Mám čižmy, ktorým sa odlepili podrážky, chcem ich vyreklamovať, bude podľa Vás reklamácia uznaná hneď, alebo budem musieť čakať? A je problém, že nemám od nich krabicu, iba blok a záručný list? Ďakujem.
Reklamácia topánok
neviem, ale tak im sa asi nechce zapodievat opravou ci nejakym riesenim reklamacii
Chcem podotknúť, že v New Yorkeri mi vrátili 40 euro hneď na mieste, keď videli, že sa odlepili päty... Nie 10-15, ale 40 ... Ale viem, že to nie je bežný postup.
nechapem podla coho ma podla teba predavacka posudzovat a urcovat, ktory zakaznik je normalny a ktory si len prisiel vypytat nove topanky lebo stare s amu nepacia. alebo na zaklade coho ma predavacka len tak urcovat komu topanky opravi alebo komu povie ze smola alebo co
lost vidno ze ty si v zivote nikdy nic nerobil, teda nepracoval alebo si sa nomralne nestretaval s ludmi alebo co. lebo tvoje zmyslanie mi pride akokeby si zil cely zivot niekde v izolacii mimo ludi a mimo prace a mimo vsetkeho bezneho
ak sa ti nepaci postup vybevenia reklamacie ci jej vysledok mas uplne pravo, zavolat tam obchodnu inspekciu , ktora riadne presetri postup predavacky a celeho obchodu. preto si sama predavacka nemoze dovolit odmietnut spisat reklamaciu a riesit ju tak ako treba, lebo ked s tym zakaznik nebude spokojny, zavola inspekciu a obchod dostane mastnu pokutu. predavacka sa nema co starat do takych veci, ona jedine moze vysvetlit zakaznikovy aky je postup pri reklamacii.
lost ty vsak nechapes, ze proste predavacka nemoze si len tak rozhodovat komu peniaze vrati a komu nie!! ved to jej neprinalezi a nema ani odborne vzdelanie nato preboha aby to ona posudzovala! potom si moze prist majitel a poveda ze on by zati topanky nevratil peniaze ci nevymenil tovar tak eraz nech to preplati ta predavacka?! sak to je nahlavu! a nie na kazdych topankach je jasne zrejme ci je to chyba vyrobku ci chyba zakaznika. ved nato je znalec odbornik, ktory to posudi a napise odborny posudok na zaklade ktoreho predavacka bud vrati peniaze alebo vrati poskodene topanky, ze smola, je to chyba zakaznika.
fakt vobecn erozumiem tomu co tu riesis, toto je normalny standardny postup a urcite taky maju aj v zahranici
skor mi islo hlavne o to, ze ak by sa mi odlepila podrazka a bol by som normlany zakaznik, nie odrbavac a predajca (ci uz predavacka alebo sam páán majitel) by mi povedal ze smola, tak by som mu povedal ja ze smola..
pretoze ako normlany zakaznik vyzadujem normalny pristup, k spokojnosti obom.
ak mi bude robit obstrukcie HOCI AJ VRAMCI ZAKONA, vykaslem sa na neho a prejdem ku konkurencii :)
ak mi to vymeni, kedze to bola chyba vyrobku, tak som viac nez rad tam nakupit aj nabuduce + dobra reputacia sa siri rychlo ...
a konieckoncov, obchod robi pre zisk a bez zakaznika zisk nema :)
i ked cakat 30 dni nie je tragedia, ale skor mi ide o princip, normlany clovek nevypadne zo zivota ak sa mi jedna topanka odlomi, i ked ak sa nejedna prave o jediny par topanok na nejaku oslavu :) potom to nepotesi.. a tam sa prave ukaze to co som pisal (napr reklamacia kus za kus,etc)
tak ale nemyslel som zase tak, ze kazdemu trulovi co pride vyhovie :)
to uz hadam aj predavacka odhali ze kto je len leecher a kto si vymiena topanky..
(btw, stare by mu nezostali)
ak by som mal obchod, tak pri podozrivych reklamaciach by som jasne ze nedaval zadarmo, i ked v realite je narocne zistit, lebo je vela dobrych hercov..
no v tom mas pravdu, zabudol som ze sme na slovensku a tu aj zakaznik odrbava :)
za ucelom zisku ano, ale nie na ukor pricetneho zakaznika (tj toho, kto nema umysel odrbavat, ale hold si len vybral zly kus..)
dam ti taku .. prozaicku (ci aku to) :D otazku..
Preco ma Google vsetko zadarmo a je v tom este aj najlepsi a ma aj najvyssie zisky?
;)
keby bol predajca taky, ze mu je jedno a kazde topanky vymeni, tak by dopadol tak ze moze zatvorit obchod. nakupoval by len topanky a za jedne predane by musel jednemu zakaznikovy dat aj 10 topanok lebo by ich stale nosil vymenit?
ved obchodnik musi platit aj za opravy topanok, za postu, za vybavovacky, za znalca. o tom pisem. a neviem co je natom nenormalne