stitna zlaza

Príspevok v téme: stitna zlaza
tnc

Ahoj, mam 23 a akoby som prechadzal druhou pubertou - chlpy mi zacali rast aj tam kde predtym nerastli a stmavli, vyrazne sa mi zvecsilo ohryzok, som naladovy atd. To vsetko za posledny priblizne rok. Doktorka ma poslala k endokrinologicke, ale dostal som termin az skoro o 2 mesiace, tak som sa chcel spytat ci mozem nieco dovtedy robit? Domnievam sa ze mam asi zvysenu hladinu hormonov akychsi, neviem akych. Nevie niekto poradit? Dakujem.

RNG

Cysty sa nevyplavia, musi ich nieco rozlozit, a to su spravidla enzymy.
Jod pomaha tvorit enzymy, nielen hormony roznych druhov, tj nielen hormony stitnej zlazy, ako si lekari bezne myslia. Na rozpustenie roznych nefunkcnych utvarov v tele, tj cyst,hrciek, myomov, tumorov atd potrebujwes brat silne enzymy na prazdny zaludok, napr 8 az 12 gramov pancreatinu. Jod sa musi brat spolu so selenom.

evellina

tnc....ahooj,tak olej uzivam uz 5 mesiac a prva kontrola SZ mozem povedat,ze u mna dopadla zle....vies pri oleji treba znizovat davku hormonu a mne lekar presne povedal o kolko mi treba zase zvysit,on totizto nevedel,ze ja som znizila hormon o 25 mg a ked som prisla na kontrolu tak vysledky to hned ukazali....tak on sa len cudoval a stale opakoval,ze musime pridat o 25 mg.....
Takze ked to beriem z hladiska krvnych testov,tak mi olej nepomohol.Ale pomohol mi na brutalne vypadavanie vlasov,bolela ma uplne cela vlasova pokozka a korienky vlasov a vlasy mi hrozne padali.Takze pomohol mi citelne na vlasy a kedze ja mam aj ladvinove cysty pretoze mam znizenu funkciu SZ,tak chcem olej pit do najblizsej kontroly obliciek ktoru by som mala mat v lete.kto vie,mozno mi jod v oleji urychli alebo znormalizuje chod obliciek,lepsie povedane urychli vyplavenie toxickych latok z tela a tym padom sa moze stat,ze mi zmiznu aj cysty...hm....

evellina

jeany...ahooj....uff,tak to ti neviem poradit,ale tusim som v teme endokrinologovia-prosim o nazor citala,ze niekto kto uzival kelp,tak mu to uskodilo,tusim to bolo pri autoimunnom ochoreni SZ,ale nie som si na 100 % ista.Skus sa v tejto teme trocha pohrabat,bolo to len par tyzdnov dozadu.....

jaeny

Ahoj, i ja by som sa chcela spýtať ,užívam denne 100Euthyrox,lekárka mi zakázala brať ako doplnok kelp,vraj netreba,ale ke´d som ho brala som sa cítila ovela lepšie,mám ho užívať alebo nie?????????????

RNG

Vsetci suchozemci maju dnes nedostatok jodu, lebo nas on oberaju chlor, fluor a brom, ktore su coraz viac v nasej vode a jedlach, dokonca aj vo vzduchu.
Preto a aj pre ine dovody treba jodu ovela viac, ako odporucaju tie stare odporucene denne davky z roku 1948, ktorych sa lekari tak zatvrdile spiatocnicky drzia. Viac cez google.sk uvedenim mojho nicku a slova jod.
Lebo ten tekvicovy olej s jodom prof Turianicu je sice uzitocny, ale davka jodu je tam primala, v sulade s tou archaickou odporucenou dennou z roku 1948, ktora uz v tych rokoch nebola spravne stanovena, toboz dnes vobec nestaci.Nehpovoriac o privysokej cene.
Napr Japonci maju v priemere na dospeleho spotrebu jodu vyse 80 nasobok toho, co hovori tato chybna odporucena denna davka. Dostavaju najma z kelpu vyse 13.5 mg jodu denne na dospeleho v priemere, celonarodnom(132 milionov ludi....) a su to pomerne zdravsi ludia, dozivajuci sa dlhsie ako my.

evellina

nechapem preco mi odstranuje link....skus si tam normalne do googla napisat

www . olejprezdravie .sk

musela som to takto rozpisat,snad to teraz neodstrani...:)