Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Neviem ako dlho to este zvladnem

Príspevok v téme: Neviem ako dlho to este zvladnem
sewie

chcem byt pozitivna, optimisticka ale napokon vzdy pridem k tomu istemu-neznasam fakt ze som sa narodila, vsetci tvrdia ze potrat je vrazda-ja by som bola radsej keby som sa nikdy nenarodila...mam pocit ze pre nikoho okrem blizkej rodiny nemam ziadnu hodnotu ...citim sa ako chudera, mozno mam len klasicku po narodeninovu depresiu, ale proste si myslim ze nechcem zit...jedine dovod preco zijem je to ze nechcem ublizit rodine...ale na co som tu...mam 26, dva magisterske diplomy a nedokazem si najst normalnu pracu. povazujem sa za inteligentnu, kreativnu pracovitu ale robim vo vyjebanom Mc Donalde kde upratujem po zasranych ozratych tinedzeroch ktori si zo mna robia prdel. vraj som krasna, mudra, talentovana-ale som permanentne nezadana, mam 26 ale v zivote som nemala normalny vztah.mam 26 a v zivote som s nikym nespala(lebo nechcem spat len tak s hocikym-bla bla)nemam vpodstate ziadnych blizkych priatelov-keby som zmizla, ludia na okolo by si to ani nevsimli. zacala som robit v bare aby som sa konecne zbavila toho Mc Donaldumilujem ten bar, ale este aj tam sa to posralo a robim uz len raz tyzdenne alebo vobec....mam pocit ze nic neznamenam...co kurva po tom ze viem malovat, hrat , ze som dobra v matike , marketingu a neviem v com vsetkom....aj tak som len uboha chudera v Mc Donalde ktorej sa chce podchvilou revat ked si spomenie ze ma dva magisterske diplomy(jeden z nich Holandsky)vsetko si vzdy mzusiem tvrdo odriet-makala som na tom aby som sa dostala na obe vysky, makala som tvrdo pocas vysok...aby som si zarobila na prihlasku na skolu v Holandsku a potrebne dokumenty tak som makala ako krava, po nociach, baroch, diskach, kvoli diplomovke som nespala, nejedla a nakoniec co?Mc Donald!a navyse som neustale sama.....casto sa pristihnem pri myslienke ist do lekarne a kupit par krabiciek liekov na spanie...ale nechcem to urobit-len a len kvoli rodicom a sestre....

sewie

jajajaja3, no ja si vazim rady, ale nevazim si ked mi niekto zela rany od osudu...cenim si rady od daisy,ale pride mi to akoby ma nahovarala k falosi a povrchnosti-a ja si velmi cenim uprimnost, pretvarky je vela....
ver ze nie som rozmaznana!nemam byt z coho...ale neodsudzujem nikoho za to ze mu to tak moze pripadat-nepoznate ma, mate len par informacii ktore mozu vyzniet vselijako, takze sa ani nedivim ze vam mozem pripadat ako rozmaznana princezna-je to vlastne moja chyba ze sa mi to tu nechce (a ani to neni dost dobre mozne)vypisovat....
tak ci tak, ako som povedala vo svojom pred-poslednom prispevku, idem sa zamysliet nad tym co chcem robit a vymsliet plan. a ma opat prepadne depresia, tak uz vas nebudem obtazovat!

jajaja3

daissy a meggie 999!!
kedze sewie vobec neocenila vase dobre rady a vobec to, ze ste si nasli cas a chut pomoct jej, vedzte ze niekomu to padlo na uzitok. nesnazili ste sa teda zbytocne. minimalne mne to trochu otvorilo oci a veru si vas obe idem precitat este raz ;-) je mi velmi luto, ked take rozmaznane decka pytaju radu a potom si ju nevedia vazit. este raz vdaka vam za tie slova!

zewa

Necitala som celu diskusiu. No evidentne by ti v tvojej situacii pomohla psychoterapia. Si deprimovana, pretoze tvoje potreby nie su uspokojovane. Ale skus to nebrat ako konecny stav. Vzdy sa moze vsetko otocit k lepsiemu.
Neviem, kde byvas, ale mozno taka zmena prostredia, odstahovat sa inam (z maleho mesta do velkeho alebo naopak) moze pomoct. Verim, ze ovladas jazyk. Zaskolenie do nejakej prace by teda nemal byt problem. Rok, mozno dva to nebude bohvieco, ale stale mas sancu sa vypracovat. Clovek dnes malokedy ma pracu, ktora ho aj bavi. Preto je dolezite mat konicky. Podla mna ti chyba aj pritomnost ludi. Skus teda trebars aj tolko ospevovanu zumbu ci jogu. Kamaratov nehladaj v praci, pretoze zvacsa su to pochybne kamaratstva a sklamu vacsinou ludia, od ktorych to necakas. No hlavne, hladaj pracu, prestan vzlykat a aktivne hladaj pracu. Este vzdy mozes nastupit na nejaky dlhodobejsi cerftifikovany kurz. Mas 26 rokov a uz chces najst zmysel zivota a zamestnat sa v tom, co ta bavi. Si este len na zaciatku. A na smrt nemysli, pred tou neutecies. To je tvoja jediny zivotna istota. Podla mna by ti taka podpora od terapeuta dobre padla. McDonalda ber ako prestupnu stanicu. Z kazdeho zivotneho obdobia si clovek nieco odnesie a urcite aj z tejto prace si nieco vezmes. Zacni to brat tak, ze tam nezostanes. Ze si tam len docasne, kym sa nenaskytne nieco lepsie. No pecene holuby z neba nepadaju a treba vyvinut nejaku aktivitu aj po skole, aby si si zabezpecila taky zivot, ktory bude naplnat tvoje potreby. Poplac si, zanadavaj, posmut. To patri k zivotu, ale potom sa otras a vykroc. Nezostan stat a nezostan v placi. Od toho je blizucko k depresii. Mas celu karieru pred sebou. Bud stastna, si mlada a vzdelana! Neverim tomu, ze ten kto sa posnazi zostane bez povsimnutia.

sewie

meggie-zjavne si sa absolutne nevzila do mojej situacie a o ranach v zivote mi nehovor a HLAVNE MI ICH NEPRAJ lebo vies velke gulove o mojom zivote! netvrdim ze mam hrozny zivot, ale tvrdim ze vsetko co mam som si musela odret!si myslis ze som sa na tu skolu dostala len tak?si myslis ze preniaze na prihlasky a dokumenty mi niekto dal?!makala som jak pica dni noci-nehovor mi tu ze potrebujem ranu od osudu! nevies ani ake som mala detstvo, nevies o mne nic!viem ze kopec ludi ma o mnoho horsi zivot-nikdy som netvrdila opak!NIKDY! ale reci tohto typu-nikdy nikomu nepomohli!kopec ludi ma horsi zivot?ale kolko ma lepsich a pritom im to padlo z neba....nevadi, nechce sa mi to tu vysvetlovat, aj tak zas dostanem vyhubovane ze sa stazujem ked nemam dovod...

megie999

sewie
precitala som si celu diskusiu k tvojej teme. vzila som sa do teba a tvojej situacie, chapem ta a aj vsetko okolo... ale po chvili som sa zamyslela. dosla som k zaveru, ze aj ked si to neuvedomujes, ale SI dieta stasteny! a ze nie? SI DIETA STASTENY!!! zasparaj sa v internete, poprecitavaj si spovede tyranyzovanych zien, znasilnovanych deti, ludi v afrike, alebo zien v Afganistane!!! ludi na vozičkoch, ktory nemaju ruky, nohy, bezdomovcov, ludi ktori sedeli pol zivota vo vezeni za zlocin ktory neurobili...ach mlada pani rychlo sa spamataj...to ty sa chces zabit!!????? ved co by za tvoj zivot dali miliony ludi!!! napriklad, vies si predstavit byt v manzelstve 30 rokov z mužom ktory ta mlati ako vreco, psychicky nici, vyhraza sa ti ze ta zabije ak pojdes na policiu, vezni ta a ked pocujes ako da kluc do dveri, tak sa ta zmocni strach co bude....? a do toho vsetkeho musis cely zivot kazdy den obracat kazdu korunu? obcas si dovolit tesco avivaz?-tesit sa z nej???!! a do toho vsetkeho mat este aj rakovinu a kopec dlhov?
co by za tvoje vzdelanie kadekto dal...ach jaj...vela ludi ma len zakladku a strednu si ani nemohli dovolit, pretoze museli makat ako svine!!! ty nepotrebujes psychologa, ani psychiatra...naco? vsak by len pekne zarobili na tebe, tam chodia tazsie pripady... skor by si potrebovala tvrdu ranu od zivota....hned by si pochopila aky mas krasny zivot. chod na jeden den dobrovolne pracovat do psychiatrickej liecebne a precitaj si spisy tych ludi preco su tam...haha, budes sa tesit na fajront...a domov(ktory mas), vklude sa navecerat-svojimi rukami...joj co by som aj ja dala byt na tvojom mieste dievca!!!!! tazko ti zavidim!!! tak sakra kukni agentury, jazyk vies a vypadni niekam do prdele robit operku z ubytovanim, napriklad do USA, preco si tam kde je to na picu ked mas milion moznosti, nemas deti, nemas zavazky....asi nemas byt v holandsku ked toto vsetko...ale zmenit prostredie...tak sa pohni...
- uz len kolko ludi tu z nas, ktory sme sa tu zisli v tejto diskusii sa ti neotocili chrbtom a snazia sa ti pomoct, aj napriek tomu ti venuju svoj volny cas kym by sa mohli venovat inym cinnostiam....sama niesi...uz len my tu sme istym sposobom tvoji kamarati, chceme ti pomoct...

sewie

kafik-dakujem krasne!presne si trafila klinec po hlavicke!ja nenegujem iba vysvetlujem blizsie...ja velmi dobre chapem ze sa mi snazite pomoct a moc si to cenim, ale 99%z tych rad som uz davno zvazovala a proste nejako nepasuju...casto sa stava ze ked ludom dojdu rady tak zacnu dotycneho kto pomoc hlada obvinovat z toho ze vsetko hned zamieta!kazdy to robi...lahsie sa nam povie ze-ty vsetko zahodis, ty vsetko odmietnes pretoze inak by si clovek musel priznat ze riesenie nie je az take lahke...ale o to tu teraz nejde....
hm vela odpovedi, neviem na co reagovat skor...
ok zacnem s tymi ludmi-to ze si ludi nepripustam k telu, neznamena ze som odmerana a nebavim sa s nimi alebo co, alebo ze nic o sebe nepoviem-praveze naopak-som sama sebou, bavim sa s nimi, ked ma nieco stve tak sa spytam na radu, ale to ze si drzim odstup som myslela "emotivne"-ze som opatrnejsia v tom ci si niekoho pustim do srdca....:)
co sa tyka toho cestovania momentalne mam kvoli studiu dost velke dlhy a tak nechcem velmi riskovat a narobit si dalsie...plus-bolo by skvele len tak niekolko mesiacov cestovat ale za "a" nemam peniaze za "b" bojim sa ze potom by som si uz vobec nenasla pracu...
co sa tyka toho podnikania-moj sef v bare mal vcera zaujimavy napad ale zatial sa z toho nechcem vytesovat lebo som sa poucila ze jeho optimizmus rychlo splastne-alebo ze si nepamata co povedal po par pivach:) haha....
mam taky pocit ze v prvom rade by som mala zistit co vlastne chcem -co presne chcem robit a kde...ale bojim sa toho ze to bude trvat moc dlho a uz ma fakt nikto nezamestna-ked sa pozriem na mladsich dravejsich co maju rodicov boh vie koho...aspon raz v zivote by niekto mohol spravit protekciu aj mne:)...
dakujem za rady...idem asi meditovat alebo nieco...vcera som sa dobre vyrevala ako male decko...dnes je to uz trochu lepsie-aj ked neviem do kedy...

elfy

prave naopak ja sa viem vzit do jej situacie tiez som mala dost posraty zivot a najskor som si hovorila ze sa to neda a podobne veci ale ked clovek naozaj chce potom sa to da

kafe

elfy, nie vždy tu dokážu ľudia pochopiť toho, kto založí tému. A ak tú situáciu človek vysvetlí bližšie - toto sa nedá, lebo.. - tak je to negovanie? Podľa mňa nie. Sewie nedostala odpoveď na svoj problém, rady ktoré tu dostala sú nepoužiteľné v jej situácii, preto oponuje.

daissy

Ahoj, skusim ti dat zopar rad. Ospravedlnujem sa, ak som netrafila...

Je fajn uvedomit si, ze ludia su zo zasady povrchni a maju radi pozlatko. Ked si chces ziskat ludi, pretvaruj sa, bud ku vsetkym prehnane mila, rob ako najlepsia kamoska, ale neviaz sa nich, napr im pochval oblecenie, vzdy ich milo zdrav, pytaj sa ako maju, ako ide praca, deti....hocico, skratka ako dobra znama a sami zacnu za tebou behat...je dobre o vsetkom vediet aby si mala vzdy cim zaujat, ale hlavne pamataj! nerobis to preto ze chces byt k nim priatelska, skratka sa ti chce kecat, kludne sa aj trochu vtieraj. Pre niektorych je to uplne normalne, ani si to neuvedomuju.
Mysli si o nich co chces, kludne aj to najhorsie, ale rozpravaj sa s nimi, tak si k tebe vybuduju doveru. Hlavne ich hned nezacni povazovat za priatelov, to mozes urobit az ked im budes moct naozaj doverovat.

Nezabudni si stale bezdovodne namyslat ze si nieco viac, naozaj to funuguje.
Tu nejde o pozitivne myslenie, ale sebadoveru....ze nieco znamenam a vy ostatni mozte byt radi ze sa s vami bavim (upozornujem na slovo ´bezdovodne´!, na to vazne nepotrebujes mat ziadny dovod), ale nepripustaj si ich citovo.

Nikdy sa nenechaj zranit, od nikoho nic necakaj, ved su ti vlastne nic, ty si spokojna sama so sebou a ostatnych mozes kaslat...A ked zbadas, ze si s niekym fakt dobre rozumies a je to obojstranne, tak zacni uvazovat o priatelstve. Ale bacha, len ak je to evidentne obojstranne! Netrap sa pre niekoho kto o priatelstvo s tebou nestoji!

Inak, take komplimenty ze si krasna, mudra atd. nie su moc dobre, ked sama vidis ze to nejak nefunguje. Kludne si priznaj ze si krava (aj ked samozrejme nie si). Ukaz, ze mas odvahu si to povedat. Btw, riadim sa pravidlom, ked si slaby, rob sa silnym, ked si silny, rob sa slabym. Skratka totalna pretvarka, chapes? Odhalovat svoje hlboke city mozes fakt iba pred ozajstnymi priatelmi, ktorych prave teraz nemas.

Ale ak mas okamzitu potrebu tak si najdi nejakych virtualnych, na nete, na forach, tam to ide rychlejsie, ale je to virtualne. Ked chces prezivat emocie a smutok, pusti si sentimentalne pesnicky a bude ti lepsie. Nehanbi sa za svoje city, figel je v tom, ze momentalne si tvoju doveru nikto neziskal, tak sa s nimi nikomu nezverujes. Ale ked sa tak stane, nemas sa coho bat. Doveruj si. A doveruj tomu kto si tvoju doveru ziskal:)

...V dnesnom svete je tolko moznosti, je skoda hadzat flintu do zita. Je tolko ludi, roznych ludi, urcite najdes takych, s ktorymi si budes rozumiet.

Inak, myslim ze nemas nudny zivot a vela mladych preziva nieco podobne, takze riesit mas s kym co, podobne problemy sa dobre rozoberaju.

Posledna vec: nezabudni, kto v skutocnosti si. Tiez si zachovaj vieru v dobro ludi. Niekedy ludi odsudime na zaklade 1. dojmu, a na to je dobra ta zaciatocna pretvarka, potom spoznas, ze mozno v skutocnosti su to hodnotni ludia pre teba.

Tak a podobnych motivujucich dristov najdes na internete(fb) vela, tak citaj a nenechaj sa nikym ani sebou znechutit, radsej si kup nieco na seba len tak pre radost :)

Tieto moje rady zneju primitivne, ale chcela som pomoct, aj ked som mladsia od teba. zelam vela stastia v zivote :) nestracaj chut zit :)

P.s.1: paci sa mi co napisal lost :)

P.s.2: rozmyslala si o tom byt nezamestnana? v holandsku by podpora v nezamestnanosti nemusela byt uplne mala a ked si oddychnes, rozmyslis co chces, mozes si najst inu pracu. chce to len chladnu hlavu a usmev na tvari :)