Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

silno opuchuté mandle

Príspevok v téme: silno opuchuté mandle
Didy002

Dobrý deň. Kedysi som mávala časté angíny a zápaly a zostala mi potom jedna strana mandlí opuchnutá. Nejak to nepociťujem no teraz mi zo dňa na deň opuchla aj tá druhá, a dosť silno, neviem cez to prehĺtať a ťažko rozprávam. Mala som aj teplotu ale hrdlo ma nebolí. Teplotu už nemám, len neviem čo s tým opuchom. Mám to akoby naliate, a mam natom biely povlak. Zajtra sa chystám k doktorke len zatiaľ keby viem čo s tým robiť... Ďakujem

lost

angina je len bakterialna alebo moze byt aj virusova?
neviem ci je to pravda, ale pocul som ze tie kloktadla pomahaju len pri bakterialnej ?

vysavac

diddy, jednoznacne chod k lekarovi, potrebujes ATB. Mnoho angin mava rychly nastup, behom par hodin odrovnaju pacienta tak, ze nevladze stat na nohach.

Didy002

Ďakujem. no dúfam že nemám mononukleozu, lebo príznaky by aj sedeli. Horúčky, únava a opuchnuté mandle. Robím si tie výplachy slanou vodou a kloktám tantum no zatiaľ žiadne zlepšenie. Prekvapilo ma ako rýchlo to u mňa vzniklo. cez deň som bola ešte úplne v poriadku, plná energie a večer už ako mŕtvola.

lost

Preco az zajtra ?

nedavno som mal anginu tiez ale 1 den cakat, no neviem neviem, podla mna zle rozhodnutie :)

ak teda mozes ist hned, isiel by som a ked nie, tka najblizsie co sa da, hoci aj na pohotovost..

je milion receptov ktore pomahaju na anginu, a 999 999 z nich mne nepomohli, takze neporadim ziadny domaci recept, no mne extremne dobre pomohlo, i ked len extremne docastne.. ten myslim ze sa volal strepsils plus sprej ci nieco take..

takto to vyzera:

www.woman.sk

ale velmi odporucam drzat sa davkovania, i ked predavkovanie sice prinesie ulavu v mandliach, ale potom to prestane ucinkovat (tj. pisu dva streky maximalne, ak s das sest ako ja, tak potom nabuduce dva nepomozu a davat si sest a viac viac krat po sebe je extremne riskantne ze sa tie mandle nejak popalia, alebo aspon tak mi to bolo vysvetlene..)

udajne pomaja kloktanie.. a udajne sa ma vela vela vela pit vody.. (sranda je ze jedna lekarka mi povedala ze studenu a druha ze teplu vodu, tretia ze horucu, no vyber si :D)

inac, preco by som isiel hned je ten, ze antibiotika ktore ti daju, ak ich chces zacinaju ucinkovat aj tak az niekde medzi 24-48hodinami, cize zbytocne trapenie sa o 1 den navyse, ak nepojdes ihned :)

inac vyhybal som sa jedlam ako je hocico co sa mrvy, drobi a je to ostre (napr pecivo, ten trojobal na rezni a celkovo tvrdy rezen.. makko uvarene maso mohlo byt, tak isto ako nastruhane jablko, cokolada bohuzial nie... )

prajem skore uzdravenie :)

Dzony_Bravo

V tomto ti mozem poradit, nakolko tuto problematiku osobne velmi dobre poznam. Troska mozno take indianske praktiky... ale ked budes kloktat slanou vodou, ktora meni PH mozes pozabijat dost bakterii.

Rovnako mi pomahalo septolete plus s antiseptickym ucinkom. Troska ti to umrtvilo hrdlo a menej to bolelo. Kazdopadne lekarka ti urcite da antibiotika.

No moj nazor je, ze bolo by treba patrat po pricine castych angin. Zrejme mas vo svojom zivote nieco, co nedokazes prehltnut...