Nechtová mykóza?

Príspevok v téme: Nechtová mykóza?
Natalia E.

Už asi 4 mesiace mám mykózu na nechte na palci na nohe, nepravidelne si na to aplikujem Canesten, ale vôbec to nepomáha. Povedala by som, že sa to možno ešte zhoršuje. U kožnej som ešte nebola, vždy tam je plno ľudí a nemám na to čas. Môže neliečená mykóza nechtu vyústiť do niečoho závažnejšieho? A je možné, aby mi tie kvasinky prešli nejakým spôsobom aj na pohlavné orgány a spôsobovali vaginálnu mykózu? Ďakujem za reakcie a názory.

deni111

Ja mám vyskúšanú tinktúru Allpresan s obsahom klotrimazolu, ktorý je naozaj účinný proti hubám a infekciám. Doporučila mi ho pedikérka, tie to majú vyskúšané .... že nemám zbytočne skúšať a špekulovať. Za dva týždne používania viditeľné zmeny. www.allpresan.sk

0804mia

Na nechtovu mykozu mam odskúšané TEA TREE OIL=denne 2x natriet na postihnuty nechet.
Mala som ju na palcoch noh, cca 2 roky. Skúšala som rozne kremy z lekárne = nic nepomahalo. Kdesi som sa docitala o TEA TREE OIL a tak som si povedala, ze to vyskusam, ked nepomoze, tak iste neudkodi. Po mesiaci natierania mykoza zmizla, nechty mam zdrave. DOPORUCUJEM.

monibio

ahojte myslím že som kurát zabila nechtovú mykózu. mala som len v začiatočnom štádiu fliačik na nechte na ruke žltol a zhoršoval sa rástol. ešte mám minifliačik na doch dalších prstoch čo sa asi prenieslo. no čo s tým som spravila. okrem kanestenu, ktorý som prelepovala leukoplastom aby sa nezošúchal som to octovala 5-10min 2x do dňa a nechcem aby ma nejaký dermatológ ulinčoval ale savovala. klasickým savo originál. myslím že práve savo tú mykózu zabilo. liečim to len asi 2 týždne. a ten najväčší flak my odpadol aj s nechtom (iba flak nie celý necht) a pod ním je nová vrstva zdravého nechtu. tie minifiačiky mám ale nezhoršujú sa a vravím si že pri najhoršom proste vyyrastú. nechcem aby ste si privodili nejakú rakovinu kože alebo čo s tým savom a pokožka prstov tiež nevyzerá najsviežejšie ale radšej budem týžden ošetrovať kožu po útoku chlóru ako pol roka sa babrať s mykózou.

allika

ja odporucam na nechtovu mykozu pripravok Canespor - -odkaz odstránený- specialne na nechty, je velmi ucinny, lebo posobi pod specialnou naplastou a je to teda znasobene posobenie, nanasa sa len 1 x denne, na noc, ked su nohy v klude, treba to poriadne preliecit, tak dlho ako sa pise v navode a zarucene budete mat od mykozy pokoj, Canespor totiz prelieci aj nechotve lozko do hlbky

Mikailla5841

Určite ti radím ísť ku kožnej, ale k poriadnej odborníčke. Ja mám onychomykózu, neliečenú už niekoľko rokov, nakoľko moja kožná bola úplne neschopná. Zašla som k poriadnej odborníčke, ktorá mi nasadila liečbu antibiotikami, sprejom a lakom na nechty. Ja už to mám vo veľmi pokročilom štádiu, keďže to nebolo dlhé roky liečené, a výsledkom je kopenie sa nechtov, teda rastú mi aj 3 nechty. Onychomykózy sa bez antibiotík nezbavíš, preto by som zašla na tvojom mieste k lekárke. Radšej celý deň čakať ale rýchlejšie sa toho zbaviť.

klara343

Okamzite k lekarovi.
Moze sa ti to rozsirit na dalsie nechty.
Vacsinou ti lekar da skumavku tam sa nech opilnikuje zoskrabe a da sa to na kultivaciu. Ta trva asi mesiac.
Liecba je zdlhava a systematicka ..aj na take 4 az 6 mes.
Neviem preco takto ludia na seba kaslu a ohrozuju svoje okolie..rodinu ved to nie je nadcha...

Akombakom

Ja som teda dopadla.... Som na navsteve viac dni tak sa musim aj sprchovat a tak urobila som vsetky mozne opatrenia, v sprchovacom kute sa sprchuijem po sediaci, na nohe mam uzavretu obuv nohy si potrem s tou navlcenou handrickou, co potom hned zahodim zabalene v papieri, dovliekla som vlastny uterak, schovala som moju papucu s ponozkami ked sme isli prrec, no najmensia sa vratila pred nami a si to vyhrabala a vyskusala co teraz pre boha mam robit????? Som toho na nervy, az placem, ked uz bosa pochodila potom cely byt tak uz to je jedno....ci?

lencika

ahojte vy tu miesate nechtovu mykozu s vaginalnou , to sa urcite neda preniest ako sa tu uz pisalo su to dve rozne typy mykozy, ja sa napriklad kazde leto trapim s nechtovou, mam celkom slusne napadnute palce a to si liecim takou sadou na nechty od canesporu pocas dvoch tyzdnov a som spokojna vzdy pomoze ale musim si davat aj pozor na kupaliskach

ninkam12

Ja používam Canespor sadu na nechty, je to účinné, keď to prestanem používať, budem ako prevenciu používať krém. Ja si myslím, že ani tie krémy a sady niesú hovadiny.Sada znamená vyliečenie a krém znamená prevencia po vyliečení!!!