Ahojte,môj mladší 22 ročný brat vyrába neustále problémy pre rodičov. Myslím si, že ťažko ho už niekto prevychová, ale aj napriek tomu je otázka na mmieste ako s ním naložiť. V práci dal výpoveď, od rodičov neustále dranká peniaze, robí nesmierne telefonne účty ( aj300 eur) odomna si teraz chce požičiať ale človek mu nemôže donekonečna pomáhať. a aj ke´d p racoval nemal nič, neviem kam tie peniaze dáva. neprihlásil sa na úrad práce, zatajil to pred rodičmi, od poisťovne mu prišla exekúcia, sestra to náhodou zabadala, z 5 eur sa mi jeho sprostosťou za niekolko mesiacov nazbieralo na 220 eur, teraz ten telefón, je to neustály kolobeh, pýtať pýtať a papulovať. Ja už som rodičom navrhla radikálne to riešiť, a mať jeho príjem ak aj bude brigádovať pod kontrolou, aby chodili peniaze na mamin účet a najprv mu poplatila jeho faktury a až potom mu dávala peniaze. Človek ak mu dohovára len sa osopí a odpapuluje naspäť.A to nie sú všetky problémy ktoré spôsobuje, rodičia všetko ťahajú zaňho, ale toto nemôže predsa trvať donekonečna, myslí si že nemusí byť nikde registrovaný, ono sa to nejako stratí, ale tisickrát sme mu povedali že sa nič nestratí niekde v papieroch.. okrem toho robí aj iné problémy.určite máte niekto skúsenosti s takýmito situáciami, čo by ste vedeli poradiť, odporučiť ? Ďakujem
Brat vyrába len problémy!!! už to prekračuje hranicu únosnosti.
nedavat mu peniaze, nech sa stara o vsetko sam. nedovolit mu pouizvat spolocne veci (napr ak nie je jeho pocitac, alebo vypnut internet ak si ho neplati..)
je dospely, je zodpovedny sam za seba. keby byval niekde mimo, mal by starosti s platenim najomneho, staranim sa o byt, domacnost. takto je zhyckany a zvyknuty ze sa onho rodina postara.
riesila by som to zakazmi a odopieranim spolocnych veci. jedine co by doma robil je jest a spat.
treba ist tvrdo, lebo ak sa tomu clovek podvoli, taky clovek sa nezmeni.
alebo ho vyhodiť z domu ?? ? to sa mi zdá extrémne ale inak to nevidím ako to riešiť