Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

problémy s tráviacim systémom

Príspevok v téme: problémy s tráviacim systémom
niceo

Dobrý deň, už dlhšie mám problémy so trávicou sústavou, a to že každý deň hlavne(okolo 6) večer sa začne ozývať zo žalúdka všetky možné zvuky posunov po črevách niekedy je to spojené s plynatosťou, skúsil som brať espumisan nepomohlo bol som u doktora robili mi odbery krvi nič nezistili taktiež vzorky moču a stolice, gastroenterolog mi robil gastroskopiu zistil dva male hojace sa vredy predpisal mi helicid a kinito na palenie zahy problemy neprestali pre doplnenie stravujem sa zdravo a pravidelne jem ovocie zeleninu + vitaminy Bion 3 prevažne jem ľahké jedlá nepijem alkohol ani prilezitostne mam 19 rokov študujem na vysokej škole vaha 72kg vyska 179 cm, problemy trvaju priblizne pol roka gastroenterolog mi povedal, ze s tým nič nemôže spraviť dakujem za radu

RNG

Pred mnoho rokmi som suysil zobrat lyzycu octu na radu dr Whittakera, a pomohlo po pri pale. Vtedy som konecne objavil rozne suvislosti okolo travenia. Dnes sa vyroba kyselin da velmi lahko zistit na r Heidelbergovou kapsulou, kde ti meraju mnozstvo a aj vyrobu kyselin v zaludku. Na 98% ti co maju caste, paly(ako som mal kedysi aj ja) maju touto metodou namerane primalo kyselin. Ale kedze je to proti vsetkemu co hlasa drviva vacsina lekarov, o tejto metode presneho merania kyselin sa asi nedozvies inac nez odtialto(pochybujem, ze by o tom tvoj gastroenterolog vobec vedel)
www.phcapsule.com

Ja po dlhych rokoch trpenia na paly dnes netrpim, ked si doplnim kyseliny.
A kyselinami zo zaludku poskodeny pazerak sa mi celkom vyhojil. Lebo pri dostatku kyselin v zaludku sa uzaver medzi zaludkom a pazerakom pevne uzavrie, a kedze sa tam nevytvaraju plyny a peny z kvasenia a hnitia,lebo dostatok kyseliny to potlaci, nema co ten uzaver nasilne otvorit.

Maros75

RNG......skusil si niekedy pri paleni zahy hodit do seba napriklad kyselinu ascorbovu??
Pri paleni je nemozne pit ani len colu ci nieco ako citrusovy plod.

RNG

Inac zaha je z kvasenia v zaludku a to moze nastat len pri NEDOSTATKU kyselin, takze ked ti lekar odkysluje zaludok, robi presny opak toho, co naozaj potrebujes.
Vredy sa vytvoria najma kvoli Helikobacteru Pilori, a nespominas ziadne potlacanie tejto bakterie. Inac v dostatocne kyslom zaludku neprezije kyseliny ani Heloicobacter pilori. Ten vydrzi mac kyslost do 3.5 PH a 3 PH ho uz znici. Zdravy zaludok ma ist az na 2.5 PH

RNG

Niektore sacharidy, ktore my sice nevieme stravit ale mikroby v crevach ich spracuju za vyvoja plynov sa daju stravit s pomocou enzymu alpha galactosidase
Davka 750 GaIU tohoto enzymu odstrani problemy okolo naduvania zo strukovin a roznej zeleniny.
Strava ma byt co najpestrejsia, vynechavanie toho, co ti "robi problemy" nie je prtave najlepsi pristup, treba brat chybajuce enzymy aby clovek vedel stravit prakticky vsetko.

Maros75

No vidis....
Zdravo a neucinne.Plynatost dost casto sposobuju strukoviny.Ja tiez to velmi nemusim prave pre ten problem. Jedz radsej ryby,biele maso.......nic tym nepokazis a uvidis ci sa ti to zlepsi.