Ahoj, mam 23 a akoby som prechadzal druhou pubertou - chlpy mi zacali rast aj tam kde predtym nerastli a stmavli, vyrazne sa mi zvecsilo ohryzok, som naladovy atd. To vsetko za posledny priblizne rok. Doktorka ma poslala k endokrinologicke, ale dostal som termin az skoro o 2 mesiace, tak som sa chcel spytat ci mozem nieco dovtedy robit? Domnievam sa ze mam asi zvysenu hladinu hormonov akychsi, neviem akych. Nevie niekto poradit? Dakujem.
stitna zlaza
RNG, Maros75, evellina - dakujem vsetkym za rady :)
tnc- kup si pangamin jodamin.Da sa objednat v lekarni.
mare.remare.sk
Cysty sa nevyplavia, musi ich nieco rozlozit, a to su spravidla enzymy.
Jod pomaha tvorit enzymy, nielen hormony roznych druhov, tj nielen hormony stitnej zlazy, ako si lekari bezne myslia. Na rozpustenie roznych nefunkcnych utvarov v tele, tj cyst,hrciek, myomov, tumorov atd potrebujwes brat silne enzymy na prazdny zaludok, napr 8 az 12 gramov pancreatinu. Jod sa musi brat spolu so selenom.
tnc....ahooj,tak olej uzivam uz 5 mesiac a prva kontrola SZ mozem povedat,ze u mna dopadla zle....vies pri oleji treba znizovat davku hormonu a mne lekar presne povedal o kolko mi treba zase zvysit,on totizto nevedel,ze ja som znizila hormon o 25 mg a ked som prisla na kontrolu tak vysledky to hned ukazali....tak on sa len cudoval a stale opakoval,ze musime pridat o 25 mg.....
Takze ked to beriem z hladiska krvnych testov,tak mi olej nepomohol.Ale pomohol mi na brutalne vypadavanie vlasov,bolela ma uplne cela vlasova pokozka a korienky vlasov a vlasy mi hrozne padali.Takze pomohol mi citelne na vlasy a kedze ja mam aj ladvinove cysty pretoze mam znizenu funkciu SZ,tak chcem olej pit do najblizsej kontroly obliciek ktoru by som mala mat v lete.kto vie,mozno mi jod v oleji urychli alebo znormalizuje chod obliciek,lepsie povedane urychli vyplavenie toxickych latok z tela a tym padom sa moze stat,ze mi zmiznu aj cysty...hm....
jeany...ahooj....uff,tak to ti neviem poradit,ale tusim som v teme endokrinologovia-prosim o nazor citala,ze niekto kto uzival kelp,tak mu to uskodilo,tusim to bolo pri autoimunnom ochoreni SZ,ale nie som si na 100 % ista.Skus sa v tejto teme trocha pohrabat,bolo to len par tyzdnov dozadu.....
Ahoj, i ja by som sa chcela spýtať ,užívam denne 100Euthyrox,lekárka mi zakázala brať ako doplnok kelp,vraj netreba,ale ke´d som ho brala som sa cítila ovela lepšie,mám ho užívať alebo nie?????????????
Vsetci suchozemci maju dnes nedostatok jodu, lebo nas on oberaju chlor, fluor a brom, ktore su coraz viac v nasej vode a jedlach, dokonca aj vo vzduchu.
Preto a aj pre ine dovody treba jodu ovela viac, ako odporucaju tie stare odporucene denne davky z roku 1948, ktorych sa lekari tak zatvrdile spiatocnicky drzia. Viac cez google.sk uvedenim mojho nicku a slova jod.
Lebo ten tekvicovy olej s jodom prof Turianicu je sice uzitocny, ale davka jodu je tam primala, v sulade s tou archaickou odporucenou dennou z roku 1948, ktora uz v tych rokoch nebola spravne stanovena, toboz dnes vobec nestaci.Nehpovoriac o privysokej cene.
Napr Japonci maju v priemere na dospeleho spotrebu jodu vyse 80 nasobok toho, co hovori tato chybna odporucena denna davka. Dostavaju najma z kelpu vyse 13.5 mg jodu denne na dospeleho v priemere, celonarodnom(132 milionov ludi....) a su to pomerne zdravsi ludia, dozivajuci sa dlhsie ako my.
Dakujem! Pozeram ze ceny maju ludove :). Aspon ti to pomohlo? Pride mi to totiz cele trochu neuveritelne.
nechapem preco mi odstranuje link....skus si tam normalne do googla napisat
www . olejprezdravie .sk
musela som to takto rozpisat,snad to teraz neodstrani...:)
daj si do vyhladavaca....olejprezdravie.sk