Co myslíte? Čítala som veľa článkov, odborných aj laických a skoro všade sa odsudzuje jedenie mliečnych výrobkov....platí to len pre tie komerčné, alebo aj pre výrobky, čo sú priamo z bio kravnské, kozieho mlieka???
Mlieko a mliečne výrobky sú za vznikom rakoviny?
iggzik: zbytocne bdues nieco marosovi vysvetlovat, to co on sem pise, tomu on sam absolutne nerozumie a vobec nevie o co ide. jeho rpispevky su len prekopirovane clanky z internetu, alebo z tohto fora. takze vystlovat mu nieco je uplne zbytocne
Maros75:
aby sme mali teda v tom jasno:
esencialne aminokyseliny sa nachadzaju v bielkovinach/proteinoch (to iste)
8ci9 aminokyselin si telo vytvorit nevie, preso sa volaju esencialne, bielkoviny sa nachadzaju takmer v kazdej strave ale v malych davkach alebo vo forme tzv. nekomplentnych cize niektora z tych esencialnych chyba...
su bielkoviny zivocisne (maso, mliecne vyrobky..) a prirodne (ovocie, zelenina -> ale v malych davkach, co sa tyka prirodnych najlepsie su v soji (~35g bielkovin zo 100g), potom fazula, hrach..)
vsetko zivocisne sa tahsie spracovava pre ludske telo
takze to sme rozobrali iba bielkovinovu cast mlieka/mliecnych vyrobkov.
lenze mlieko obsahuje mrtne inych a neprospesnych latok pre nas a o tom nepises, si si vybraj iba jeden pohlad na vec a uz pises, ze "Preto tvrdenie, že mlieko spôsobuje rakovinu, je vedecky neopodstatnené."
z tvojho udaneho clanku: "Niektoré súčasná veda už objasnila (alergia, neznášanlivosť mliečneho cukru, zahlieňovanie „celého organizmu“), iné čakajú na vysvetlenie."
Osteoporóza, srdcovocievne a neurodegeneratívne ochorenia sú chorobami prevažne vyššieho veku, v ktorom je vo väčšine prípadov hladina IGF v krvi znížená. Najnovšie výsledky však potvrdzujú, že zvýšenie hladiny sérového IGF zdravotný stav zlepšuje. Pôvodne sa to dokázalo štúdiom na experimentálnych zvieratách. Podkožné injekčné podanie IGF starším potkanom výrazne zredukovalo patologické ukazovatele charakteristické pre Alzheimerovu chorobu. Strava bohatá na kvalitné bielkoviny s esenciálnymi aminokyselinami, ktoré si organizmus nevie vyrobiť, ako je mäso, mlieko, ryby a sója, zvyšujú obsah IGF v krvi. Na druhej strane hladovanie a potrava chudobná na esenciálne aminokyseliny obsah IGF v krvi znižujú. Preto tvrdenie, že mlieko spôsobuje rakovinu, je vedecky neopodstatnené. www.zzz.sk
*ze to nie je pravda :)
mlieko rozhodne nie je zdrave ani urcene pre cloveka..mlieko by mali pit len dojcata a to materske , potom uz nie je dovod preco by ho mali ludia pit a nielenze je nepotrebne ale aj skodlive pre telo pretoze okrem uz spominanej nestravitelnej latky ktoru obsahuje - kazein navyse ZAHLIENUJE A ZAKYSELUJE organizmus a vytvara v tele vhodne prostredie na vznik tych najroznejsich chorob
vsetky zivocisne produkty su vlastne na tom rovnako ako mlieko
pitie mlieka je stary, skostnateny predsudok prave tak ako konzumacia masa a ludom zrejme este dlho potrva kym si to uvedomia..mlieko sa vzdy bude propagovat ako vyzivna potravina pretoze ide o biznis ale ten kto sa trochu zaujima o zdravu vyzivu a nieco si prestuduje zisti ze to je pravda
a existuje kopu studii ktore dokazuju skodlivost mlieka
Jasne, lekari na tom zarabaju neskutocne miliony....a farmaceuticky priemysel ovlada cely svet...dokonca uz su lieky na vsetky choroby sveta..., len farmaceuticky priemysel to popiera, lebo by prisiel o vladu nad svetom...
my mozme iba pykat ako som uz inde pisal, a im to iba vyhovuje bo potom lekari aj farmaceuticke spol z toho maju robotu a zisky...