kde to speje....

Príspevok v téme: kde to speje....
mimba

Dobry den vospolok...moje problemi sa odvijaju z roboty..v praci mam ten problem ze sa najdu ludia ktory po mne skacu a zosmiesnuju ma...ja sa im vsak neviem postavit a povedat si vlastny nazor aj ked viem co by v turanu povedala mne sa vsak spravi hrca v hrdle a zasekne ma...moj majster je totalny chudak ponizuje vela ludi z firmy a ja mu mam chut uz konecne nieco povedat no vzdy ma zastavi spominany problem...snazim sa aj vychadzat s ludmi ked sii nemozem pomoct ale to su take ohovaracne tipy a ja uz chodim s odporom do roboty...a dnes?je problem najist si nieco ine..a to mozno pojdem do zahranicia...len neviem ako tam mam este zlvadnut tych par dalsich tyzdnov...a vyjadrit sa ako sa mi patri...dakujem ak mate niekto skusenosti tak ako ste to riesily?ignorovat to sa stale neda...

Inga22

Určite s Tebou súhlasím maoam. Najvhodnejšie by bolo začať inde a presne spôsobom, ktorý si už písala v predošlých príspevkoch.
Ľudia sú vychcanci a dovoľujú si na tých slabších. Možno som ja mala šťastie na také osoby, ktoré neboli až do takej hĺbky vytreté a keď som sa vzoprela, tak sa jednoducho uvedomili. Ja som opísala svoju vlastnú skúsenosť, ja to vzopretie sa v danej spoločnosti ľudí hodnotím pozitívne.

Ale určite je najvhodnejšie začať niekde inde od novej štartovacej čiary takým spôsobom aký si opísala.

mimba

Dakujem za vase odpovede...mate pravdu ja som si toho vsetkeho vedoma...zacinam mat pevnu volu ze to dokazem!Ved to ze som davala na to,ze si najdem novych kamaratov v poraci ze tam bude fajn kolektiv a take lobogo...musim byt silnejsia odvaznejsia...aj to ze som ku vsetkym mila to tiez ach ja://ako citam o tej asestivite tak to tam vsetko je pekne napisane dakujem za radu...ked ja som nekonflitky clen:Da takto ma to vzdy len zranovalo co mozu mat voci mne ,ale vidim ze to takto nejde dalej uz idem na sebe pracovat

Maoam

mimba, mas narok na PN, aj ked si na dohodu? Ak hej, tak sa na nich z vysoka vyskasli...minimalne vtedy, ked budes mat novu pracu inde istu.
Pre takychto debilov uz ani den naviac potom a oddychni si doma.

Maoam

moze to pomoct, ale je to tazke v praci, kde ju maju za taku, aka je a budu sa snazit ju zosmiesnit alebo na ten styl' to co si zrazu ONA dovoluje sa branit, vsak doteraz vzdy mohli po nej sliapat' a este ju mozu viac nicit na ten styl, ze co si to ona dovolila

poznam aj take pripady

najlahsie to bude v praci novej, kde ju NIK nepozna a kde moze zacat od zaciatku novym stylom

to je ako v partnerstve, kde si zena 20 rokov nechala od muza vsetko a zrazu sa vzoprie

je to lahsie potom v novom vztahu, kde si od zaciatku jasne urci hranice od-do a NIE

Inga22

Z toho čo som mala možnosť si prečítať si myslím, že to bude pre Teba dosť ťažké. Jednoducho si ten typ osoby, ktorý sa voči takémuto správaniu nevie brániť alebo sa bráni veľmi ťažko. A to nemyslím nijak urážajúco. Ale dá sa s tým niečo robiť, len musíš seba presvedčiť. Jednoducho si povedať dosť a otvoriť si ústa. A práve toto je to najťažšie, naozaj konať a nie iba nad tým premýšľať. Mám s tým osobné skúsenosti. Kedysi som nereagovala na takéto zbytočné útoky voči mojej osobe, ale postupne, ak sa stále človek pohybuje v rovnakom prostredí a medzi rovnakými ľudskými indivíduami, ktoré takto zabŕdajú, tak Ti to jednoducho raz nedá a vybuchneš. No a mne osobne ten "výbuch" pomohol.

Maoam

s tvojim typom povahy budes mat vzdy problem prezit v tejto dzungli, zato ma to vyhody v inych sferach :-), je to tazke, budes to mat vzdy tazke ALE da sa s tym vela urobit, proste v sukromi, u ludi, ktori su tvojimi naozajstnymi priatelmi nemusis mat take obavy, takisto u ludi, ktori su uz na vyssom leveli, taki si vazia ludi ako ty (mäkksich, citlivejsich), ale v praci je to problem, kolegovia NIE SU tvojimi priatelmi a najlepsie je si v praci vsetkych ludi od sameho zaciatku drzat komplet na odstup a od tela

nikdy o sebe v praci vela nerozpravaj, najmä nie sukromne veci, vzdy to bude skor ci neskor zneuzite alebo otocene proti tebe, najlepsie je, ked vedia o tebe co mozno najmenej

no a co sa spravania tyka, nesmies byt prehnane mila, pristupna, zhovorciva ani usmievava, proste nedaj sa prehliadnut, citat, o to tazsie to budu mat potom

no a ked pridu sproste komenty, asertivne reaguj, bez pardonu

vela robi aj rec tela, nehrb sa, chod vzdy vzpriamene, bud pokojna, cim nervoznejsia a neistejsia navonok bude, tym viac si dovolia

drz si odstup, nepust k sebe nikoho v robote
NIKDY

ani kolegov, ani nadriadenych

mimba

dakujem maoam...ja som tam len na dohodu...a vela ludi je z tato z dediny..ja som tu len u priatela...takze tak,ach ale tak chcem este nabrat odvahu ja som taka odjakziva...ze ked po mne skacu ja si to necham a potom sa rozculujem ze co som im to nevratila..a tak ma to vnutorne zoziera..som mekka na to...popozeram aj na nete nieco o tom ako sa tomu vzopriet

Maoam

teraz je uz asi neskoro (v tomto zamestnani), uz iba ak v novom a hned od zaciatku byt uplne ina

cojaviem, asi najprv ku psychologovi a prist na to, preco taka vobec si, tak ty vychovali alebo mas nejake blbe skusenosti z minulosti?

musis sa naucit asertivite, musis sa naucit branit a musis sa naucit nebat odpalkovat spät, jasne a vystizne, vystupovat sebavedomo a hlavne, nenechat si skakat po hlave, povedat NIE, nebyt prilis priatelska, pristupna (najmä k novym, cudzim l udom a hlavne nie v praci...v sukromi kludne mozes)

su aj treningy asertivity

je to vsetko o praci na sebe

ked si najdes novy job, daj sa na PN a kasli na ten kram tam, kde teraz si, uz by som pre nich ani prstom nepohla

Maoam

george ma pravdu, od zaciatku, od prvej chvile, ludia si ta hned zasuflikuju a ked raz vycitia, ze si slabsia, ustrachanejsia, alebo proste 'ze s tebou mozu zametat', koniec

teda, ludia na urovni by ta nechali na pokoji, ale väcsina je takato, ked vycitia, ze si mozu kopnut, strasne radi to vyuziju a cim viac, tym lepsie, vyzivaju sa v tom, si pre nich proste taky fackovaci panak