Zofka, Zdenka, Zelka?
Meno pre babo Žofia, Zdenka alebo Želmira?
Z týchto troch určite Zdenka. Lebo Žofa a Žela, hrôza.
ani jedno :D :D
ja sa volam zdenka, nie je to meno ktore by som si vybrala sama, ale ludom sa paci, velmi casto mi ho chvalia a kazdy si ho hned zapamata.
Ja nechcem kritizovať, chápem co chceš povedať. Ale chcela som poukázať na tlak, že nezáleží až tak na mene aby sa niekomu posmievali. Ja sa volám Zelmira :) a neposmievali sa mi, ak nahodou niekedy, bolo v ramci detských prvostupňových prvých nepriatelstiev. Zelmiru vsak už veľmi nechcem... Asi ný si mal kazdy člen rodiny zachovať vlastnu identitu, neopakovat mená. Babky boli tiež niekedy deťmi :) a z mužských čo je zle na Bonifacovi?
Brenda/Brendon
ano dieta si nevyberie ci sa mu budu posmievat ale tieto mena mnohonasobne zvysuju sance na to ze sa mu smiat budu, a myslim ze ako uz niektori napisali toto su mena ktore maju nase babky a prababky ale ako vidim co sa tyka aj tych chlapcenskych mien mas trochu uletene napady takze tebe to je tazko vysvetlovat, kazdemu sa paci nieco ine a mam pocit ze ty si tu jedina komu sa tie mena pacia ale je to tvoje dieta volaj ho ako chces, a pred tym ako ma zacnes kritizovat...vyjadrila som iba svoj nazor
Chcela by som vedieť ktora časť vety vyzerá tak že sa rozculujem :-) zofa. A keby bola Sofia -- nebudú ju volat sofa? Luciu - luca? Alzbetku Beta? Proste decko si nevyberie či sa mu budú posmievat Alebo nie... Posmievat sa budú 3,4 roky, ak o vôbec pride. Potom nástupi etapa Žofie :) viete take posmievanie, to je skôr pri charaktere človeka, môže mať najkrajšie meno na svete, ked sa skup ina deciek rozhodne posmievat, má proste smolu... Podľa mna sú taketo podmienky pri výbere mena obmedzujúce.
ked budu tvoje dieta volat zofa a smiat sa jej tak potom mozno pochopis, poznam totiz tiez jednu malu zofiu a nepoznam cloveka ktoremu by sa to meno pacilo nehovoriac o tom ze sa jej deti smeju, ale v konecnom dosledku je to tvoje rozhodnutie je to tvoja vec ake das tomu dietatu meno, a neviem preco sa rozculujes ked ti tu niektori ludia napisu ze sa im tie mena nepacia kazdy ma predsa vlastny nazor ked sa ti nepacia nazori tychto ludi preco sem vobec pises
Mám dojem že kazdy tu trpí nejakým pocitom menejcennosti Alebo čo. Predstavím si krásnu vysokú kuceravu ciernovlasku s modrými očami ako sedí za stolom vo svojej izbe a ja ju oslovim Žofia... Nádhera.
Alebo zdenka, čo je zle na tomto mene? Nie je take nezvyčajné ako Žofia Alebo zelmira...
Želmira je skvele ale nejako sa mi na prvé miesto tlačí práve Ta Žofia.