Synovitida, vraj artritida

Príspevok v téme: Synovitida, vraj artritida
marcia

Ahojte, bola by som velmi rada ak sa tu najde niekto s podobnymi alebo rovnakymi problemami ako ja.Od 17 rokov trpim problemami s kolenom,raz je dobre raz zle.Vraj je to RA.Ale najzaujimavejsie je ze celych tych desat rokov som mala problemy len s kolenom,ale najnovsie po prekonani zapalu obliciek ma uz mesiac boli takmer cele telo. Cez den ako tak,ale vecer ked si idem lahnut a chcem sa napriklad otocit tak ruky mam uplne nevladne pretoze ma bolia pri niektorych pohyboch,presne v okoli ramien a smerom k laktom.A bolievaju ma ja palce na rukach,ale zaujimave ze raz jeden ,potom zas iny a na druhy den to je uz v pohode,potom zas nejaky iny,naozaj tomu nerozumiem.K doktorovi by som najradsej uz ani nesla,lebo do mna len pcha lieky ktorych mam uz po krk.Beriem Sulfasalazin. vedel by mi niekto povedat co to je vlastne za liek?Momentalne mam naozaj najvacsi problem prave s rukami a mam strach aby sa to este nezhorsovalo. Niekedy som bez tabliet od bolesti neni schopna ani zaspat,kedze pri kazdom pohybe citim ostru,pichlavu bolest vystrelujucu do ruk a okolia ramien.Uz som aj premyslala ci to nie je tym ze som prekonala tu silnu infekciu obliciek.Prosim poradte mi niekto,ja som niekedy uz totalne zufala,dakujem vopred!

kryoterapia

Skúste na kĺbové ochorenia kryoterapiu...(vhodné aj pre deti od 2r. pod dozorom dospelého - lokálna, alebo celotelová...)... Indikácie celotelovej kryoregenerácie:

• zápalové ochorenia pohybového aparátu (reumatoidná artritída)
• degeneratívne ochorenia kĺbov a chrbtice (artrózy), ochorenia medzistavcových platničiek, bolesti chrbtice
• reumatické ochorenia mäkkých tkanív (myositída, kolagenózy, fibromyositída a ďalšie)
• artritídy na metabolickej báze (dna)
• postihnutie kože a kĺbov pri lupienke
• zmeny svalov, kĺbov a šliach po úrazoch (kontúzie, hematómy a podobne)
• roztrúsená mozgomiešna skleróza (SM)
• parézy a spastické kontraktúry v oblasti končatín
• primárna a sekundárna osteoporóza
• fibromyalgie
• celulitída
• ťažkosti pri menopauze.

Funguje asi takto....Na chlad reaguje organizmus ako na stresový faktor a vylučuje látky ktoré majú organizmus uchrániť pre stresom. Predovšetkým sú to endorfíny-hormóny šťastia, ktoré sú mnohonásobne účinnejšie ako morfium a spôsobujú eufóriu, ktorá dokáže nevnímať extrémne nízku teplotu ako faktor nepriaznivo pôsobiaci na ľudský organizmus. V ďalšej etape sú to kortikoidy, rastový hormón a hormón - testosterón ....

jasmina79

Dobrý deň,viete máte dobré tušenie že bolesť prišla s kolapsom obličiek.Je to dlhodobý proces u Vás.Západná liečba tieto fakty nerieši.Totiš celý mechanizmus sa dávno u Vás prejavoval bolesťou kolena,je to vlastne počiatočný signál disharmónie obličky.Tieto orgány sú prepojené jednou dráhou.Toto je okrajové vysvetlenie.Viem Vám poradiť viac,je tiež viac spôsobov liečenia,no nezabúdajte že trvalé problémy majú dlhodobejší postup liečby.Karuna.

sasa121

Na kľby ti dobre poradil RNG, treba si pridávať MSM,chondroitin aglukosamin, najlepšie je Freedom prípravok od firmy FLP,čistý prírodný, ak máš možnosť si zohnať, teda kúpiť, keď nie moje t.č.0908 958 599

marka100

Dik moc za info RNG. Mne to urcite velmi pomoze, kedze sa sama pytam vsade, spekulujem a sama hladam pomoc kde sa len da.

RNG

sulfasalazin, je nesteroidny protizapalovy(derivat kyseliny salicilovej, "sulfa").Tj vylepseny aspirin.
Na obnovenie -regeneraciu klbov treba materialy-specificke na klby.
Spomenul som casto pri podobnych temach doplnky: zelatina(zivocisna), huspenina, hydrolyzovane(do makka uvarene ) chrupavky a pod.
Su na trhu aj izolaty:chndroitin, glukosamin, MSM, hyaluronicka kyselina a podobne.
Na stimulovanie vyroby klboveho mazu specificky je hyaluronicka kyselina, MSM, CMO, a avokadovy olej.
Staci jest 2-3 krat do tyzdna jedno avokado, a prejavi sa to na lepsej lubrikacii klbov.
Zmesi(polotovarov) na klby je v doplnkovych obchodoch plno.
Protizapalove prirodzene su quercitin, bromelain,dumbier,omega 3 oleje(hlavne rybacie)a MSM.

marka100

Ahoj Marcia. Volam sa Maria. Citala som si o tvojom probleme s kolenom. Nahodou mam taky isty problem ale na oboch kolenach. myslim, ze to mam s pretazenia, kedze zijem v anglicku a niekedy musim naozaj otrocit. Tento problem mam na striedacku a momentalne uz tri mesiace. Bola som s tym u lekara tu a predpisali mi fyzioterapiu, ale az za 5 mesiacov. Ked som prisla domov na dovolenku pred dvoma tyzdnami moja rodina zalarmovala lekarov a ti ma poriadne prestrasili, mozno aj ako teba. Podla nich som mala artrozu a so streptokokom ktory objavili mozno aj RA. Nechceli ma pustit naspat do anglicka ani lekari ani nasi. Rovnako som sama pochybovala, ze by to mohlo byt az take zle a tak som sla za velmi dobrym fyzioterapeautom tu v Anglicku, ktory nieco o tychto problemoch vie kedze to ucil na college. Ten ma upokojil, ze keby to bola RA mala by som pozitivny test, keby streptokok posobil problemy mala by som teplotu a s cervenane kolena a artrozu rovnako vylucil, pretoze necitil ziadne kostnate vybezky ani nic podobne. Povedal mi vsak, ze mam opotrebovanu synovialnu membranu, ktora udrzuje v sebe mazivo na ulahceny pohyb klbov a chrupaviek. Potrvdil, ze mi to bude obcas robit problemi. Lieky neberiem ziadne, ale predpisal mi prisne cvicenie na posilnenie stehenneho svalstva, ktore pomaha udrzat klby pokope. Neviem teda, ale mne sa tvoj problem zda podobny ako moj so zlou diagnozou presne ako u mna. Ak je to to co mam ja tak to sa naozaj nemusis dopovat liekami a sice to nie je velmi liecitelne, dobre cvicenie myslim, ze moze tento porboblem zmiernit. Ak chces o tom viac porozpravat tak sa ozvi.

andulka

Ja mám podobný problém už 3 roky - po druhom pôrode. Bolievajú má zápästia, teda skôr ma v nich pichá, nemôžem nimi otočiť. Bolievajú ma malé kĺby na prstoch rúk - raz jeden, inokedy druhý. Potom kolená, chodidlá, prsty na nohách. Neviem, čo to môže byť. Píšete tu o autoimunitných chrobách. Mne robili krvné vyšetrenia. U imunológa mi vyšiel Antinukleárny faktor pozitívny IF test, avšak na reumatológii všetko negatívne. Každý deň hľadám niečo, čo by mi pomohlo. čítam stránky o Lupuse - SLE. Rada by som bola, keby bol Lupus vylúčený. Je nepríjemné, keď si nemôžem vytlačiť zubnú pastu, alebo /s prepáčením/ utrieť zadok. Zápästia sú hrozne bolestivé pri určitom pohybe. Prosím Vás, keby ste zistili, dajte vedieť. Už som si myslela, že som jediná, a že si to len namýšľam. Andulka

marcia

Pyrana:Prosim ta chcem sa ta opytam je to mozne ked mam s tymto problem uz asi desat rokov ale len s kolenom,a nedavno ma boleli aj ramena ale nikdy som nemala opychy klbov ani stuhnutie ci to moze byt RA?Lebo co ja tu si pisem s ludmi co to maju tak kazdemu opuchaju klby,maju bolesti ale ja take nieco nemam.Iba niekedy mi opuchne koleno a nabehne voda ,ale inak nic.Doktor mi napisal diagnozu RA,ale mne sa to nezda.Ani v krvnych testoch sa nepotvrdil nejaky reumatoidny faktor ako mi povedal,vsetky vysledky mam negativne,akurat mam zapal v tom kolene.Ako som stastna ze to nie je horsie,ale zacinam niekedy uz pochybovat ze mam tuto chorobu.

pyrana

Ahojte.Ja mam RA uz od 17tich,cize takych 9rokov uz.Najprv to bolo brutal,mne sa to zacalo na drobnych klboch noh,cize som mala problemy s chodzou.Brala som mnoho liekov,o.i.aj Sulfasalazin,neviem posudit,ci mi pomohol prave on,kedze som brala viac druhov liekov naraz,ale po 2,5 rokoch ma vsetko akoby zazrakom preslo,teda aspon sa to zastavilo,klby na nohach mam sice stuhnute,takmer neohybne,ale nemam bolesti a uz 6rokov som v remisii.Velmi dobre je brat Wobenzym,posilnuje imunitu.Berie sa v dost velkych mnozstavch,ja som zacinala na 3krat 10tbl.a postupne mi znizovali davky.Takze teraz sa len modlim,aby to ostalo tak ako to je a to peklo sa nezacalo odznova.A este okrem toho som si denne prikladala na klby kryosacky priamo z mraznicky,na zapaly klbov to velmi pomaha.Drzim palce.