Zdravím, našla som si centimetrovú hrčku na ďasne nad hornými zubami. Na dotyk nie je bolestivá. Pred pár týždňami som dostala prievan na tie zuby, nad ktorými mám hrčku. Môže to nejako súvisieť? Dočítala som sa, že to môže byť lymfatická uzlina, chronický zápal ale aj rakovina. Máte s tým nejakú skúsenosť?
Centimetrová hrčka na ďasne
Dobrý večer nad predným zubom mám hrčku na dasne nebolí ma len niekedy je citlivá mám porcelánové zuby dasná mám tiež červene neviete čo by to mohlo byť?
Ja som ju mala tiež. Zubár usúdil, že je tam mŕtvy zub, ale nie hneď pri tej hrčke ale ten vedľajší. Z toho konkrétneho zubu mi vybral nerv a hrčka zmizla. Resp. mi vyhnisala. Nebolelo ma to, ale ťahanie nervu nič príjemné :)
Mirka83
Ja som mala toto isté minulý rok. Treba ísť s tým k zubárovi. Ja som mala na pravej strane nad hornými zubami hrčku, pričom keď som bola u dr., tak mi zistila, že zub pod hrčkou je mŕtvy. Tak mi doňho urobila malú dierku, aby mi hrčka zmizla, ale nič sa nedialo. Hrčka bola stále, mala som opuchnutú aj pravú časť tváre. Pri ďalšej návšteve mi nasadila antibiotiká, dierku v zube vyplnila liečivou vložkou a ani som nezistila kedy mi hrčka sama zmizla. Mala som tam zápal. Tvoj dr. si už isto bude vedieť dať so zubom rady :-)
ja som to mala uz davnejsie na spodnom dasne taku tvrdu hrcku tiez cca cm,bola so s tým u zubara a vyrezal mi to,ale nic to nebolo,len ma to trochu niekedy pobolievalo a vadilo mi to tam