Yorkshir má suchú pokožku

Príspevok v téme: Yorkshir má suchú pokožku
miška...

mám 9 ročného yorkshira. je malinký, má len 2 kg. Je ostrihaný na kratšie a keď mu rozhrniem na chrbátiku srsť, má suchú pokožku aj akoby lupiny. Kupila som detský olej aviril ale nepomohol. 4o na to pouužiť, resp. kde robíme chybu?
môže byť aj v krmení ? ona totiž odmieta granule. tak má na ranajky tyčinku zo sušeného mäsa, na obed varené kur. masko, na večeru nejakú psačiu paštetu a pod. čiže sa bijím, či má dostatok vitamínov, kedže granulky nepapá.

a ešte mám problém, že sa hrozne bojí. Ja len zoberiem do ruky ten aviril olej a ona uteká, schová sa pod stôl v obyvačke, schuli sa a trasie. A pritom si len naolejujem ruku a hladkám ju s ňou. Potom sa ma bojí aj pol dňa :) mám pocit, že ju týram, chuďatko...Tak neviem ako je mám niečo aj aplikovať.

slnecnica

1. kúpeš ho moc často, prečo? Smrdí? Ak je len špinavý, tak ho umy čistou vodou
2. často jedáva, moji psy by taktiež jedli celý deň, keby som im vysypala na dvor vlečku s granulami, večer by už nemali čo jesť a ešte by za mnou došli a pozerali mi do pusy:-) Si zober, že aj ty jedávaš 3x denne a o koľko máš vačší žalúdok než tvoj 2kilový pes?

lost

mne vela ludi hovorilo ze je lepsie co najmenej samponovat - aj ked je to sampon pre psa..

neda sa okupat bez samponu? hoci aj kazdy tyzden..

a nema nahodou nejaky protiparazitny obojok (niektore asi mozu take nieco sposobit) ?

miška...

kupem ho raz za dva týždne asi..a normálnym šamponom pre psíkov, obsahuje niečo protiparazitné .

a je pravda že to kuracie masko papá len uvarené ( varíme polievku, bez soli, potom kura vyberieme a nakrájam , urobím do mrazničky balíčky a má na týždeň na každý deň jeden ) a je to bez tuku. pfuuu olejové a mastné veci sme jej nikdy nedávali, to je pravda.

no a áno krmim ju 3x denne... možno robíme chybu ale nevieme si predstaviť, žeby papala len raz za deň. zblajzla by aj viac krát :)) ved ešte keď jeme my, tak sedí a čaká čo dostane. takže občas jej kúpim aj psačiu mašrktku ( čokoládku pre psov a podobne)

juj rozmaznala som ju, ja viem. radšej ani nenapíšem čo robí z rozmaznanosti, lebo by ste ma vysmiali...

slnecnica

Môže to mať aj zo stravy (ktovie, čo do tých konzerv dávajú), častého kúpania, česania, môže mu chýbať nejaký vitamín, príp. zažíva stres.
Skúsila by som asi premastenie zvnútra (napr to kuracie maso pokvapkať rastl. olejom) alebo pohľadať na nete nejaký účinný šampón a keď nič nepomôže tak veterinár.
Inak, jedna otázka, dospelý pes a kŕmiš ho 3x denne?

rozaa

Nerozumiem tomu. Ak by si napísala že jej suchá pokožka robí problémy, že ju svrbí a pod., tak by som rozumela, ale ty píšeš že vidíš suchú pokožku a lupiny a preto ju mastíš. Píšem tak preto že môj také problémy má, svrbí ho pokožka na chrbátiku a pritom granulky je, aj veľa iného jedla, tak z nedostatku vitamínov by to nemalo byť.
Jej reakcie sú zvláštne, človek si vtedy myslí že to zvieratko je múdrejšie ako my a že vie že jej to natieranie nesvedčí. Skús si nájsť diskusie a rady na odbornejších stránkach, určite tu sú.