicka ale psychicka... samozrejme ze uz na tpp sa skoro nikde nepracuje musis si vybavit DIC ale priprav sa na mnozstvo skoleni,naucit sa mnozstvo produktov a potom z toho robys skusky.dalej cele dni volas z databazi klientom a dojednavas si stretnutia a neraz sa stane ze z 20 tel sa nestretnes z nikim:) ak sa stretnes tak z 10 stretnuti 9 aj tak nepredas lebo na slovensku je 28 poistovni a kazdy si da viac ponuk od viac poistovni predstavit:) takze vela odmietnuti a vela namietok je kazdodena praca a este nadavok vy poistovaci len okradate ludi a ak sa daco stane aj tak nic nedostanem budes pocut dene:) a potom plat je mesiac ze zarobys aj 2000 eur ale su aj tri ked mas 300 eur:) tak taka je nasa praca ak potrebujes mat isty pravidelny prijem a volne vykendy a veceru tak unas to nehrozi telefon ti zvoni stale,nejaky klient sa nieco potrebuje pytat aj o 23:10 lebo tukol auto a u teba ma poistku tak mu rad co dalej:) ale ak mas k tomu vztah ako ja tak pod to skusit a uvydis sama:) sorry ale milujem bernolakovcinu tak nenamietajte:)
no kolesa, na to su bezpecnostne matice :)
vykradnutie bytu sa da zabranit dobrym susedom :) (popripade brokovnicou)
no rozbitie auta (ak vandalom) to je uz tazke teda.. na to nestaci ani garaz, pretoze staci par minut v obchode a vandal to rozbije (i ked rozbit by sa malo nieco ine ako auto, pri jeho prichyteni pri cine)
a tie hory hej no :) vrtulnik stoji cca 2000eur/hodina ? ak teda nie aj viac :)
i ked som velmi velmi velmi proti poistovniam (lebo vyhody su na ich strane, z globalneho hladiska, inak by btw nemohli byt v zisku ;) ) avsak.. vzdy je lepsie "vyhodit" par eur za to ze sa nic nestane, ako by sa malo stat.. (a to nemyslim len 1,50eur vs x-tisic eur za vrtulnik, ale radsej platit za to ze sa nic nestane - na zdravy a zivote :) )
a uz len ten zakon schvalnosti.. raz sa clovek nepoisti a ...... :D
Jasné, každý má na poisťovne iný názor...ja vychádzam hlavne z vlastných skúseností...poistenie sa nám oplatilo už nie raz...vykradli nám byt, nie raz nám rozbili auto, ukradli nám kolesá z auta, a napr. viem síce, že pravdep. že sa mi niečo stane v horách (ak sa správam normálne) je nízka, ale radšej si zakaždým ako idem niekde do hôr zaplatím 1,5 euro/deň (poistnie zásahu HZS) ako keby som sa potom nevedela doplatiť za zásah vrtuľníka.
a ešte jedna vec :) ja nemám ten pocit, žeby poistná matematika bola len a len o pravdepodobnosti, ale to je v podstate jedno :)
Jankaaaa :)
ved ta matematika je len a len o pravdepodobnosti :)
tj, ako v rulete..
az na ten detail, ze poistovna ma vzdy matematicku prevahu (z dlhodobeho hladiska, tj. niektore sektory moze mat stratove)
to je ako keby som sa s kamosom stavil o 1 ku 100 000, ze sa mu dnes nic nestane (pokial bude zit normalnym zivotom), tj, ak mi da 1 euro, ja mu dam 100 000 ak ho prejde vlak napriklad (alebo nieco ine, z vyssej moci, nepredvidatelne)
jedina poistka co sa oplati podla mna je napr poistenie bytu, ked je tam zariadenie za desiatky tisic eur a poistne stoji rocne 20 eur, tak potom neni problem .. lenze..
aka je pravdepodobnost ze mi buchne sporak napriklad ? len tak svojvolne? :)
no prave tych 20 eur versus 10-20-30 tisic eur, tj 1 ku 1000...
ale jasne, ak by som mal investicie v poistovni (alebo rovno jednu vlastnil, hmm musim sa pozriet na podmienky ziskania licencie hehe) tak by som tiez bol za poistovne :)
Studujem poistnú matematiku...veľmi ma to baví, je úžasné vidieť čo sa za sumou, ktorú platíme ako poitné skrýva :) Vždy som bola zástancom poistenia, nakoľko zastávam ten názor, že poistenie je správna voľba pre občanov nižšej až strednej vrstvy, ktorým neočakávané výdavky môžu spôsobiť veľké fin. problémy...
popri štúdiu som si ale uvedomila, že práca poisťováka asi nikdy nebude pre mňa...človek, ktorý ponúka poistné produkt musí vedieť pred ľudmi vystupovať, a musí byť podľa mňa trochu taký "kávičkový" typ...Človek sa s tým musí zžiť a musí si uvedomiť že pevný pracovný čas nikdy nebude mať...na jednej strane super, na druhej si ale treba uvedomiť, že veľa potenc. klientov má na takéto veci čas poobede, podvečer a cez víkendy...je to ako práca realitného makléra, uvedomiť si, že môžu byť mesiace kedy človek nezarobí nič a další mesiac môže byť fakt dobrý :) Podľa mňa ak sa tomu človek fakt neoddá nikdy nebude dobrým poisťovákom, a keď sa už tým dobrým stane, tak už aj ľudia vedia, že je dobrý :)
Takže ja sa na to pozerám asi takto...a keďže pred cudzími ľudmi sa "bojím" bola by som rada ak by sa mi po skončení školy podarilo dostať do pozadia poistných produktov :)
Tak či tak, držím ti palce ;)
ved ok elly, nemusíš stále reagovať len na mňa :DD ja som sa vyjadrila len autorke a z vlastných skúseností ..
ja poznam par ludi co sa pohybuje v tejto oblasti, a su rozni ludia, ale nemozno ich hadzat do jedneho vreca, zalezi od vedenia a ako ich ucia, ja si myslim, ze zbytocne zavadzat klienta nema zmysel, pretoze poskodzujes tak len sam sebe a prichadzas tak o dalsich potencionalnych zakaznikov, v konecnom dosledku poistovak predklada navrhy zakaznikovi a volba je na nom, pokial uz poistovak nalieha alebo tlaci klienta do niecoho co sam nechce tak to je uz manipulovanie
no skôr si myslím, že každý poisťovák myslí len na svoje provízie a nerobia to pre dobre klienta ..
nejde o presviedcanie, ale o ponuknutie lepsej buducnosti asi tak by som to povedala, ja si myslim, ze byt poistovakom nie je zle, a dnes vela ludi nevie narabat s peniazmi a berie si zbytocne uvery, poistovak ma vyriesit ako neplatit zbytocne peniaze ako usetrit a ako predist neziaducim udalostiam, je to celkom fajn praca aj ked som ju niekedy odsudzovala, ale naozaj je velmi potrebne si vybrat spravnu firmu a spytat sa na referencie pobocky, su aj zle firmy, ktore zbytocne klamu a zavadzaju a robia len zle meno :-) skusit to mozes ak nebudes spokojna mozes to nechat