Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Centimetrová hrčka na ďasne

Príspevok v téme: Centimetrová hrčka na ďasne
Mirka83

Zdravím, našla som si centimetrovú hrčku na ďasne nad hornými zubami. Na dotyk nie je bolestivá. Pred pár týždňami som dostala prievan na tie zuby, nad ktorými mám hrčku. Môže to nejako súvisieť? Dočítala som sa, že to môže byť lymfatická uzlina, chronický zápal ale aj rakovina. Máte s tým nejakú skúsenosť?

cucko

ja mám tiež hrčku na spodnej časti dasna,no mne sa zdá že sa mi objavila, keď mi vypadla korunka a zubár mi ju nasadil a asi po týždni som ju objavila a bojím sa ísť k zubárovi. Ráno je menšia a keď počas dňa niečo zjem ,tak sa zväčší a na dotyk je bolestivá. Poraďte, čo sa s tým dá robiť?

jaja27

Dobry den,nasla som si malu gulicku,asi 1mm velku na vnutornej strane ďasien,kusok od jazyka... na pohlad ju nevidno,ale jazykom ju citim. nie je ani bolestiva,len sa mi zda,ze sa niekedy zmensi... inak nerastie...

mariateresa

Dobrý večer nad predným zubom mám hrčku na dasne nebolí ma len niekedy je citlivá mám porcelánové zuby dasná mám tiež červene neviete čo by to mohlo byť?

slodo

zdravím, ja mam dve hrčky vnutry dasna, neboli to ani nemam pocit žeby mi to vzniklo teraz niekedy, vyzera to akoby nejak dalsi zub sa zo spodu tlacil....?coby to mohlo biť, nezvecsuje sa to

Mirka83

ďakujem za odpovede, najradšej by som bola keby mi to samé zmizlo, nemám s tým žiadne ťažkosti... pred týždňom som bola u zubárky a všetko som mala v poriadku, až potom som si náhodou všímla tú hrčku :/

lala8

Ja som ju mala tiež. Zubár usúdil, že je tam mŕtvy zub, ale nie hneď pri tej hrčke ale ten vedľajší. Z toho konkrétneho zubu mi vybral nerv a hrčka zmizla. Resp. mi vyhnisala. Nebolelo ma to, ale ťahanie nervu nič príjemné :)

[zruseny15]

Mirka83

Ja som mala toto isté minulý rok. Treba ísť s tým k zubárovi. Ja som mala na pravej strane nad hornými zubami hrčku, pričom keď som bola u dr., tak mi zistila, že zub pod hrčkou je mŕtvy. Tak mi doňho urobila malú dierku, aby mi hrčka zmizla, ale nič sa nedialo. Hrčka bola stále, mala som opuchnutú aj pravú časť tváre. Pri ďalšej návšteve mi nasadila antibiotiká, dierku v zube vyplnila liečivou vložkou a ani som nezistila kedy mi hrčka sama zmizla. Mala som tam zápal. Tvoj dr. si už isto bude vedieť dať so zubom rady :-)

araz

ja som to mala uz davnejsie na spodnom dasne taku tvrdu hrcku tiez cca cm,bola so s tým u zubara a vyrezal mi to,ale nic to nebolo,len ma to trochu niekedy pobolievalo a vadilo mi to tam