chcem byt pozitivna, optimisticka ale napokon vzdy pridem k tomu istemu-neznasam fakt ze som sa narodila, vsetci tvrdia ze potrat je vrazda-ja by som bola radsej keby som sa nikdy nenarodila...mam pocit ze pre nikoho okrem blizkej rodiny nemam ziadnu hodnotu ...citim sa ako chudera, mozno mam len klasicku po narodeninovu depresiu, ale proste si myslim ze nechcem zit...jedine dovod preco zijem je to ze nechcem ublizit rodine...ale na co som tu...mam 26, dva magisterske diplomy a nedokazem si najst normalnu pracu. povazujem sa za inteligentnu, kreativnu pracovitu ale robim vo vyjebanom Mc Donalde kde upratujem po zasranych ozratych tinedzeroch ktori si zo mna robia prdel. vraj som krasna, mudra, talentovana-ale som permanentne nezadana, mam 26 ale v zivote som nemala normalny vztah.mam 26 a v zivote som s nikym nespala(lebo nechcem spat len tak s hocikym-bla bla)nemam vpodstate ziadnych blizkych priatelov-keby som zmizla, ludia na okolo by si to ani nevsimli. zacala som robit v bare aby som sa konecne zbavila toho Mc Donaldumilujem ten bar, ale este aj tam sa to posralo a robim uz len raz tyzdenne alebo vobec....mam pocit ze nic neznamenam...co kurva po tom ze viem malovat, hrat , ze som dobra v matike , marketingu a neviem v com vsetkom....aj tak som len uboha chudera v Mc Donalde ktorej sa chce podchvilou revat ked si spomenie ze ma dva magisterske diplomy(jeden z nich Holandsky)vsetko si vzdy mzusiem tvrdo odriet-makala som na tom aby som sa dostala na obe vysky, makala som tvrdo pocas vysok...aby som si zarobila na prihlasku na skolu v Holandsku a potrebne dokumenty tak som makala ako krava, po nociach, baroch, diskach, kvoli diplomovke som nespala, nejedla a nakoniec co?Mc Donald!a navyse som neustale sama.....casto sa pristihnem pri myslienke ist do lekarne a kupit par krabiciek liekov na spanie...ale nechcem to urobit-len a len kvoli rodicom a sestre....
Neviem ako dlho to este zvladnem
ty vsetko odmietas a negujes
niet pomoci
P.S. Holandsko ma na 100% instituciu Uradu prace :-)
slnecnica, ako som uz povedala-na SR ist nechcem, to sa radsej rovno zabijem...zivot na SR ma hrozne ubijal...pre IBM som uz robila a dakujem uz nechcem...
co sa tyka tych priatelov, ja sa skor obavama ze je na mne nieco zle...na nikoho sa nenamotavam-v tom som sa uz poucila, drzim si odstup , vpodstate uz sa nenamotavam absolutne na nikoho....
ten urad prace atd...hm...na prispevky 100%narok nemam...a neviem ci Holandania vobec maju urad prace a ak ano, obavama sa ze funguje tak skvelo ako ten na SR....
co sa tych zalub tyka-kebyze chodim malovat a podobne, nemala by som co jest....malujem akurat tak doma, plus od malicka som bola vzdy v milion kruzkoch-skaut, herectvo, malovanie...a k nicomu mi to nepomohlo(teda co sa tych priatelov tyka)
Si len strašne nasraná, ako píšeš - ponarodeninový stav. Nejak sa to nahromadilo a už to nešlo schovávať. Ako píšeš, že máš zázemie, čo ťa tam drží? Tvoji super kamoši, ktorí ti urobili skvelú oslavu? Skvelý, spoľahlivý šéf?
Poď domov, zamestnaj sa v nejakej medzinárodnej firme (IBM, Lenovo) a tam budeš mať možnosť rozhodiť sieťe, získať kontakty. Budeš pri rodine. Alebo začni odznova v nejakej inej krajine.
Strašne ma štve, že mladí, šikovní, vyštudovaní ľudia odchádzajú za lepším životom a dopadnú takto
zacni ssa niecomu venovat co ta bavi, malovanie, sport a tak. tam sa urcite spoznas aj s ludimi co budu mat podobne zaujmy ako ty a mozno t o bude lahsie. doda ti to viac endorfinov a pomoze ti to. a tych ludi co mas teraz okolo seba, ber s nadhladom, nenamotavaj sa na nich velmi a ber to iba ako nejakych ludi co poznas.. vacsinou je vzdy problem ked si ludia hladaju kamaratsva v praci.
ako tu uz niekto pisal, chod na urad prace , pohladaj si nejake info na nete ze ako funguje nejaky system zaskolovania pre ludi bez prace alebo take nieco, ci nemas nahodou narok na nejake prispevky ked mas malu vyplatu a zijes sama atd.
dobri kamarati (na zivot a na srmt) sa velmi tazko hladaju a v 26tke je na to niekedy prilis skoro :/
skus to nebrat tak vazne, resp neviem co napisat ale hlavne nezanevri na zivot/ludi len preto, ze ta zopar z nich sklamalo..
raz urcite pridu ti spravni ludia, pre ktorych budes mat o dalsi dovod byt stastnejsia..
janka, to si myslim aj ja...proste sa citim hrozne sama....moj byvaly frajer bol moja opora-boli sme spolu velmi kratko ale bol skvelym kamaratom-predtym aj potom...a napokon sa rozhodol ze ked s nim nechcem chodit tak ma vobec nechce ani vidiet...a on sa mi snazil pomoct....je lahke sa zdvihnut a odist ked mate niekoho po boku...kamoska byvala v irsku, potom sla do nemecka-jej sa to cestuje ked frajer ju vsade nasleduje...ja odtialto nechcem odist-mam tu uz aspon ake take zazemie...znamych....
vcera som robila narodeninovu oslavu-skoro vsetci prisli neskoro-a tym myslim asi ze o hodinu a pol ci dve hodiny...povedala som im aby doniesli nejake napoje-ja som chystala sangriu a kupila som kopec piva, ale aj tak...skoro nikto nic nepriniesol.ked sme odisli z mojho bytu mali sme sa vsetci stretnut v bare kde robim-8 z 12 ludi islo niekam uplne inam-nepovedali mi ani slovo!proste sa na mna vysrali!ja som jak krava chystala obcerstvenie, nakupovala,vyhodila na nich kopec penazi a oni sa u mna napiju a vyjebu na mna! ja uz fakt neviem...som nejaka hrozna osoba ci co?!vraj som krasna, mudra, vtipna, mila, priatelska....ale vsetci na mna jebu....pisala som sefovi v bare sms ci mam dneska robit-nevyjadril sa jenodznacne(co je unho typicke) ale ani sa neobtazoval mi odpisat!100 x som mu hovorila ze potrebujem prachy!a aj tak sa na mna vyjebal!...uz mam toho plne zuby!mam chut plesknut v Mc zasteru o zem a odist. mam chut povedat v bare nech si vyseru oko....mam chut vychlastat vsetko to pivo a vodku , martiny co mi ostali zo vcera a zajest nejakymi liekmi....
vcera som mala narodky a "najlepsia kamoska" na mna zabudla, dalsia baba ktoru som povazovala za dost blizku (a ktorej som ja poslala darcek ked mala narodky cez jej kamosku)sa vcera vratila do holandska a nebola mi schopna na narodky poslat ani pojebanu sms-ku....pre ludi som nikto....tak kludne by som mohla aj radsej zmiznut
ale sewie nebud taka pesimisticka. ked vies dobre anglicky, skus ist do nejakej original anglicky hovoriacej krajiny. skus anglicko. alebo odlet do ameriky , tam mozno skor nieco najdes. myslim, ze ti hlavne chyba niekto blizky, ci uz kamaratka alebo priatel.
psyhologa nemusim hladat podla jazyka-tu vedia anglicky aj stare babky.a u psychologa som bola uz davnejsie, odporucila mi "otvorit sa" zverit sa ludom...pfffff-mozem to kaslat, potom trepu ze som negativisticka a aj tak sa na mna vsetci nakoniec vykaslu.
kvalifikovanu pracu je mozne ziskat aj bez vedomosti holandciny-je tu vela medzinarodynh firiem-ale samozrejme je tio tazsie a vacsinu firiem skor serie ze nemam dostatok skusenosti....studovala som manazment marketing a druhy diplom mam z Imagineeringu-co su vpodstate obchodne strategie...
na SR ist nechcem-ak sa tam budem musiet vratit tak sa asi uz rovno zabijem! na SR sa dusim-a mam pocit ze nemozem byt sama sebou. sice je mi teraz na hovno, ale je mi omnoho lepsie nez ked som bola na SR, az tu-ked som zmenila prostredie som zistila kto vlastne som...na SR mi boli len vtlacane predstavy kto by som mala byt a co by som mala robit a bola som ovladana rodicmi-som dost odlisna od zbytku svojej rodiny-som taka "cierna" ovca a nikto ma tam nechape...plus moj otec je tak trochu tiran-teda ked sa nastve ...na co ma priviedli na tento svet?....ja som sa sem nepytala.....
neviem ake mas vztahy s rodicmi, so surodencami a tak. ale mozno by ti prospelo vratit sa domov, medzi svojich, kde mas nejaku tu oporu a istotu