Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Brat vyrába len problémy!!! už to prekračuje hranicu únosnosti.

Príspevok v téme: Brat vyrába len problémy!!! už to prekračuje hranicu únosnosti.
uwe

Ahojte,môj mladší 22 ročný brat vyrába neustále problémy pre rodičov. Myslím si, že ťažko ho už niekto prevychová, ale aj napriek tomu je otázka na mmieste ako s ním naložiť. V práci dal výpoveď, od rodičov neustále dranká peniaze, robí nesmierne telefonne účty ( aj300 eur) odomna si teraz chce požičiať ale človek mu nemôže donekonečna pomáhať. a aj ke´d p racoval nemal nič, neviem kam tie peniaze dáva. neprihlásil sa na úrad práce, zatajil to pred rodičmi, od poisťovne mu prišla exekúcia, sestra to náhodou zabadala, z 5 eur sa mi jeho sprostosťou za niekolko mesiacov nazbieralo na 220 eur, teraz ten telefón, je to neustály kolobeh, pýtať pýtať a papulovať. Ja už som rodičom navrhla radikálne to riešiť, a mať jeho príjem ak aj bude brigádovať pod kontrolou, aby chodili peniaze na mamin účet a najprv mu poplatila jeho faktury a až potom mu dávala peniaze. Človek ak mu dohovára len sa osopí a odpapuluje naspäť.A to nie sú všetky problémy ktoré spôsobuje, rodičia všetko ťahajú zaňho, ale toto nemôže predsa trvať donekonečna, myslí si že nemusí byť nikde registrovaný, ono sa to nejako stratí, ale tisickrát sme mu povedali že sa nič nestratí niekde v papieroch.. okrem toho robí aj iné problémy.určite máte niekto skúsenosti s takýmito situáciami, čo by ste vedeli poradiť, odporučiť ? Ďakujem

george303

Zrusit pobyt ?? vyhodit zdomu ??
Kludne sa moze stat ze to zobere ako zradu odide a uz sa nikdy nevrati ...
Neverim ze rodic ktori svoje dieta lubi by to riskoval ...

veronero

treba zodraznit rodicom co vsetko im moze ich maznacik urobit a o co ich obrat.
asi by som rodicom povedala bud mu daju zrusit pobyt, alebo budu uplatnovat striktnejsie zakzy, alebo nech ti o jeho problemoch nehovoria.
alebo ako pisal Lost - vyhraznu vyplnenu ziadost polozit na postel.

uwe

Lost, áno, aj mňa to napadlo, aj keď mi je to veľmi ľúto, mama mi volá s plačom, že ona už nevie čo má s ním robiť, volám jej späť a už zasa jej vzal telefón. ja keby som jeho rodič asi by som ho riadne zbila preventívne. Tiež nevidím iné východisko, iba zrušiť pobyt. len ja neviem či mu to pomôže. veronero, aj ja bývam sama a starám sa o seba už od maturity kedy som odišla z domu, dokázala som to, lenže ja som bola vždy samostatná, aj sestra, kdežto brat bol miláčik a všetko mu dali.

lost

Alebo - alternativne by som ho zobral pozriet si ako dopadne, na Lunik9...
Myslim, ze ak by to videl, velmi rychlo by sa dal do poriadku :)

lost

OK, takto by som postupoval ako rodic ja:

- www.google.sk
ten prvy link - Navrh na zrusenie trvaleho pobytu.

stiahol by som si to, vyplnil to a vecer mu to dal na stol, s ultimatom, ze ak veci neda do poriadku (alebo aspon neprestane robit zle), tak s tym zajdem na meststky urad.

a potom vymenit zamky na dverach, pochopitelne kluc mi nedat. a moze ist kam len chce

vratit by sa mohol jedine ak da veci do poriadku..

ludia maju taku peknu tendenciu (resp uchylku) si uvedomit hodnotu veci az ked ju stratia.

rozhodne by som nenechal potapat si svoju rodinu, hoci aj vlastnym synom, predsa len zvysok rodiny si to nezasluzi.

kark

nechat ho nabit si drzku...absolutne odstrihnut od penazi. Nezaplatis si telefon? evadi, ale z nasho telefonovat nebudes. Nedat mu ani cent.

veronero

pri tomto naozaj treba byt neustupny. raz zakazem a zakazane to bude a budem to striktne kontrolovat. ak to porusi zakaz bude dlhsi, vyssi, horsi.
zial je dospely. ostatni uz od 18 su prec z domu a su nuteni starat sa sami o seba. je sam za seba zodpovedny. a ma aj zodpovednost trestnu.
este jednu vec co mozu rodicia urobit - odhlasit ho z trvaleho pobytu. a ak sa bude vracat stale domov, rodicia mozu zavolat policiu a ta ho odtial vyvedie, kedze tam nema trvaly pobyt.
je to drsne, ale ak toto jedine ma pomoct...

george303

Vies preco to robi ?? pretoze nieje stastny nevidi svoju buducnost a preto nepozera do buducnosti ale zije iba v pritomnosti ...

uwe

Mama alebo otec mu zakážu ale on si aj tak urobí po svojom. ale jedno nechápem, kam dáva peniaze, veď nič nemá ? už som myslela aj na drogy, lebo niekedy pozorujem agresívne správanie, potom sa dakam vytratí a príde s úsmevom na tvári ako keby bol svet gombička.teraz ja už som navrhla rodičom absolútnosť " vyhodiť ho z bytu" a buď sa spamätá alebo .... som z toho smutná, lebo ja som v poriadku, sestra je tiež len on robí starosti. ale už dávno som avizovala rodičom, že mu príliš už ako puberťákovi dovolili.