Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Baby, vy sa nevidíte?

Príspevok v téme: Baby, vy sa nevidíte?
Artex

Prosim vas, nevymazte mi tuto temu. Nechcem nikoho osocovat ani ponizovat. Som ale naozaj velmi rozpacity, ked vidim, ako dnes mladi ludia postupne tucneju a namiesto toho, aby sa venovali sportu a zdravo sa stravovali, tak sa baby namaluju, daju si najmodernejsi uces, gelove nechty a uz si myslia, ze tu horu tuku vykompenzovali. Toto nedokazem pochopit, to ste baby naozaj take naivne, ze si myslite, ze sminky a oblecenie zakryju vas tuk? Kazda z vas chce byt pekna, ale taketo klamanie verejnosti nema ziadny uspech. Klamete len samy seba. Vidite v zrkadle farebnu tvar a myslite si, ze vas zadok, tucne brucho, plecia alebo stehna si nikto nevsimne. To je ale omyl. Prave tie od vas muzov odplasia. Neostava nic ine, len sa prestat napchavat nezdravym jedlom, jest len tolko a toho, co potrebuje vase telo a hlavne sa hybat.
Ja cvicim od 17-tich pravidelne (mam 28), tiez sa mi uz stalo, ze sa vaha zdvihla, ale okamzite som urobil opatrenia. Nejde len o krasu, ale predovsetkym o zdravie. Okrem ludi, ktori maju nejaku hormonalnu poruchu (a tych neni az tak vela, to si priznajme) vsetci ostatni su tucni preto, lebo su lenivi a prezieraju sa. A takych netreba lutovat, lebo je to len a len ich chyba ze vyzeraju tak ako vyzeraju. Oblecenim ani sminkami sa to nezamaskuje, to je naivny predpoklad.
Samozrejme, tyka sa to aj chalanov, ved aj ti su uz niektori od detstva ako sudy s pivom. miesto toho, aby ste sa spravali ako rozumne bytosti, zakladate stale nove temy o chudnuti, lebo nemate vobec schopnost nieco dotiahnut do konca. Zradlo je pre vas vacsia hodnota ako vy sami. Nie je to smutne? Dokedy chcete takto existovat? Pokym neostanete na ocot, alebo pokym sa vas muz na vas nevykasle? Nie je nic prijemne sexovat s takou rozkysnutou zenou, zvlast ked si vas manzel taku nebral. A potom bude na vine chlap, ze nema charakter, lebo sa vykaslal na rodinu. A vas charakter je kde, ked kaslete na seba aj na svojich blizkych?
Inak - som sice zenaty, ale moja zena nema nadvahu. Tuto temu som zalozil vlastne preto, lebo mam kolegyne, ktore dokola odtucnuju, pritom su z mesiaca na mesiac tucnejsie. A vidim aj na forach, kolko je tem o chudnuti. Aky to ma vyznam bez pevnej vole?

Artex

inga, neviem kolko mas rokov, ale skus si polozit otazku: ako sa toto skonci? To chces v starobe skonstatovat, ze cely zivot si si pokazila lenivostou a nedisciplinovanostou? Nebude ti to luto? Kazdy z nas predsa ma sancu so sebou nieco urobit. Robis to pre seba, nie pre inych. Pre tvoj dobry pocit, uplatnenie, moznost vyberu partnera a hlavne pre zdravie. Jedna moja sesternica - ma uz 50 rokov - bola tiez cely zivot tucna. Je to taka mala gula. Nasla si iba par milencov, ale ani jeden sa k nej nechcel priznat, chodili k nej len potajomky. Nikto si ju nechcel zobrat za zenu a ona nechapala, ze vsetko je to o tom, ako vyzera. Keby mala jednu nohu alebo bola slepa, mozno by sa bola vydala. Tam totiz ludia citia, ze za taky handicap clovek nemoze. Ale za svoju tucnotu, za tu moze. Preto sa takych ludi partneri boja, lebo tusia, ze ten clovek ma slabu volu a je nedisciplinovany. Presne ako pises. A to nie je dobry zaklad pre vztah.
Toto nevnimaj ako kritiku, iba ako suche konstatovanie. Zelam ti, aby si co najskor pre seba zacala nieco robit a aby si v tom vytrvala. Ver mi, zmeni ti to cely zivot.

dana660xz

ked nie si dokonaly tak kto ti dava pravo sudit inych? nesud mlade 15tky co su tucne ked sa o nich MOZNO mamicky prikladne nestaraju a daju im radsej 5 eur na mcdonald.
20tky su mozno tucne, lebo zajedaju svoje problemy, prd vies co si MOZNO zazili.
kazdeho jedneho je to vec, kto chce sa vyzere na 150 kil a bude nestastny a bude chciet chudnut.je to jeho vec. svojim prispevkom tu nic nezmenis, mozno si si ulavil na dusi, lebo tvoje kolegyne ti uz lezu fakt na nervy,a co ako teraz?
vies ja sa preto rozculujem, lebo mam neter ktora ma 15 a ma vaznu hormonalnu poruchua ma nejake to kilo navyse a aj ona sa chce pacit tak si chudera dovoli sa namalovat, dat si mozno aj opatok a tipujem ze ked bude starsia bude mat aj tie umele nechty lebo sa to JEJ paci. ty ked ides po ulici nevidis kto je ako chory vidis len tlste a chude.

inga2

ako uznavam,že maš pravdu artex.
každa dieta,je len o krok do zadu.jojo efektom sa dokaže človek dopracovať až k neuveritelnej nadvahe.
a je to len a len o tom,že ked aj začneme s nejakym skvelym planom,tak ako nahle dosiahneme ciel ,prestaneme.
k uspechu vedie,iba zmena celkoveho životneho štylu a staranie sa o seba.
preto je tolko diet na svete,lebo stale haldaju nejaku dokonalu,ktora by fungovala na 100% ,a oni aj funguju,len my potom zlyhame a vedie to ešte k vačšej obezite.a to už ni ej elen oobezite ale aj o inych chorobach,ktore zapričiňuje nedostatok pohybu a zle stravovanie.
suhlasim s tebou aj ked mam velku nadvahu a snažim sa od puberty s tym niečo robiť a ver že teoriu ovladam,len v praxi som naozaj ako pišeš,leniva a nezodpovedna.

Artex

Catali, hladovka je rovnako nebezpecna ako prezieranie. Ci je clovek ako kostra, alebo ako sud, ani jedno ani druhe nie je ani pekne ani zdrave.

Artex

Nie som dokonaly, neviem preco sa urazas. Nikde sa tu nevychvalujem, iba tvrdim - a mam to overene rokmi cvicenia, ze pohyb a racionalna vyziva su najistejsie kroky k zdraviu aj dobrej postave.

Catali_na

Neviem, či chceš témou poukázať a poučiť baby, aby sa o svoje zdravie vlastne viac starali. Ale máš pravdu, bez pevnej vôle môžeme každá chcieť vyzerať sexi a nejde to... moja 14 r. dcéra už dokonca začala vymýšlať, že chce držať diétu a pod. Lebo si na nete našla všelijaké info. ako byť "krásna a fit" ale ide tam len o hladovanie a postupne to môže spieť k anorexii.. meria 167cm a váži 55kg.. pre ňu je to PRIVELA , vraj!! najradšej by som ju vyťahala za uši!! ale súhlasím s tebou. Vidím denno denne, ako mladé pipky chodia na štekloch, v obtiahnutých tričkách , kde im trčí sadlo, ale hlavne, že majú zperoxidované vlasy a v ruke cigaretu! nepáči sa mi, kam táto mládež speje!